自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

holemone 發表於 19-11-15 14:55
20000年薪稅後先得£1500減袋。呢種visa叫PSW,要讀masters或以上畢業才可留2年。

我住英國的

謝謝,我小朋友仍小學,我再研究一下,謝謝。

男爵府

debbychun 發表於 19-11-15 14:57
我聽咗個移民顧問,260萬 投資英國,3年移民,不過唔知可唔可信

冇可能 台灣移民都要一球幾。。260 萬係英磅就ok,.係hkd..睇怕唔夠你食幾年

子爵府

回覆 holemone 的帖子

thanks updating, 我好多年前果面讀書with master,最近想試下返去做野,之前果面part time 2 years(讀書期間), Grad 後一年留左一年full time就返香港冇留,當年net 係20000 磅左右

大宅

冇錢既話咪返大陸lor 而家好多個d港澳同胞學校

男爵府

pple 發表於 19-11-15 15:35
冇錢既話咪返大陸lor 而家好多個d港澳同胞學校

既然返大陸生/生存,點解唔揀大陸local學校、真正融入大陸人之中呢?

男爵府

appledai 發表於 19-11-15 14:14
200萬英鎊全家 Google一下什麼都有

其實有2千萬港元,使鬼移民咩。去香港國際學校讀書都得啦,大學去海外

水晶宮

畀面勳章

holemone 發表於 19-11-15 15:37
既然返大陸生/生存,點解唔揀大陸local學校、真正融入大陸人之中呢?

我都了解過,大6 local學校英文程度比較低

水晶宮

畀面勳章

jyjy1684825 發表於 19-11-15 14:45
我諗返大陸已經可以.
大陸亦安排好,已有瓦遮頭.亦開了內地銀行戶口. 工作就在大陸廠房內做臨時辦公... 現 ...

我在深圳巿區有物業,之前無諗過返上去,但而家會諗下,不過就係不太深入了解小朋友點讀書

用戶要求終止服務

牛年勳章

lambxxx 發表於 19-11-15 15:17
冇可能 台灣移民都要一球幾。。260 萬係英磅就ok,.係hkd..睇怕唔夠你食幾年
...

台灣要 300 萬港幣;英國 260萬嘅話,應該係英磅
未經許可,請勿轉載

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

lambxxx 發表於 19-11-15 15:17
...

佢講係將百幾萬融資去某啲公司,你就以公司合夥人身份去申請居留,另外嗰幾十萬就係律師費同agent費

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

子爵府

牛年勳章

sakura888 發表於 19-11-15 14:18
小朋友咩年紀?Under 18 家長可申請陪讀簽。但留意陪讀簽係唔可以工作的。

有2 million 英鎊嘅話可投資移 ...

陪讀visa好似要讀私校,到12歳咋⋯

大宅

99901 發表於 19-11-15 13:32
時局不穩,很擔心前景,想作些準備。請問如果沒有其他國藉,如何申請移民到英國或大陸呢?小朋友去讀書大人 ...

返大陸好d, 話晒近好多,又可以比d 細路學下中國文化,去英國跟埋d 鬼,有咩好?為左下一代都係返大陸

珍珠宮

lovelybaby2015 發表於 19-11-15 16:26
我在深圳巿區有物業,之前無諗過返上去,但而家會諗下,不過就係不太深入了解小朋友點讀書
...

聽說大灣區國際學校比香港平

男爵府

99901 發表於 19-11-15 13:32
時局不穩,很擔心前景,想作些準備。請問如果沒有其他國藉,如何申請移民到英國或大陸呢?小朋友去讀書大人 ...

英國嚟緊脫歐
諗清楚

大宅

回覆樓主:

謝謝各位。如果未安排好,可能先移居內地,等小朋友長大先再送去外國。

大宅

holemone 發表於 19-11-15 15:37

無大陸戶籍唔收ga ma

禁止訪問

禁止訪問

首頁
12345...8

尾頁

跳至