想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我又多個朋友懷孕,知道個下好down,,酸溜溜。好似好黑心甘,但真係控制唔到.. 我唔係想人地冇,而係覺得自己冇真係好灰,呢一世人既遺憾。AMH得0. 1。打左10幾日針都冇卵泡....

複式洋房

Hilarysasa 發表於 19-11-16 22:13
我又多個朋友懷孕,知道個下好down,,酸溜溜。好似好黑心甘,但真係控制唔到.. 我唔係想人地冇,而係覺得自 ...

放鬆心情吧,太緊張不好

大宅

我又多個朋友懷孕,知道個下好down,,酸溜溜。好似好黑心甘,但真係控制唔到.. 我唔係想人地冇,而係覺得自 ...

hihi 你好嗎? 之前有喺度同你溝通過,現在你情況怎樣? 下一步打算點呢

大宅

回覆 yhyeung 的帖子

係呀,我地傾過....我打左十幾日針都冇卵泡。
唯一出路就係借.....但借的話諗緊應唔應該繼續等翁醫生,因為個邊都話要等半年至1年不等。
定係覺得去送x鳥到做,佢好似2,3個月就有

大宅

回覆 sleepingmaru 的帖子

我明白情緒好影響身體....

大宅

Hilarysasa 發表於 19-11-17 06:51

係呀,我地傾過....我打左十幾日針都冇卵泡。

你和翁醫師傾過?

如果決定借,就去送子鳥好些
送子鳥專做借卵,會專業些

大宅

對的,台灣睇左2個生育科醫生都建議借。所以係翁醫生到排左隊,佢話要等半年至1年不等。
另1方面我就知送xx係貴好多,係咪真係值得...
而且bk都冇係關於翁到借既post.....

大宅

Hilarysasa 發表於 19-11-17 08:08

對的,台灣睇左2個生育科醫生都建議借。所以係翁醫生到排左隊,佢話要等半年至1年不 ...

愛群唔係好力做借卵生意

其實我覺得如果已經決定到會借卵,you 等咁耐未必咁好,雖然子宮無卵巢咁趕,但子宮越後生功能越好成功機會都大d。

以前我都唔想洗咁多錢,但而家先知道,生育嘅錢唔慳得,因為越拖延處理,要用更多的錢才能搞解決到件事,甚至洗咗錢都解決唔到件事。

大宅

有e d 感覺好正常,我都會,覺得朋友點解試左9個月就有,我試左幾年都吾得,係好吾開心架,唯有盡快做IVF 啦!
JM 你e 隻針谷吾到卵泡,或者同醫生傾下轉針丫,真係吾得就借卵,你一定有機會做媽媽的,不要放棄!

大宅

家姐都係甘講,健康同BB真係唔係用錢就買到...
但我本身有免疫問題,請問知唔知邊個醫生好?

大宅

回覆 Manmanman12345 的帖子

係,真係好down,點解條命生成甘。仲要我唔會同朋友講自己既
狀況,只會同屋企人講。

不過聽到你既鼓勵都好感動,我唔會放棄ka

大宅

Hilarysasa 發表於 19-11-17 08:46

家姐都係甘講,健康同BB真係唔係用錢就買到...

我睇台灣醫生,pm 你

大宅

生bb呢樣嘢唔一定係女仔嘅問題,男仔都有機會有問題㗎, 你哋兩公婆有冇去驗過, 或者有冇睇過中醫去調理?

大宅

回覆 陶淵明 的帖子

有,佢係精子形態得1%, 其他冇問題。中醫我睇左3年,又針灸,完全冇改善,而家d月經愈黎愈少

大宅

Hilarysasa 發表於 19-11-17 11:23
回覆 陶淵明 的帖子

有,佢係精子形態得1%, 其他冇問題。中醫我睇左3年,又針灸,完全冇改善,而家d月經愈 ...

咁我相信你要轉過其他中醫

大宅

回覆樓主:

姐妹,平常心吧,我都失敗過幾次,朋友都一一懷孕,只是自己同bb緣份未到,明白心情未必好受,但唔好放棄,終有一日會到自己,到時仲可以向朋友取經呢。。

大宅

回覆 sanyosanyo 的帖子

好彩都有呢個討論區發洩一下... 平時真係唔會坦白同人講....但想問你本身有免疫問題嗎

大宅

Hilarysasa 發表於 19-11-17 11:43

好彩都有呢個討論區發洩一下... 平時真係唔會坦白同人講....但想問你本身有免疫問 ...

我覺得係我卵子唔靚,因為結合出來既囊胚個grade好差

大宅

Hilarysasa 發表於 19-11-17 11:43

好彩都有呢個討論區發洩一下... 平時真係唔會坦白同人講....但想問你本身有免疫問 ...

我都努力左7年先生到

大宅

回覆 Hilarysasa 的帖子

絕對明白你心情。我同同事差唔多同時間有(但我係ivf),2個月前我流產左,但見到佢個肚一日一日大,我自己都好唔開心。
自己都唔知同邊個講。

首頁

尾頁

跳至