想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

小妹前日做完宮腔鏡手術,即日出院,呢兩日極出少血(用普通薄護墊),至頭先行行下突然有尿滲感覺,嗰時無為意,返到屋企先見到係一大pat血(鮮血塊),立即致電搵醫生但已關門,請問有冇jm有類似經歷?依家小妹好擔心係咪個子宮傷口出血,暫無腹痛感覺。

複式洋房

回覆樓主:

我也剛做過,醫生在裡面塞了一條長棉花,之後自己攞返出嚟,過幾個鐘後有點血絲的水排出來,之後就無了,腹部也沒有不舒服。

大宅

小肥妹鬼 發表於 19-11-15 18:08
小妹前日做完宮腔鏡手術,即日出院,呢兩日極出少血(用普通薄護墊),至頭先行行下突然有尿滲感覺,嗰時無 ...

我 10 月尾 做完照宮腔鏡, 冇瘜肉 , 但抽左組織化驗⋯⋯

當日 , 之後都係流少少粉紅色水..... 但之後無啦啦留血, 好似m 到咁! 初初以為m 到 , 但換左M 巾又冇乜血....而家 keep 住每朝流dd 血.... 搞到我都好苦惱... 不過冇肚痛 ... 所以唔知係咪正常呢?!

男爵府

小妹前日做完宮腔鏡手術,即日出院,呢兩日極出少血(用普通薄護墊),至頭先行行下突然有尿滲感覺,嗰時無 ...

我有做過宮腔鏡切肌瘤,都係即手出院,但一路都有血流,斷斷續續流咗成個月都仲有,最後醫生俾咗啲荷爾蒙藥我食先無再流

民房

Joey1088 發表於 19-11-15 20:29
我 10 月尾 做完照宮腔鏡, 冇瘜肉 , 但抽左組織化驗⋯⋯

當日 , 之後都係流少少粉紅色水..... 但之後 ...

我呢兩日都係流dd血,極極極少量嗰隻,係今日突然有一下爆血,都唔知點解...

民房

super_cat 發表於 19-11-15 22:40
我有做過宮腔鏡切肌瘤,都係即手出院,但一路都有血流,斷斷續續流咗成個月都仲有,最後醫生俾咗啲荷爾蒙 ...

咁我都觀察下,我仲以為係傷口未埋口問題

民房

Maltipoo 發表於 19-11-15 19:11
我也剛做過,醫生在裡面塞了一條長棉花,之後自己攞返出嚟,過幾個鐘後有點血絲的水排出來,之後就無了,腹 ...

我醫生冇喺裡面塞野止血,呢兩日都有血跟小便一同排出,不過只係好少量,你就好啦咁快恢復。

大宅

沒有麻醉?
手術過程如何?

大宅

super_cat 發表於 19-11-15 22:40
我有做過宮腔鏡切肌瘤,都係即手出院,但一路都有血流,斷斷續續流咗成個月都仲有,最後醫生俾咗啲荷爾蒙 ...

我而家都食緊避孕藥 ! 但係為開針做 IVF 而食.... 不過都keep 住 每日少少血 .....

大宅

小肥妹鬼 發表於 19-11-16 00:20
我呢兩日都係流dd血,極極極少量嗰隻,係今日突然有一下爆血,都唔知點解...
...

Me 2 ! 我都係咁.... 應該正常架 ?! 你會唔會就黎 黎M , 做完提早左黎 ?

複式洋房

我宮腔鏡同腹腔鏡一齊做,做完留好多血,都要用M巾幾日

大宅

回覆樓主:

想問下係唔係做完可以即刻返工?你地有無休息下先

大宅

回覆 super_cat 的帖子

我也做了宮腔鏡切肌瘤,已經十幾天,每天都有少少血,早上多一點,很擔心,請問醫生開的是什麼藥?吃了幾天才好?謝謝

男爵府

yanyanhk 發表於 19-12-16 16:51

我也做了宮腔鏡切肌瘤,已經十幾天,每天都有少少血,早上多一點,很擔心,請問醫 ...

我差唔多手術後1個月覆診,都仲有血水流緊,醫生開咗Estrofem 俾我,係荷爾蒙藥,類似調經丸,話可以幫助我個內膜恢復,食咗幾日就無再流血水

大宅

一個星期就复診甘快,我要兩星期先複診,請問宮腔鏡後,接著個個M會正常時間來?不好意思,問題比較多,謝謝

男爵府

yanyanhk 發表於 19-12-16 17:03

一個星期就复診甘快,我要兩星期先複診,請問宮腔鏡後,接著個個M會正常時間來?不 ...

Sorry, 頭先上面打錯,係1個月後覆診先啱

因為原本我個手術係政府幫我做,嗰陣佢幫我打咗支停經針,攪到啲period 亂晒,到我後尾轉咗私家做完個手術,M都未正常嚟返,所以醫生先開調經丸俾我食,食晒就M到,之後period 先回復正常

大宅

Thanks a lot

首頁

尾頁

跳至