時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

ocarebear 發表於 19-11-17 12:53
政府已讓步, 已撤回

暴徒讓過什麼?只不斷變、不斷加所謂訴求

警監會請既外國專家,都話警監會無能力去處理呢場運動既調查工作,請問你點回應?

獨立調查係大部份香港人,無論藍黃都支持的。當然我知BK好多人唔支持,但社會上普遍都己認同是不可否定的事實。

可惜,應該都是遙遙無期。

不過,當然咁都唔係暴力的借口。

總之雙方都不是好人,吋步不讓,香港點有機會和好。即使政府贏咗場交,都己經左個「家」。

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

Ms.Rhino 發表於 19-11-17 12:56
e+雙方都唔信大家
需要有個中間人
希望中央直接出手啦
中央做唔到中間人啦,年青人唔會接受.........我覺得薯片叔叔可以做中間人

男爵府

油麥麥 發表於 19-11-17 12:47
針姐巧勤力

唔駛理佢啦 。。。
我反而想政府快啲獨立調查, 因為獨立調查之後, 班人都一定唔退 , 到時我希望各位和理非可以上前線幫手勸掂啲暴徒,不過和理非們記得拎定滅火筒

珍珠宮

畀面勳章

tester5 發表於 19-11-17 12:42
我實在看不到林鄭和暴徒的分別在那裡,兩邊對議題都「吋步不讓」,各方都想進一步撕裂香港。

香港人,香 ...

針姐, 你又同暴徒有咩分別呀? 好心你啦, 到現在都回頭,衰格!

珍珠宮

畀面勳章

tester5 發表於 19-11-17 12:42
我實在看不到林鄭和暴徒的分別在那裡,兩邊對議題都「吋步不讓」,各方都想進一步撕裂香港。

香港人,香 ...

政府點寸步不讓?修例已經撤回。
係班黑衣暴徒死拗缺一不可,要特赦殺人放火狂徒?冇可能囉

男爵府

tester5 發表於 19-11-17 13:05
警監會請既外國專家,都話警監會無能力去處理呢場運動既調查工作,請問你點回應?

獨立調查係大部份香港 ...

暴徒之所以咁狠咁狂,咪多得你地鼓吹違法達義,暴力係解決問題既方法囉

男爵府

Deliaa 發表於 19-11-17 12:28
雖然自問政治冷感, 但今次真係好影響我們日常生活, 何時才結束?

生活習慣都因為這些而改變 ...

睇外國勢力幾時收手
不過以香港人性格 應該就快完了
因為大家都睇悶了
而香港政府有強大財力
慢慢鬥,只要不是出解放軍 基本上 玩緊燒錢比賽。
同時年輕人失民心 民意 越來越少玩參與。距離死亡不遠了。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

維仔媽媽 發表於 19-11-17 12:46
如果到呢一刻仍然認為呢場暴動系一種單純政治訴求的話,就如同暴徒冇收錢去破壞香港基建,企圖令香港停擺一 ...

大宅

冇大台,政府搵邊個傾?除左答應五大訴求,仲要缺一不可,請問是誰不願意去妥協?有冇YC去連登呼籲找個代表出嚟,大家咪傾一傾,唔好淨係話政府乜都唔做!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

tester5 發表於 19-11-17 12:35
政府實在應該用政治手段解決,唔係以暴制暴,由香港自生自滅。

對話、回應獨立調應,是最基本的做法。

我唔明點解阿爺仲信林鄭

男爵府

banbanmm 發表於 19-11-17 13:07
政府點寸步不讓?修例已經撤回。
係班黑衣暴徒死拗缺一不可,要特赦殺人放火狂徒?冇可能囉
...

到今時今日認為獨立委員會就可以解決呢件事嘅和理非,真心唔使同佢哋討論 和理非連暴徒嘅口號五大訴求缺一不可都未睇清?

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

正苦一步不退、亦冇切切實實做實事、苦了小市民

當你用一隻手指 指罵他人時
亦請你用餘下四隻手指、指下自己去反省

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

36900 發表於 19-11-17 13:08
冇大台,政府搵邊個傾?除左答應五大訴求,仲要缺一不可,請問是誰不願意去妥協?有冇YC去連登呼籲找個代表出 ...

我唔信冇大台,d氣油點嚟?買頭盔都要錢

禁止訪問

伯爵府

我都唔知...只想一切盡快平息,香港人生活回復以往的平靜

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我睇唔到革命,只見到連場暴動

複式洋房

tester5 發表於 19-11-17 12:35
政府實在應該用政治手段解決,唔係以暴制暴,由香港自生自滅。

對話、回應獨立調應,是最基本的做法。

問題係對方一D都吾理智,如何對話?而且獨立調查出來的結果如果吾啱佢地聽,你覺得呢班放火、掟汽油彈、打到市民頭破血流嘅人、破壞晒公共設施、打爛晒香港 (包括落手做嗰班同係背後盲撐嗰班)會收貨咩?到時又會點?咪一樣做番晒呢幾個月做嘅違法嘢,甚至變本加厲!坦白講如果暴徒同吾割蓆嗰班吾醒覺,我係睇吾到點收科。

大宅

Septemper30 發表於 19-11-17 13:01
毒婦一個

非常同意

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

水晶宮

回覆 annie1224 的帖子

仲越嚟越賤

首頁
12345...8

尾頁

跳至