夫婦情感

跳至

首頁
12345...20

尾頁

大宅

clcsandy 發表於 19-11-15 21:32
我上次已經暗示過(都係十月尾嘅事),跟住呢兩星期佢又對我好D, 多左攬下我。其實奶奶一早懷疑佢,但佢無 ...

我怕你同奶奶講 奶奶就話你老公
老公就覺得你告狀 影響埋佢兩個關係
你就變左罪人喇
搵朋友傾會好啲
你唔介意都可以pm我 我地可以慢慢傾

大宅

衝勁BB 發表於 19-11-15 21:23
冇性生活半年、唔肯同床瞓、搵到戒指、機不離手......答案已經好明顯。可以試探下先,做好最壞打算。
...

點試探?我仲有份工,可以番娘家住,唯獨驚無人睇住小朋友,如果分開,我一定攬住兩個小朋友,但番左工無人照顧,因為我爸爸媽媽已經唔喺度,淨番細佬細妹。我覺得老公係仲比面我...我打算慢慢改善關係....但真係要睇佢肯唔肯挽救

大宅

MeBeHe 發表於 19-11-15 21:36
你就變左罪人喇

多謝你,我真係好想有人同我傾

男爵府

clcsandy 發表於 19-11-15 21:37
點試探?我仲有份工,可以番娘家住,唯獨驚無人睇住小朋友,如果分開,我一定攬住兩個小朋友,但番左工無 ...

現階段睇,你唔拆穿,佢唔會有咩行動。都係好似樓上咁講,平心靜氣同佢傾下,分析而家你哋嘅感情狀況。希望佢對出面個感情唔係太深,肯回頭。

大宅

衝勁BB 發表於 19-11-15 21:42
現階段睇,你唔拆穿,佢唔會有咩行動。都係好似樓上咁講,平心靜氣同佢傾下,分析而家你哋嘅感情狀況。希 ...

我估佢地都係三幾個月嘅事,做過d乜我唔想知,我當乜都做過曬

大宅

MeBeHe 發表於 19-11-15 21:36
你就變左罪人喇

現在tum緊小朋友訓覺,兩個顧住玩係咁講野,老公就走出黎話佢地,之後拍拍我膊頭摸摸我個頭....我喺佢心裡面仲佔幾多

珍珠宮

clcsandy 發表於 19-11-15 21:32
我上次已經暗示過(都係十月尾嘅事),跟住呢兩星期佢又對我好D, 多左攬下我。其實奶奶一早懷疑佢,但佢無 ...
咪信奶奶
就算佢地平時點嘈,
人地永遠都係兩母子。
你同老公離婚佢地關係都唔會變。

曾經有個auntie講過,
說算佢個仔殺左人,
都永遠係佢個仔,
佢一樣會企喺個仔度。

大宅

Nino 發表於 19-11-15 22:46
咪信奶奶
就算佢地平時點嘈,
人地永遠都係兩母子。

唔同奶奶講。
我頭先同老公傾計,無爆佢大鑊,講出我嘅担心,我選擇相信佢,我明白佢為個家辛苦賺錢,無論有咩事都可以同我講。我平時一個人照顧小朋友其實好辛苦,死撐,我仲好需要你。佢一路安慰我,掃我背,話我知道我知道,放心我唔會變。我攬左佢好耐。其實佢一路都唔敢正視我,我知道佢知道自己做左對唔住我嘅事,希望佢回頭。

我話我地唔可以再分開訓,你都唔可以習慣一個人訓,張床係屬於我同你,唔係細路。咁佢話聽日出去ikea睇下d兒童伸縮床試吓比妹妹訓囉。

翡翠宮

clcsandy 發表於 19-11-15 20:57
佢好唔好意思咁話等妹妹再大少少先,係咁推我...如果我再說服佢,佢一定發忟
...

it doesn't look good at all

珍珠宮

clcsandy 發表於 19-11-15 23:05
唔同奶奶講。
我頭先同老公傾計,無爆佢大鑊,講出我嘅担心,我選擇相信佢,我明白佢為個家辛苦賺錢,無論 ...

好好既對話
佢肯去買床就係好開始。
希望你地可以修復返個關係。

軟功有效過硬功,
你諗下出面D女人只出軟功就鈎到男人返去,
所以雖然辛苦都要用軟功,
諗下未有小朋友前兩公婆幾sweet,
向呢個方向做就岩了。

大宅

Nino 發表於 19-11-15 23:54
好好既對話
佢肯去買床就係好開始。
希望你地可以修復返個關係。

我會努力,希望老公自己都明白要點做啦

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

clcsandy 發表於 19-11-15 15:34
我都想個女自己訓,但佢張BB床已經無左。咁嘅情況,要哥哥讓兒童床比妹妹,哥哥訓成人單人床,我只係驚佢 ...

