懷孕前後

跳至

首頁
12345...9

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 陶淵明 的帖子

我都咁覺得,燒垃圾既黑煙絕對比得上Tg有餘。如果擔心唯有自己出街帶口罩,少啲出街。呢個世界大家都係地球村,大把東西不能獨善其身,包括亞馬遜大火、福島核電廠每日排出既輻射水,流落大海,污染水產最後我地食番啲魚更毒,但仲大把人唔知道唔關注繼續食日本魚生去日本,扮無事發生。

大宅

小曳人 發表於 19-11-17 11:54
避唔開,會唔會考慮減低損害?

thank you, 收到
而家香港警察用大陸嘅tg唔知會唔會再讀啲

男爵府

牛年勳章

Wannii 發表於 19-11-17 00:47
點解大家好地地討論係要有人挑話炳?有人相信無任何影響好安全,有人就好驚擔心影響到未出世bb,而超級版主 ...

你哋求下暴徒唔好出來破壞啦!暴徒唔出來,就唔會有催淚彈,暴徒繼續再咁燒塑膠,唔好話bb有問題,大人都死得喇

複式洋房

回覆樓主:

del

男爵府

牛年勳章

cathychin 發表於 19-11-17 12:41
其實真係好難研究
因為香港政府自己都未必知真正材料成份
中央要毒死香港人,傀儡只能買黎放

大陸幾時挑起仇恨,請你指出來,暴徒日日被黃媒洗腦,黃師日日灌輸仇恨中國仇警仇政府就大把,黃律師就成日幫暴徒打傷強針,黃尸盲撐佢哋又煽動班人,將所有暴力違法既事美化曬,有咩辦法唔仇恨中國同警察
既然咁唔想做中國人,你哋大可以移民,冇人逼你做中國人

男爵府

(sarah) 發表於 19-11-17 08:02
bk早已藍到發黑,每次出公海睇一睇都感受到

公海勁多五毛維穩,一片支持政府假象,同民意完全相反,做媽媽點會唔擔心,唔好話正在懷孕會驚,我都擔心個女將來不育,擔心完全係正常,封post實在有滅聲嫌疑,我屋企連窗都唔敢打開,但始終子女日後仲要返學出街㗎,咁放法真係同全香港一鑊熟,真係好驚好驚。

男爵府

拉比2018 發表於 19-11-17 16:44
大陸幾時挑起仇恨,請你指出來,暴徒日日被黃媒洗腦,黃師日日灌輸仇恨中國仇警仇政府就大把,黃律師就成 ...

仲講乜嘢藍屍黃屍呀!我幾個group啲家長群依家講緊香港啲毒氣怕影響小朋友,不如求吓政府唔好再放啲有毒氣體啦!示威者都唔怕催淚彈都唔明仲放嚟做乜?政府都唔知有無關心過我地批家長嘅

男爵府

拉比2018 發表於 19-11-17 16:33
你哋求下暴徒唔好出來破壞啦!暴徒唔出來,就唔會有催淚彈,暴徒繼續再咁燒塑膠,唔好話bb有問題,大人都 ...

有好多化學者都講咗好多次燒膠、燒垃圾、燒氣油彈唔會有二惡英山埃呢啲氣體咯!只有中國製催淚彈先至係源頭

大宅

大陸幾時挑起仇恨,請你指出來,暴徒日日被黃媒洗腦,黃師日日灌輸仇恨中國仇警仇政府就大把,黃律師就成 ...

妖咪講左呢度唔係政治po囉, 你想講中國有幾好既去番時事果邊啦! 一係自己開個新po慢慢講, 唔好再搞到真係想傾既人又比人鎖啦! Please!

複式洋房

不如你自己睇

禁止訪問

大宅

Forgetmenot999 發表於 19-11-17 16:54

有好多化學者都講咗好多次燒膠、燒垃圾、燒氣油彈 ...

燒膠無二噁英? 妳...睇邊個空間嘅“化學者”? 可Share 一吓嘛?

大宅

S_F 發表於 19-11-17 17:05
不如你自己睇

啫係D暴徒燒膠垃圾桶同發泡膠係安全氣體?

複式洋房

SugarBoo 發表於 19-11-17 17:36
啫係D暴徒燒膠垃圾桶同發泡膠係安全氣體?

唉…
一路都係講緊二噁英呀。。
你自己都係好多帖話d 二噁英係暴徒燒膠燒垃圾燃燒彈度黎,同催淚彈無關吖嘛。
依家你又轉軚呀?

不如你返落黎地球先再講啦好嗎

複式洋房

黎黎去去都係果幾個人搞事 人地本身好和平討論緊有咩方法處理同避免 係咪孕媽媽想同多幾個同路人分享嘅機會都無?係咪講多兩句一定要屈人係連登係文宣?

大宅

S_F 發表於 19-11-17 17:43
唉…
一路都係講緊二噁英呀。。
你自己都係好多帖話d 二噁英係暴徒燒膠燒垃圾燃燒彈度黎,同催淚彈無關吖 ...

不如妳睇返清楚我之前D post 先啦
我無講過催淚彈無呢 但好多文獻表示二噁英“主要”來源係燒膠燒垃圾
咁妳而家話唔係 好奇吓係咪世衛D資料唔啱 同咪燒膠燒垃圾係咩毒啫

大宅

拉比2018 發表於 19-11-17 16:33
你哋求下暴徒唔好出來破壞啦!暴徒唔出來,就唔會有催淚彈,暴徒繼續再咁燒塑膠,唔好話bb有問題,大人都 ...

唔好話暴唔暴,依家係正正發生緊催淚彈問題,我地作為一個媽媽,保護自己未出世小朋友,你依家去追究責任仲有咩用?你口舌之快對件事又有咩幫助?麻煩唔好再發放負能量留言,針對番現時眼下媽媽們面對的問題。大家想知係預防/改善方面的資料,唔係情感/政治發洩。如果你認為無問題tg唔影響,都可以發表下,自己出個個post ,政治立場果d麻煩你用一至兩秒移去政治區果邊,謝謝。

複式洋房

Wannii 發表於 19-11-17 17:50
唔好話暴唔暴,依家係正正發生緊催淚彈問題,我地作為一個媽媽,保護自己未出世小朋友,你依家去追究責任 ...

樓主講得岩,我地應該focus 返我地擔心既野,其他無用既回覆我地略過就可以。

首頁
12345...9

尾頁

跳至