影視娛樂

跳至

首頁
23456...10

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

w.c.chong 發表於 19-11-23 23:11
我見第一影視app有得睇呀!不過得九集,要再等下先開!
羅晉啲喊戲好得
...

每星期更新唔多,等到頸都長。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 19-11-23 23:54
每星期更新唔多,等到頸都長。

我就係怕要等,所以唔開住,睇住其他先。

水晶宮

w.c.chong 發表於 19-11-23 23:56
我就係怕要等,所以唔開住,睇住其他先。

我都係,等差唔多播完先開,我煲劇鍾意一氣呵成

伯爵府

好媽媽勳章

whywhite22 發表於 19-11-24 10:12
我都係,等差唔多播完先開,我煲劇鍾意一氣呵成

係,我仲要間唔中又偷睇下後面

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

原來對呢套劇無興趣,版主推介完決定遲d開黎睇

琥珀宮

rose-mag 發表於 19-11-19 21:40
唔係爛尾,係中間已經頂唔住,女二個角色原著小說冇嘅,佢夾硬加,將內容改咗,男二女二仲多戲過男一女一 ...

網上話女二帶資進組,即係鳳奕個女二同一人,但鳳奕裡佢順眼過女一

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

tansyneko 發表於 19-11-26 11:40
網上話女二帶資進組,即係鳳奕個女二同一人,但鳳奕裡佢順眼過女一
...

又係曹曦文!都唔明嘅,有資源就做女一啦,做咩鬼女二!最犯眾憎係如懿傳,個個演員都以有份演為榮,偏偏佢喺微博話做配角係去救場,即係踩晒所有其他人,但佢個角色又唔見得好突出,起碼咁多女角色,除咗女一如懿,之後就好多人講皇后,高貴妃,金玉妍,愉妃,阿若,蕊心,容珮,寒香見,就算兩個蒙古公主同大奸角魏嬿婉都多戲過佢。

琥珀宮

rose-mag 發表於 19-11-26 12:00
又係曹曦文!都唔明嘅,有資源就做女一啦,做咩鬼女二!最犯眾憎係如懿傳,個個演員都以有份演為榮,偏偏 ...

做女一無吸引力去令觀眾睇套劇吖麻 靠蹭女一光環增加知名度,可惜傾城時光俾佢搞死咗

王國長老

tansyneko 發表於 19-11-25 20:11

做女一無吸引力去令觀眾睇套劇吖麻 靠 ...

係呀,曹曦文都36歲啦,同青春小花點比?襯唔到小鮮肉,就算好似趙麗穎32歲,個樣生得細,又嬌小可愛,配26歲金瀚完全冇違和感。曹曦文個樣有D似劉濤,但唔止演技比唔上,做人更係差幾皮,劉濤識做人,而且有觀眾緣,所以講得出嘅作品都唔少,曹曦文出道就廿年,我孤陋寡聞,真係唔知佢有邊套可以算係代表作。

琥珀宮

rose-mag 發表於 19-11-26 12:44
係呀,曹曦文都36歲啦,同青春小花點比?襯唔到小鮮肉,就算好似趙麗穎32歲,個樣生得細,又嬌小可愛,配2 ...

下,佢出道廿年架啦??我以為佢依幾年係唔知邊到冒出嚟的演員咋

王國長老

tansyneko 發表於 19-11-25 21:08
下,佢出道廿年架啦??我以為佢依幾年係唔知邊到冒出嚟的演員咋
...

2000年出道架,今年都36歲,真係以前唔識佢,識佢都係認錯佢係劉濤咋。

你和我的傾城時光播出後被配角演員爆黑幕,可以睇下呢個知乎評論,有埋鳳弈添。

https://zhuanlan.zhihu.com/p/51707428

琥珀宮

rose-mag 發表於 19-11-26 13:24
2000年出道架,今年都36歲,真係以前唔識佢,識佢都係認錯佢係劉濤咋。

你和我的傾城時光播出後被配角演 ...

嘩佢既行徑真係好狂 但我完全係因為佢傾城帶資進組既新聞先識依個人

王國長老

tansyneko 發表於 19-11-25 22:24

嘩佢既行徑真係好狂 但我完全係因為佢傾城帶 ...

佢有個訪問仲話因為照顧個女,所以放棄女一之路,救晒命。
仲有果次去我是演員,佢居然自己俾自己100分,結果係最低分被淘汰。

琥珀宮

rose-mag 發表於 19-11-26 14:39
佢有個訪問仲話因為照顧個女,所以放棄女一之路,救晒命。
仲有果次去我是演員,佢居然自己俾自己100分, ...

佢結咗婚?

即係佢帶資係佢老公揼本?

王國長老

tansyneko 發表於 19-11-25 22:52

佢結咗婚?

結咗又離咗,話係富商,生咗個女後就離婚,而家究竟係泊到邊個碼頭就唔知啦,個女係佢自己帶。

琥珀宮

rose-mag 發表於 19-11-26 14:54
結咗又離咗,話係富商,生咗個女後就離婚,而家究竟係泊到邊個碼頭就唔知啦,個女係佢自己帶。
...

好複雜

上維基望下,原來n年前佢有份既劇我有幾套都睇過,但完全無印象佢有演過

琥珀宮

回覆樓主:

孤城閉竟然有佢?

伯爵府

tansyneko 發表於 19-11-17 04:18
好沉重咁,等影評再決定

睇左八集,真的拍得不錯,演員到位,只可惜係悲劇,集集都喊,太沈重,如果仲要苦多五十多集太難捱了

王國長老

Abbie_mimi 發表於 19-12-22 01:55
睇左八集,真的拍得不錯,演員到位,只可惜係悲劇,集集都喊,太沈重,如果仲要苦多五十多集太難捱了
...

我而家都慢慢睇,因為太沉重,太子太苦,文昔成日被虐,所有人都自私,越睇越覺人生好苦,不過呢套係好戲,演員道具故事都好。

男爵府

rose-mag 發表於 19-12-22 12:54
我而家都慢慢睇,因為太沉重,太子太苦,文昔成日被虐,所有人都自私,越睇越覺人生好苦,不過呢套係好戲 ...

呢套好好睇,近期最好睇嘅陸劇,不過真係太苦,太子和文昔都好慘,未好過,我已經睇哂38集,好期待逢星期一and 四出4集,等到頸都長

首頁
23456...10

尾頁

跳至