我仔未夠8 歲已經可以訓上格床, 7 歲訓單人床驚跌又誇張左 老公感情緊要,好好train 下小朋友自己訓啦

大宅

luvysl_blythe 發表於 19-11-16 02:10
我仔未夠8 歲已經可以訓上格床, 7 歲訓單人床驚跌又誇張左 老公感情緊要,好好train 下小朋友 ...

我指3歲妹妹。我會盡力。

珍珠宮

回覆樓主:

唔知講咩好,但我打死都唔會同老公分開訓!太多人因為仔女同床,夫妻就分開訓,之後感情就變淡!
其實你都未有證據你老公係咪有外遇,咁你就試下同你老公傾,希望佢唔番工就一定要係屋企陪你地,你唔需要嘈,俾D耐性,咁樣,如果佢有外遇,外面果個唔會一直包容佢陪老婆仔女,實有一日同佢嘈,咁你老公自然就想番屋企,如果佢無外遇,都等於提醒佢,佢永遠都有個家等梗佢!

大宅

做個靚太 發表於 19-11-16 09:15
唔知講咩好,但我打死都唔會同老公分開訓!太多人因為仔女同床,夫妻就分開訓,之後感情就變淡!
其實你都 ...

我琴晚揾到隻戒指,但我無爆佢鑊。只係好認真同佢講我嘅担心,我明佢工作苦處,我仲需要佢。佢肯買過一張床仔比細女訓跟住番黎同我訓,我話選擇去信佢,希望唔好令我失望⋯⋯(詳細可睇之前留言)佢有安慰我話佢知道我湊小朋友嘅辛苦,佢係唔會變。當然呢d野我係要用好長嘅時間睇佢係咪真係回頭,始終佢仲錫小朋友,同埋睇佢行為上仲有我心。

佢星期五六日,紅日一定同我地一齊,呢一點重未變過。我希希佢只係想要新鮮感,當有一日隻野發覺大時大節陪唔到佢,發花癲嘅時候,我老公會真真正正咁番黎我身邊....

大宅

clcsandy 發表於 19-11-15 21:41
多謝你,我真係好想有人同我傾

你可以PM我同我傾訴

珍珠宮

clcsandy 發表於 19-11-16 09:47
我琴晚揾到隻戒指,但我無爆佢鑊。只係好認真同佢講我嘅担心,我明佢工作苦處,我仲需要佢。佢肯買過一張 ...

做得好,女人千其唔好大吵大鬧,不論係想離婚,定係想留住老公!
既然要離婚,大吵大鬧無意思,俾自己放手得優雅同灑脫D,如果想留住老公,大吵大鬧都只會鬧走佢,一樣無意思~
所以我成日都話,做女人好難,內心要強大,外在要溫柔,要拿捏得好唔容易!
希望你可以快D度過尼段日子,你老公其實都仲係錫你地嘅!

大宅

做個靚太 發表於 19-11-16 10:18
做得好,女人千其唔好大吵大鬧,不論係想離婚,定係想留住老公!
既然要離婚,大吵大鬧無意思,俾自己放手 ...

係,我就係睇到老公仲錫我地,我要慢慢拉番佢番黎。我同隻野鬥耐性。其實我喊唔出,但心好痛,但我唔可以影響任何一個人。

大宅

做個靚太 發表於 19-11-16 10:18
既然要離婚,大吵大鬧無意思,俾自己放手 ...

我哋呢排研究緊d投資,用黎保值養老,佢話寫曬我名,收入我照袋。因為始終我full time 轉part time, 揾少左好多。

子爵府

clcsandy 發表於 19-11-16 10:27
係,我就係睇到老公仲錫我地,我要慢慢拉番佢番黎。我同隻野鬥耐性。其實我喊唔出,但心好痛,但我唔可以 ...

要讚下你,你處理得好好,上面的jm講得好對,大吵大鬧幫唔到件事,仲推了老公去小3 到,自己又激氣又傷心,錫自己多些,小朋友上學就去做下facial, 扮下靚。改變下自己,比新鮮甘老公。大家慢慢尋回拍拖時的情感,加油~~
真系好傷心好痛時,就閉起 眼,慢慢呼吸放鬆自己。

首頁
12345...20

尾頁

跳至