夫婦情感

跳至

首頁
12345...20

尾頁

珍珠宮

Not joking...女人直覺好準
而且突然機不離手已經係明顯警兆。

你要比多D時間你先生。

大宅

Nino 發表於 19-11-15 19:55
Not joking...女人直覺好準
而且突然機不離手已經係明顯警兆。

今天他回家,我趁佢沖涼看佢銀包,拉鍊格有一隻女戒指,但不是我的。我不知道他已經同個女攤牌還是仲聯絡緊, 我諗住今晚等小朋友訓曬我會平心靜氣同佢傾。我覺得佢一定嬲我check佢d野,我可以點開頭傾?

別墅

clcsandy 發表於 19-11-15 13:22
所以要諗法子改善囉,老公呢兩個星期都著緊左我。其實呢幾個月我地又唔係無計傾又無嘈交,係好似有細路, ...

首先我覺得你先生仲係好愛你既,礙於小朋友要同你瞓,佢唔能夠返親黎同你瞓,我覺得你趁依段時間快快攪好你細女瞓覺既問題,盡快可以你先生返黎時,你可以同佢同床瞓返,另外,我一向唔贊成睇對方既電話,因為若有野你睇左佢更加肆無忌憚或講大話,如無野就傷害大家感情,當然我同我先生都一向互相坦白,大家有咩朋友都知,講乜都大家知係邊個,始終而家電話溝通係好平常,我自己都係WhatsApp and business whatsapp都不停,反而佢會問返我咁多野覆,依個時候反而你唔好不斷追問,反而關心佢點解返到黎都咁多野放唔低,盡量關心多d佢工作情況,融入多d,我明佢未必會講,但至少比佢覺得

別墅

vivichow333 發表於 19-11-15 20:14
首先我覺得你先生仲係好愛你既,礙於小朋友要同你瞓,佢唔能夠返親黎同你瞓,我覺得你趁依段時間快快攪好 ...

你係關心佢工作既辛苦而唔係懷疑佢有第二個,係國內一定好多引誘,因為d女仔好主動,但你如果同先生感情好,佢一定會先諗你同家庭,我覺得你唔需要表現得懷疑,反而比佢知,你一直關心既係佢工作既苦與樂去支持佢,男人越管越飛得遠,越表現得大方唔理,佢反而仲緊張,希望你好好諗下

珍珠宮

clcsandy 發表於 19-11-15 20:06
今天他回家,我趁佢沖涼看佢銀包,拉鍊格有一隻女戒指,但不是我的。我不知道他已經同個女攤牌還是仲聯絡 ...

你一定好難受。。。

你要先諗下攤牌就冇彎轉。
你唔知佢地咩程度,
你扮唔知,佢就繼續返屋企,
有D男人你攤左牌佢反而立即離家出走,
咁你點算?

你諗下自己既底牌,
如果去到最壞情況,
你同小朋友有出路嗎?
如果冇,又可以點樣做?有冇其他支援?

所以我會建議你,老公不動,你不動,
先試下努力修復關係,
幾唔想都好,比多D笑容佢,
幾難為都好,比多D關心佢,
有時女人唔出聲,
等於比左條路老公回頭,
希望佢同個女人唔係認真,
會選擇返自己頭家。

祝福你。

大宅

vivichow333 發表於 19-11-15 20:17

你係關心佢工作既辛苦而唔係懷疑佢有第二個,係國內一定好多引誘,因為d女仔好主動,但你如果同先生感 ...

但我頭先趁佢沖涼時查到佢銀包有隻唔屬於我嘅戒指,唔知係佢同個女仔攤左牌定點。我想今晚等小朋友訓曬同佢傾,但我可以點開頭?

大宅

兩公婆分隔兩地 係真係好影響感情
長期分開 欠缺溝通
自己湊住小朋友又辛苦 無人分擔
病左無人照顧 唔開心無人傾訴
久而久之 女人愈變愈強 愈變愈獨立
男人愈來愈習慣一個人生活 自由自在
大家諗法會開始變 生活習慣開始有分歧
感情會淡 係真嘅 真係會好大影響 好大問題
如果連佢僅餘喺香港嘅日子都分房
真係好大危機 唔係嚇樓主
但我係過來人 勸你要諗辦法改善現況

別墅

clcsandy 發表於 19-11-15 20:28
但我頭先趁佢沖涼時查到佢銀包有隻唔屬於我嘅戒指,唔知係佢同個女仔攤左牌定點。我想今晚等小朋友訓曬同 ...

