時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

平日很少上FB, 近排多了留意, 發覺一些親友一日幾個post,唔fact check乜都鬧乜都share, 那些偷可樂、大停電、支持保護中大.....出post仲快過港人,真係得閒得咁緊要???

自己身在香港,唔肯定的都要確認一下或睇多啲片,覺得這些人只懂添亂!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

蠢人何其多

子爵府

BK Milk勳章

我C6有個FD移民去左格肋底
成日係個谷SHARE黃屎野
講真又唔係香港住
實情係點佢知條毛咩

貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

男爵府

我有個fd 住美國, 只上網睇d 毒媒...
都變到勁黃.......
我已經 unfriend 咗......

水晶宮

回覆樓主:

蠢人無地域限制

大宅

回覆樓主:

只討厭呢d人,隔岸觀火,不斷去推post, 又話支持,佢地身處外地冇影響,但難為我地日日處於暴力環境中

tammy_my    發表於 19-11-15 23:51

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

好多移咗民塘邊鶴, 完全唔知香港發生乜事。

伯爵府

嘩,我以為我自己出post添,身同感受呀!海外朋友不停post呢d假訊息,好似「可樂」post咁,我好想forward 360 CCTV link比佢地,不過驚佢地小氣,只容納一種聲音就費事嘈⋯⋯

男爵府

可以cap圖報國安, 等佢地去唔到內地,澳門旅行都好

BBG1    發表於 19-11-24 08:42
tammy_my    發表於 19-11-15 23:51

侯爵府

ABCBerry 發表於 19-11-15 18:41

也有一個

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

從未適應這份工

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Fishjai 發表於 19-11-15 19:53
可以cap圖報國安, 等佢地去唔到內地,澳門旅行都好

男爵府

abbylo2 發表於 19-11-15 19:12
只討厭呢d人,隔岸觀火,不斷去推post, 又話支持,佢地身處外地冇影響,但難為我地日日處於暴力環境中
...

係,全港人無論黃絲、藍絲每天都處於緊張狀態,冇人過得開心。身處外地輕鬆寫意又何必常留言發放負能量給港人呢?

男爵府

BKsquare 發表於 19-11-15 18:43
蠢人無地域限制

別墅

我地澳門親戚一樣,成日fb 轉載d警方政府衰的post,黑人憎!

別墅

irischowys 發表於 19-11-15 17:06
平日很少上FB, 近排多了留意, 發覺一些親友一日幾個post,唔fact check乜都鬧乜都share, 那些偷可樂、大停 ...

最睇唔起呢班人!
自己走咗去,又懶係關心香港推po,隔岸觀火,唔清楚事實又係咁share!
咁愛香港唔返嚟?去前線幫手嘛!

大宅

無錯
隔岸觀火
根本唔知發生咩事
就死撐CY
咁撐就應該即刻回流香港擋子彈

子爵府

回覆樓主:

我facebook都有一個海外朋友,佢認為要保護中大生、認為警察太暴力。
我沒有unfriend,唯有自己share多啲現實情況希望她看到。
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

子爵府

唔好unfriend, 你應比返真實片段比佢睇,外國真係未必清楚知

子爵府

我香港的朋友一向是看大紀元、看中國香江望神洲、立場新聞等毒媒,所以早巴好憎香港警察和大陸政府,但又話政府乜都冇做去止暴制亂,同時又話政府縱容警察去濫用暴力打示威者,市民要馬兒好又要馬兒不食草,有時我都覺得政府好難做

首頁

尾頁

跳至