單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我好努力去盡媽媽嘅責任,自問係個識教仔嘅媽媽,個仔好懂事,好生性,好錫我,讀書,運動各方面成績都好好,比較安慰,不過。。。

不過撇除講個仔,我自己嘅生活,特別係感情方面,覺得好痛苦,我好想有人錫自己,愛自己,珍惜我,但我搵錯人,令到我依家苦上加苦。。。

唔通呢個世界真係冇一個我爱佢,佢又愛 我嘅人?

珍珠宮

evelyn916 發表於 19-11-17 15:00
我好努力去盡媽媽嘅責任,自問係個識教仔嘅媽媽,個仔好懂事,好生性,好錫我,讀書,運動各方面成績都好好 ...
時間係可以沖淡一切的,信我啦...
你而家唔好想有無人愛或急於揾回另一段情先,先同仔仔好好生活,第二,如你有工作就唔好想,工作吧...如無就揾下PART TIME讀書又好,做工又好,第三,做下運動帶比你多D安多芬的,你個心就無甘緊...就RELAX 多D...
你也可以揾下醫生,食小小藥,令你放鬆D....真架...一切順其自然,對自己好,先有自信,男人才愛的,如你咩都無,好像怨婦,邊個男人LIKE呢?就算你幾好身材或樣幾靚都好快BYE BYE的...

加油啦...揾下朋友呻下,去下旅行...

男爵府

我好努力去盡媽媽嘅責任,自問係個識教仔嘅媽媽,個仔好懂事,好生性,好錫我,讀書,運動各方面成績都好好 ...

冇希望就唔會有失望。。

男爵府

回覆樓主:

讚賞做到一個好媽媽應該自豪,
仔仔有好媽媽亦幸福驕傲。
將時間寄託仔仔方面是理所當然 !
男女私情唔係生命極品,可有可無,
緣份要來自然來,刻意追求無必要。
母子互愛係難能可貴 !
今日沒他愛,唔代表一世缺乏真愛 !
一切隨緣吧 !

複式洋房

回覆樓主:

諗下煮咩新菜式 仔仔訓左睇下綜藝笑下
乜都唔想做就訓教
我都試過 果刻好想尋死 依家諗返起都唔明點解
捱過左就無事 照顧完仔仔 就去頹

男爵府

回覆 evelyn916 的帖子

加油, 明白你苦況。比自己一段時間適應, 黎明後總有曙光, 呢度好多過來人, 大家都係同樣地捱過嗰段時間, 時間過左, 適應左, 就唔會再痛苦

複式洋房

回覆 evelyn916 的帖子

能將自己的苦,寫出來,講出來 ,已經係好的一步。“日常生活的瑣碎,之前情感的困擾和傷 一齊撲面而來,感覺每一日都過得不如人意” 我想經歷過的人一定都有相似的體會。
如果有時情緒惡劣,或想找人傾訴,可以試下尋求一些情緒支援,例如打去單親中心的情緒熱綫同社工姑娘傾下都係一個好辦法。你可以嘗試下聯絡。

民房

回覆樓主:

要加油,呢到有好多人都經歷過你這個時期,信我,一定會過去的,係習慣的問題。

真係唔好諗點解我會冇人愛,這只是暫時,你人生還有很多頁未揭,一日未到終點一日都未知。

真係唔好因為寂寞求其搵個男人,你會更傷,更可能傷嘛阿仔。揾同路人傾吓舒發吓會好有幫助。記住為了仔仔,你要愛自己,你一定會有回報。

民房

GlenWai 發表於 19-12-1 08:06
要加油,呢到有好多人都經歷過你這個時期,信我,一定會過去的,係習慣的問題。

真係唔好諗點解我會冇人愛 ...

妳教好仔仔已經係一件唔易嘅事,將主意力集中在小朋友準備升小學問題,佢前面嘅路而家得你同佢計劃,向前看好每一個難關,多啲主動搵其他人傾吓。祝你明天會更更更好。

民房

妳教好仔仔已經係一件唔易嘅事,將主意力集中在小朋友準備升小學問題,佢前面嘅路而家得你同佢計劃,向前看好每一個難關,多啲主動搵其他人傾吓。祝你明天會更更更好。

大宅

我告訴你,找個錫你的人,一定得!

千祈唔好聽咩,教好個仔啦,唔好想太多感情事。。。。通通廢話

你個仔的好,那是安慰,不是幸福,不要混淆。一個女人,你都要為自己將來下半世打算下,過時過節都想有個人拖下,錫下,關心下。

恭喜你,拜拜左之前個件,代表你可以找過一件更好的。但如果你係肥師奶,唔執下自己個樣,唔做運動,自怨自艾,財政唔獨立既話,你想找到一個質素好小小的人,機會會減低好多。什麼內在美?!你沒有外在美,誰看到你的內在呀?

Come on ~明天開始,要努力為將來加油

利申:我離婚三年,有一個仔,現有一個好好的男朋友,準備結婚。

男爵府

haze0001 發表於 20-1-27 11:42
我告訴你,找個錫你的人,一定得!

千祈唔好聽咩,教好個仔啦,唔好想太多感情事。。。。通通廢話
想請教下, 怎樣令你男朋友家人接受你, 有冇困難?

大宅

wbowbo 發表於 20-1-27 12:24
想請教下, 怎樣令你男朋友家人接受你, 有冇困難?

男朋友家人比較隨和,問題都不太大。

同埋而家離婚對於社會,都不是一個太大嘅問題。

男爵府

haze0001 發表於 20-1-28 09:03
男朋友家人比較隨和,問題都不太大。

同埋而家離婚對於社會,都不是一個太大嘅問題。
是的。

我是喪偶的, 不知應唔應該提起。

大宅

wbowbo 發表於 20-1-28 09:21
是的。

我是喪偶的, 不知應唔應該提起。

喪偶又不是你們的錯,so what !

更加不是醜事

禁止訪問

複式洋房

經濟方面有無困難?如無的話已經算好好彩了。相信我,時間可以慢慢沖淡的。我同太太離婚,傷痛已一日比一日好過嚟,依家係放底咗個人,未放低件事啫。揾多啲娛樂同興趣去分散注意唔好唸咁多,好有效架,加油呀!

男爵府

回覆樓主:

複式洋房

bis 發表於 20-2-19 16:34
經濟方面有無困難?如無的話已經算好好彩了。相信我,時間可以慢慢沖淡的。我同太太離婚,傷痛已一日比一 ...

永遠都吾會到谷底,呢3個星期真係想死,工人返咗菲返唔到黎,我要返工,搵唔到人湊仔,成屋貓狗,社福處都話我係urgent case ,但幫唔到我

複式洋房

搵令自己開心事情做,獨個兒一定可以快樂,緣份要搵,但唔開心,常常愁眉苦臉,散發唔到光茫,吸引唔到異性的... 從身鎮作再做個有希望的女性

首頁

尾頁

跳至