婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

alex1111 發表於 19-11-19 17:18
明白你嘅生氣同不安,我自己屋企2個小朋友,細嗰個一歲三個月病到入左兩次醫院,無辦法因為小朋友好容易互 ...

而弟婦佢地無反應,可能因為覺得咳同流鼻水呢啲好小事,佢地唔覺得要太避忌。

要拜託奶奶湊就真係無辦法,老公唔出聲,唯有自己出聲,或者,放寬心,病痛都係必經。明白知易行難,只能說媽媽加油!

別墅

suki843 發表於 19-11-17 17:30
我都咁唸,最慘弟婦响度都唔識做,還要叫個仔抱阿女,唉…我自己決定試下搵ee啦,揾到先再c6講,本來還唸住 ...

可唔可以平和咁同弟婦傾傾,同佢講你都鍾意比弟弟抱bb,但而家感冒真係好麻煩,bb仲細抵抗力唔好,等好返先抱,如果弟婦玻璃心就無辦法由佢,但好過而家你黑面一肚氣,有d人唔係唔識,係覺得細路仔係多感冒,以為你唔介意

別墅

suki843 發表於 19-11-18 12:03
其實我都無怪過小朋友,係個弟婦唔叫個小朋友唔好同bb玩住好返先,我叫c6如果大家難開口叫小朋友好返先玩, ...

你同弟婦係女人,你都唔開口,你先生係男人,佢點會走去同弟婦講呀,佢會覺得唔好意思同攪大件事,男人係咁,咁咪你出聲同99弟婦提下咯

別墅

我叫左C6講, 佢就一輪咀話我了, 我永遠都好似係錯咁, 所以我都冇辦法, 唯有下次試下响大家臉前叫個姪仔好返先同BB玩, 再成日為左個弟婦果家人同C6嘈, 我怕我同C6有一日會因為佢地分開, 其實我成日都會想, 只係叫自己唔好, 全因有個朋友話我知, 10個老婆9個都同C6好似有仇, 我每次都記住里句說話同自己講....好正常, 唔好亂唸

大宅

開心吸收勳章

金三珣 發表於 19-11-17 17:30
你當講笑又好乜都好,自己行去抱走跟住話:你病好至抱啦

C6唔理,自己嬲唔出聲冇人幫到你

我都係自己出聲,而加冇人敢亂攪我個仔。話知佢屋企人妥唔妥我,自己個仔自己保護。

珍珠宮

suki843 發表於 19-11-17 10:39
之前我搵工人,揾ee, 揾育嬰園,c6乜都話唔好, 信唔過人,我好想岀聲,我一岀聲又怕尷尬比臉大家,其實我敢 ...

如果你有心搵第二個湊,就直接同老公出聲吧。。。先唔講病唔病,我本身係好反對俾咁細個小朋友去抱bb,佢地係玩嘅心態,一個唔小朋友跌左或整親bb,邊個負責,尼D意外時不時都有新聞睇!
我明白有時想俾小朋友參與湊bb,我大女都有試過抱細b,但我地係一定要佢坐定定,我地係身邊睇實,先會俾佢試下,等佢學下做家姐,但唔係佢話抱,就好似好好玩咁 俾佢抱下啦~咁兒戲lo!

伯爵府

回覆樓主:

送盒口罩比你弟婦……白痴都明咩事……或者幫自己bb戴口罩……以示不滿

公爵府

牛年勳章

若耍人似我,除非二個我,每人揍孩子方法不同,年代不同,揍囝方法不同,人人把尺也不同,工人可以話佢,奶奶吾得,其實,妳老公吾敢声,妳自己吾敢講,可以点呢? 若然妳覺得,奶奶並不如妳揍法,可以和老公商量,為免日後再因揍bb 問題,起意見,不如......

男爵府

suki843 發表於 19-11-17 04:22
我個女星期一至三响99度訓,C6弟婦個仔3歲琴日咳又流鼻水,要抱我六個月大既女無人阻止,姑奶還拎比佢抱同 ...
有d人無諗呢d野,
我自己都似你,有有9都會好避忌,
有次我朋友個初生bb黎食飯,個朋友叫佢個女(前一晚發燒無返學,剛剛退燒個女)抱bb ..
我話唔好啦,佢無聽,bb媽媽又無出聲

首頁

尾頁

跳至