自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我鍾意FURLA手袋,但我女老闆先用FURLA價位嘅手袋,
其他女高層,女同事都唔用貴手袋,搞到我都唔知去邊度買手袋好,
唔知有冇人有平靚正手袋介紹?(要大約半張A4 SIZE以上大小)

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

買自己鍾意既袋, 唔會理人用乜袋喎!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Charles & Keith

款式都有d幾斯文

公爵府

Michelle24 發表於 19-11-16 11:27
其他女高層,女同事都唔用貴手袋,搞到我都唔知去邊度 ...

D高層真的會care你用乜牌子既袋?

又唔係hermes, 我相信無乜人眼紅你用furla卦,自己中意咪用囉,而且furla d款真係唔錯哦。。

水晶宮

Kate spade, Tory burch?

男爵府

鍾意就用囉
Agnes b,Longchamp都幾好呀。我自己有,返工、去街、飲宴都可

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

stagea 發表於 19-11-16 11:30

都唔係

水晶宮

回覆樓主:

我自己用Kate Spade同Samatha Vega

又young又易襯衫

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

crystal媽咪 發表於 19-11-16 12:11
都唔係
前上司話佢個袋完全放得入我個大袋,又問同事$XXXX(我個袋)值唔值?
話成世冇機會買…………

我就真係不會理佢用乜袋或點講野俾人聽,有無機會買又點,難道送給她嗎?

我只會選擇自己鍾意既袋。

333s    發表於 19-11-16 15:02

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

stagea 發表於 19-11-16 12:56
我就真係不會理佢用乜袋或點講野俾人聽,有無機會買又點,難道送給她嗎?

我只會選擇自己鍾意既袋。 :wah ...

琥珀宮

crystal媽咪 發表於 19-11-16 12:58
佢放上膊,問周圍同事……
每次一轉袋有壓力
我冇咩嗜好,冇名錶、貴衫

乜佢咁老土架,咁大個人仲玩小學雞野

crystal媽咪    發表於 19-11-16 13:02

子爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

大壓力

侯爵府

曾經以為只有女人至會留意其他人嘅手袋。

當年喺office 女士中我算 Senior 所以乜嘢手袋我都會拎。當然我仲有好多老闆或者高級嘅同事不過係男人。

經驗係:同我講手袋嘅人一定係男士,包括外國人,律師,etc. 亦會有人留意衣著,例如問我大褸幾多cashmere 成份。我估女人會睇,不過唔出聲啫。

所以如果有女上司,確實係小心啲好啲。

答番樓主,我建議 Kate Spade or Longchamp, 平易近人啲。

Michelle24    發表於 19-11-17 10:35

男爵府

回覆樓主:

如果知道女老闆用 Furla, 我唔會用!
費事煩,女人小器d。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我唔會理,自己鍾意用咩就用咩

珍珠宮

回覆樓主:

剛剛訂左個tory burch,千幾有交易,普通OL用tory burch/furla/coach/Longchamp/MK好合理啫,又唔係勞力士

象牙宮

如果真正想低調, 环保袋
要不買自己中意。

(我是中意輕身,多口袋,耐脏)。
款行先,品牌無所謂。  不想和同事一模樣。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

吓!咁你女boss 都唔係富貴得去邊!我女boss係用channel , Hermes 呢d牌子!Furla ,kate spade 我都買了10幾個比我囡啦!呢d 都係普通牌子!
其實你喜歡邊款咪用邊款囉!自己like 咪得囉使鬼理其他人咩!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

NatashaNg101 發表於 19-11-16 07:01
吓!咁你女boss 都唔係富貴得去邊!我女boss係用channel , Hermes 呢d牌子!Furla ,kate spade 我都買了 ...

唔一定唔富貴,可能只係唔用名牌返工呢。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

stagea 發表於 19-11-16 11:30

首頁

尾頁

跳至