想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係台灣做試管. 有4粒day 5雪胎. 呢個月黎m如果一切正常會放胎...考慮緊放一粒定兩粒...

大宅

睇睇妳年紀 同埋怕唔怕中孖胎
年紀較長 通常可以考慮放2粒 好似因為中嘅機率比年輕低 放2粒加返中獎機率嘅平衡

複式洋房

SugarBoo 發表於 19-11-16 10:51
睇睇妳年紀 同埋怕唔怕中孖胎
年紀較長 通常可以考慮放2粒 好似因為中嘅機率比年輕低 放2粒加返中獎機率嘅 ...

我33就黎34. 唉,上個週期唔放得,因為有兩個水瘤. 吃左一個月避孕藥. 今日day 1去照超聲波,水瘤細左,不過未達標準,又要吃多一個月避孕藥...唉...好灰心...

大宅

Annlary 發表於 19-11-16 13:31
我33就黎34. 唉,上個週期唔放得,因為有兩個水瘤. 吃左一個月避孕藥. 今日day 1去照超聲波,水瘤細左,不 ...

34都仲好後生 咁放一粒都可以
我抽完卵都休息/搞咗4個月先可以放
但唔好急呀 養好張床 BB先會著到床

複式洋房

SugarBoo 發表於 19-11-16 13:57
34都仲好後生 咁放一粒都可以
我抽完卵都休息/搞咗4個月先可以放
但唔好急呀 養好張床 BB先會著到床

多謝你,大家有經歷過試管先明白當中感受. 你介意講當初點解等4個月嗎?
我好心急,身邊朋友親戚一個個有,之後又叫我努力....我都唔識答

大宅

Annlary 發表於 19-11-16 14:17
多謝你,大家有經歷過試管先明白當中感受. 你介意講當初點解等4個月嗎?
我好心急,身邊朋友親戚一個個有 ...

因為我卵巢有複雜性增生 食葯食咗4個月先正常厚度

複式洋房

SugarBoo 發表於 19-11-16 16:02
因為我卵巢有複雜性增生 食葯食咗4個月先正常厚度

大家都唔容易. 關關難過關關過

咁你之後擺左幾個胎?

大宅

Annlary 發表於 19-11-16 22:25
大家都唔容易. 關關難過關關過

咁你之後擺左幾個胎?

2粒

大宅

回覆 SugarBoo 的帖子

請問有冇咩秘訣去養好子宮

大宅

Hilarysasa 發表於 19-11-17 10:16

我有睇中醫啦 針灸啦 浸腳 唔浸嘅時候都着襪唔好俾對腳凍

食嘅話
要介凍嘢啦 每朝食半個牛油果
每日一杯奶(M到後到着床期前加兩羹黑豆粉) 兩隻蛋 幾粒 Brazil nuts 葉酸400mcg 維他命D3 1000iu
Q10食到排卵日
排卵後再加一日一細舊榴槤(中醫叫嘅)食到放胎 同埋連續5日食Bromelain 200mg 仲有一日一塊85%黑朱古力

男爵府

Hilarysasa 發表於 19-11-17 10:16

食inofolic 係維他命來 (folic acid + inositol), 我本身要做ivf,12月放胎,所以私家醫生叫我食住先養靚卵,點知食左個半月就有左。

複式洋房

SugarBoo 發表於 19-11-17 09:20
2粒

我都打算擺兩粒 ...

聽日又開始吃避孕藥,吃多一個cycle, 希望可以快d恢復,快d可以植入...香港醫生話之前刺激過度...

大宅

Annlary 發表於 19-11-17 16:58
我都打算擺兩粒 ...

聽日又開始吃避孕藥,吃多一個cycle, 希望可以快d恢復,快d可 ...

嗯嗯 台灣Ivf 比較進取 有機會刺激多D 所以我最後保守D留係香港做算

男爵府

Annlary 發表於 19-11-17 16:58
我都打算擺兩粒 ...

聽日又開始吃避孕藥,吃多一個cycle, 希望可以快d恢復,快d可 ...

放2粒好。如果2粒中晒,一次過twins都會好開心。一次過辛苦好過分兩次

別墅

Annlary 發表於 19-11-15 23:48
係台灣做試管. 有4粒day 5雪胎. 呢個月黎m如果一切正常會放胎...考慮緊放一粒定兩粒...
...

台灣IVF有無得揀XX XY㗎?

複式洋房

SugarBoo 發表於 19-11-17 17:24
嗯嗯 台灣Ivf 比較進取 有機會刺激多D 所以我最後保守D留係香港做算

嗯嗯 我最後抽左17粒卵 ...你係香港做有成功嗎?

複式洋房

holemone 發表於 19-11-17 18:24
放2粒好。如果2粒中晒,一次過twins都會好開心。一次過辛苦好過分兩次

我都想. 不夠我老公好反對,話twins對媽咪bb風險好高...

複式洋房

siufamama 發表於 19-11-17 18:44
台灣IVF有無得揀XX XY㗎?

無得揀架. 只會擺最好既胎.

大宅

Annlary 發表於 19-11-17 22:17
嗯嗯 我最後抽左17粒卵 ...你係香港做有成功嗎?

我都抽咗18粒 但最後得6粒用得咋
有呀 而家懷孕中

複式洋房

SugarBoo 發表於 19-11-17 22:25
我都抽咗18粒 但最後得6粒用得咋
有呀 而家懷孕中

恭喜你吖

我記得你擺左兩粒,想請問係幾日既胚胎?

我最後得4粒可以雪咋,精子型態差,所以受精率偏低

首頁

尾頁

跳至