夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我同先生認識係經佢同事食飯時,咁岩撞到而識,個晚已經約出黎飲野,同佢兩位同事,之後個晚跟左佢返屋企,但咩都無做過,當時覺得依個男人都幾好,之後個29日一直留左係佢屋企,第30日去左排期結婚,而家19年啦,我哋無仔女,但我覺得自己真係無揀錯,我所有屋企人都讚佢係好男人,我亦好感恩,由以前好臭既脾氣改變到而家既心平氣和,婚姻真係可以改變一個人

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

vivichow333 發表於 19-11-15 20:38
我同先生認識係經佢同事食飯時,咁岩撞到而識,個晚已經約出黎飲野,同佢兩位同事,之後個晚跟左佢返屋企, ...

之後個晚跟左佢返屋企 --->

之後個29日一直留左係佢屋企 --->

而家19年啦 --->

不得不給妳3 個叻

男爵府

vivichow333 發表於 19-11-15 20:38
我同先生認識係經佢同事食飯時,咁岩撞到而識,個晚已經約出黎飲野,同佢兩位同事,之後個晚跟左佢返屋企, ...

故事說出有樓/自住係識女仔成功了一半

別墅

PTMCYS 發表於 19-11-15 20:45
之後個晚跟左佢返屋企 --->

之後個29日一直留左係佢屋企 --->

我只希望keep落去,無人知將來係點,至少我同佢都好努力維繫

別墅

PTMCYS 發表於 19-11-15 20:47

佢當時只係租樓,我同佢結婚時無錢,我仲著全條爛牛去簽字

別墅

佢一直無儲錢,而我一直揾既錢比佢多,而家我做小生意,而佢係cfm左英制既公務員,我諗你非常誤解

別墅

實不相暪,我識佢時,佢爭緊幾十萬卡數,係一個無咩自信既男人,我同佢一齊時,比左好多鼓勵佢,同佢捱足19年,希望你唔好踩低我地

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

vivichow333 發表於 19-11-15 21:01
實不相暪,我識佢時,佢爭緊幾十萬卡數,係一個無咩自信既男人,我同佢一齊時,比左好多鼓勵佢,同佢捱足1 ...

我諗妳太敏感了, 我沒有踩低你地之心, 事實係自住識女仔係比較容易, 沒有其他人在家..... 我識我老婆都唔敢咁快帶佢回家, 我只訓版間房的轆架床上格......

男爵府

vivichow333 發表於 19-11-15 20:56
我只希望keep落去,無人知將來係點,至少我同佢都好努力維繫

所以比3個叻妳, 妳成功了.

相信個男仔有足夠的魅力令妳咁做....

別墅

crystal媽咪 發表於 19-11-15 21:04
我拍差唔多8、9年才結,而今年10周年

我之前個拖友係4年,一直無結婚既衝動,所以一直覺得原來婚姻唔係你拍幾耐拖黎定,祝你婚姻愉快

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

vivichow333 發表於 19-11-15 21:12
我之前個拖友係4年,一直無結婚既衝動,所以一直覺得原來婚姻唔係你拍幾耐拖黎定,祝你婚姻愉快
...

大家幸福愉快

別墅

PTMCYS 發表於 19-11-15 21:11
所以比3個叻妳, 妳成功了.

相信個男仔有足夠的魅力令妳咁做....

哈哈,抱歉我玻璃心了,我老公之前成塊面都好似火山爆咁(長滿暗瘡),又無錢,但唔知點解,我就係覺得佢係一個好男人,以前我拍拖好多次,真係小到d男友死咁制,真係一物治一物,佢就係講道理唔會咩都就我,我反而覺得佢係可以付托終身既人,你話幾賤?

男爵府

vivichow333 發表於 19-11-15 21:15
哈哈,抱歉我玻璃心了,我老公之前成塊面都好似火山爆咁(長滿暗瘡),又無錢,但唔知點解,我就係覺得佢 ...

真係小到d男友死咁制 ---> 依個明白, 我剛才都幾乎比妳小一劑 ...

你話幾賤?

---> 緣份好奇怪, 好似前世定了的樣子, 尋尋覓覓, 上天總有安排.....

我唔係無機會識女仔, 甚至會有女仔主動, 但總是無緣相牽, 記得我有段時間成日夜晚望住個天問, 我太太什麼時候出現? 我會很珍惜她, 還要考驗我幾耐呢....? (之後我和太太都在某時間求過簽, 說某年會遇上對方, 大家的簽是一致的)

那年緣份一到, 一過年就立即遇上, 發展得很快, 到現在我仍很珍惜, 我對自己每句說話都好記得~ 我們有孩子, 有吵架, 有經歷, 仍喜歡一起共渡每一刻.....未來..... 希望能做到.

看妳是烈女型, 敢愛敢恨.....

別墅

PTMCYS 發表於 19-11-15 22:02
真係小到d男友死咁制 ---> 依個明白, 我剛才都幾乎比妳小一劑 ...

你話幾賤?---> 緣份好奇怪, ...

你同你太太好有緣呀,係,我都係烈女性格,哈哈!
懂得珍惜婚姻既人,一起努力吧

男爵府

vivichow333 發表於 19-11-15 22:33
你同你太太好有緣呀,係,我都係烈女性格,哈哈!
懂得珍惜婚姻既人,一起努力吧
...

我都係烈女性格 --> 即係辣野.
有D 男人要人逼, 被動型, 一拍即合.

別墅

我同老公識左7個鐘就拍拖 第3日求婚 再book註冊 1個月就註冊結婚啦 甘就過左3年幾 每日都好幸福😄

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆 vivichow333 的帖子

二年半,依家12年,每過一年都好後悔點解冇早D離開,依家變到彼此唔重要又不可缺少,最熟悉陌生人—因為有小朋友
簡簡單單,開開心心!

侯爵府

2019新春慶豚圓

PTMCYS 發表於 19-11-15 21:08
我諗妳太敏感了, 我沒有踩低你地之心, 事實係自住識女仔係比較容易, 沒有其他人在家..... 我識我老婆都唔 ...

係真係有關係架,我同我男朋友各自自己住,而且近渣車都係10mins, 夜媽媽掛住都可以食宵夜 近水樓台係有著數。haha. 如果佢住天水圍我諗真係搞唔掂

別墅

superyannn 發表於 19-11-15 22:52
我同老公識左7個鐘就拍拖 第3日求婚 再book註冊 1個月就註冊結婚啦 甘就過左3年幾 每日都好幸福😄 ...

哈哈,知音,結婚兼拍拖其實幾得意

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