自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

tingtingalex 發表於 19-11-16 20:40
我有遇感,我男家個邊親友,會講有骨說話,又會話你白痴,係買都買大間啲,買間細唔夠住,把鬼,又會話係咁 ...

恭喜你!

真係唔好上心。
佢咁樣講就俾“萬能key答佢案:都係架!

珍珠宮

回覆樓主:

自己開心就得, 咪理佢地

公爵府

回覆樓主:

唔洗理人啦,我買外國樓一樣有人話我onX。

水晶宮

tingtingalex 發表於 19-11-16 20:40
我有遇感,我男家個邊親友,會講有骨說話,又會話你白痴,係買都買大間啲,買間細唔夠住,把鬼,又會話係咁 ...

恭喜晒
唔駛理班所謂親戚,事緣男家有親戚買左樓,當時240萬入,我老公亞叔突然專家上身口吻話個市會插,我即時串返去:如果市升係咪你補差價比佢?即刻唔出聲,一句ko 左佢。到今時今日,層樓衰極都值420萬。

子爵府

支持樓主
有錢再買多間

複式洋房

呢個世界總有啲咁嘅人,只會眼紅人哋,唔會替別人幸福而高興

大宅

回覆樓主:

自己錢 自己話事 自己洗!

珍珠宮

同感。住公屋既同事話:你覺得香港d樓真系抵咩?一買就會成世咩住!
我話:咁唔買都無屋住,都要租姐。又無資格申請公屋,居屋又抽唔到

侯爵府

個個年代買樓。也大把說話聽

所以,好好享受擁有小天地的快樂!外面風大雨大,自己也有個安樂窩!

*我們也不是神算,無法算測市價。自己 afford 便ok了!

子爵府

恭喜你,唔好理其他人,自住樓幾時都須要!

伯爵府

開心吸收勳章

買樓係自己事,與其他人有任何關係。

又唔係問佢地借

男爵府

買樓只係平常事, 無咩野都無主動同人講。

大宅

Astra00 發表於 19-11-17 06:56
建議買左成交後才比人知,費事比人搞禍件事。我次次都係成交日先比人知。佢哋點說都改變不到件事。
...

唉我都想呀~~可惜我老公個「好」大佬係地產經紀,我老公又想益佢大佬賺D佣。點知比人質疑之外,仲成日「提醒」!!我真係受夠了

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

恭喜

供得起買嚟自住關男家咩事?
就係買間細嘅 夠2人世界就得, 買大嘅費事啲人有藉口嚟一齊住

侯爵府

恭喜曬,,有家有室人生另一階段,
有d人人品唔好,由佢囉,自己過好自己就得啦!
好說話聽到好開心多謝人,唔好聽說話聽清楚唔關自己事心安理得,由得d人,順便拿來教d細路「咁樣講嘢沒人鐘意唔會有朋友,唔好咁做」,又具體又實際,幾好啊

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

恭喜恭喜恭喜, 不用理D口臭的人.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

公爵府

回覆樓主:

有人在人未買樓時串人買唔起樓,
人地買左樓時話人做乜咁苯而家買,
講到人地就最蠢,自己最醒咁

水晶宮

恭喜你

親戚未必想你好

好多人心地好差

大宅

有時男家嗰邊嘅親戚就係咁討厭,比返説話佢哋聽囉。我已同啲討厭人劃清界線,唔會再見佢哋(emoji)費事命都短幾年

大宅

ash_yehyeh 發表於 19-11-17 14:38
恭喜你

親戚未必想你好

冇錯,咁樣講説話已經係唔專重樓主

首頁

尾頁

跳至