其實我覺得你查佢既野已經好錯,如果你因為依樣野開頭,你要預左佢會好激咁反抗,因為你查佢既野,我一直唔會睇對方既野,依d所有事都係你估既,你咁樣問返佢,你想佢比咩反應你先?
如果我係你,我會再睇定d,我無仔女,而且一早同我老公講過,如果有一日你揾到比我更岩你既第二個,麻煩你通知我,我唔會同人爭,我養得起自己,唔好妄想我會原諒同忘記,因為婚姻係承諾。

別墅

vivichow333 發表於 19-11-15 20:51
其實我覺得你查佢既野已經好錯,如果你因為依樣野開頭,你要預左佢會好激咁反抗,因為你查佢既野,我一直 ...

我覺得你而家咩都唔好問唔好做,唔好比佢覺得原來你懷疑左佢咁耐,首先都係攪掂左你個女瞓覺問題先,之後同老公正常返同睡問題,之後同佢講,知佢好辛苦,但自己要照顧兩個小朋友都好忙,你好珍惜段婚姻,但都要靠雙方去坦白,開始問佢工作上既問題,你亦要比佢知道你了解國內好多引誘,但你要表示你十分相信佢,但始終一星期要分開幾日,希望佢可以多d講你知國內既情況,你好想同佢分擔,婚姻一缺乏了解就會發生好多問題,如果調返轉返大陸既係你,佢又會點做?要心平氣和去傾,等佢去諗,衝動係解決唔到問題

大宅

MeBeHe 發表於 19-11-15 20:43
長期分開 欠缺溝通

頭先我建議放床墊喺哥哥旁等妹妹訓。老公話唔好,要佢訓地下。佢笑住話佢慣左分房訓得好舒服(emoji)

別墅

但我頭先趁佢沖涼時查到佢銀包有隻唔屬於我嘅戒指,唔知係佢同個女仔攤左牌定點。我想今晚等小朋友訓曬同 ...

第三者都係你諗出黎,如果佢否認,你唔會接到落去,作為夫妻,另一半有無出軌,你唔會feel唔到,唔止係性方面,係思想溝通方面

大宅

MeBeHe 發表於 19-11-15 20:43
長期分開 欠缺溝通

佢好唔好意思咁話等妹妹再大少少先,係咁推我...如果我再說服佢,佢一定發忟

大宅

clcsandy 發表於 19-11-15 20:57
佢好唔好意思咁話等妹妹再大少少先,係咁推我...如果我再說服佢,佢一定發忟
...

佢已經習慣左一個人嘅自在了

大宅

MeBeHe 發表於 19-11-15 20:59
佢已經習慣左一個人嘅自在了

係,我唔知可以點。我只怕影響兩個小朋友。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔好開口住
咁會迫佢即刻做選擇
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

clcsandy 發表於 19-11-15 21:05

試下當你無check過佢啲野 將你嘅感受 感覺 擔心 憂慮 拎出黎同佢傾下得唔得?
如果佢身有屎 而又錫你 唔想無左個家 可能佢聽完你講會收斂下
試下啦 平心靜氣溝通下
愛你嘅 會願意改變挽救

大宅

MeBeHe 發表於 19-11-15 21:08
試下當你無check過佢啲野 將你嘅感受 感覺 擔心 憂慮 拎出黎同佢傾下得唔得?
如果佢身有屎 而又錫你 唔想 ...

我會努力。自上次我嬲嬲地暗示過之後,佢又做番好D, 我唔知佢係想掩飾,定上挽救。嗰隻女裝戒指,我不停喺度諗係咪佢地開始攤牌。我好亂

大宅

clcsandy 發表於 19-11-15 21:16
我會努力。自上次我嬲嬲地暗示過之後,佢又做番好D, 我唔知佢係想掩飾,定上挽救。嗰隻女裝戒指,我不停喺 ...

唔好亂諗 鑽牛角尖
你愈想像得多 影響你情緒 都影響你對佢嘅態度
到頭黎原來無野嘅 係你諗太多
影響左大家感情就唔抵
試下搵佢傾下 甚至講出你擔心佢有外遇 俾佢知道你已經懷疑緊都好

男爵府

clcsandy 發表於 19-11-15 21:05

冇性生活半年、唔肯同床瞓、搵到戒指、機不離手......答案已經好明顯。可以試探下先,做好最壞打算。

大宅

MeBeHe 發表於 19-11-15 21:23
唔好亂諗 鑽牛角尖
你愈想像得多 影響你情緒 都影響你對佢嘅態度
到頭黎原來無野嘅 係你諗太多

我上次已經暗示過(都係十月尾嘅事),跟住呢兩星期佢又對我好D, 多左攬下我。其實奶奶一早懷疑佢,但佢無當臉問,因為佢地兩母子成日好易嘈交,唯獨老公比較尊重老爺。我好想同奶奶訴苦,我同佢關係ok, 我早上番工佢地日日黎幫手照顧小朋友,我爸爸媽媽已經過左身,淨番細佬細妹...無人傾訴...

首頁
12345...20

尾頁

跳至