自由報料

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

臨近年尾又將會大掃除。去开鴨寮街買返支牙膏庒到时抹廚房,浴室用具时用工具。方便过3x水庒。

車車一家人    發表於 19-11-17 18:26

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

請問廚具煲或碟可以用嗎?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

依隻係咪工業用?係永旺見過牛頭牌有出

大宅

ngwong2 發表於 19-11-16 17:35
臨近年尾又將會大掃除。去开鴨寮街買返支牙膏庒到时抹廚房,浴室用具时用工具。方便过3x水庒。

...

請問在那買及用法

翡翠宮

回覆樓主:

有冇毒、是否工业用就不知?对!牌子有很多。我地在鸭寮街買,貪佢可以存多年不同水剂又大支又不方便。用黍抹吓不銹鋼!我地冇过水!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝推介

大宅

回覆樓主:

可唔可以影「金屬擦亮膏」嗰面嘅說明睇吓點用

翡翠宮

schi 發表於 19-11-17 15:00
可唔可以影「金屬擦亮膏」嗰面嘅說明睇吓點用

冇說明書

男爵府

2023年兔年勳章

我大閘用WD40抹,浴室龍頭用激落君棉, so far 都唔錯。
不過都多謝你介紹

大宅

ngwong2 發表於 19-11-17 15:10
冇說明書

Thanks, 似乎唔多適用於食用鍋具,但用係家居金屬又好似幾好,我廚房的柜門拉手原本諗住過年要換,而家可以行開深水埗買支試下

首頁

尾頁

跳至