論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我見過好幾個海外印姐姐,但係真係好難溝通, 英文廣東話都係麻麻。agent話好多海外印姐姐都係嚟到香港先學,有無人試過請海外印姐姐,係咪嚟到可以溝通到?

本地做過幾年中文或英文好啲都非常揀工,唔肯湊小朋友。

男爵府

archichi 發表於 19-11-17 16:54
我見過好幾個海外印姐姐,但係真係好難溝通, 英文廣東話都係麻麻。agent話好多海外印姐姐都係嚟到香港先學 ...
全部海外印都係溝通唔到,除非去新加坡或者台灣做過!或者揀海外菲

複式洋房

我見過好幾個海外印姐姐,但係真係好難溝通, 英文廣東話都係麻麻。agent話好多海外印姐姐都係嚟到香港先學 ...

完全溝通唔到架,宜家啲印印好麻煩,唔肯湊小朋友,淨係要湊老人家

大宅

BK Milk勳章

我請海外,因為3個小孩,揀大年紀會難學

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我請左海外印姐姐,佢好有心學!來到都算識講好多廣東話,去過新加坡做過,識d英文

禁止訪問

別墅

回覆 archichi 的帖子

其實好睇個工人肯唔肯學既,我個初初來到都好差廣東話頭而家都唔叫好),但佢肯學又勤力,續咗3個約5年幾到而家都唔鐘意放假,係有少少情緒問題囉!

男爵府

牛年勳章

其實真係講彩數,我對上一個海外印,嚟左半年有多先可溝通到,可能後生21歲,學語言快d。依家依個海外印,43歲,嚟左一年三個月,d廣東話有時唔知講乜。

別墅

請工人真係睇彩數,請左個乜姐姐,我請果個印姐姐廣東話都係差少少,勝在肯學,好難兩全其美

子爵府

回覆 archichi 的帖子

曾在香港做过,回印後再申請,也是海外印,可以講到几好广東話的,講彩數。

大宅

回覆樓主:

我都新請左個未係外地做過的姐姐,無計因為好多姐姐唔願意湊初生,我都好驚同佢溝通唔到 , agent都叫我要有定心理準備同埋預左真係要教

首頁

尾頁

跳至