時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

zaza0427 發表於 19-11-18 09:22
回覆 mcs74 的帖子

楼主,遠吾講,近D香港既FB都比班黃C洗哂板啦,成日SEND埋D全部老作屈警既圖、視頻出黎 ...

我剛係 fb 出 post...
有個N年都無聯絡既黃人回我...
「People with different opinions should be responsible for what the police have done.. including lives burnt. This should not be the true value of democracy.」
我照 copy n paste 咋..
其實個位黃人本身係內地人.. 來香港做醫生..
係香港10年個腦就可以殘得咁快..

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 agnesbee 的帖子

我都有呢个感觉!

珍珠宮

tyyho1 發表於 19-11-18 09:17
仲有個班黃C 話要去搵英美求助喎...
佢地到底係無腦定真心想香港死?
成件事係邊個策劃出來想攞香港做棋子 ...

台灣一定有份

天佑學生?又係台灣詞彙。仲要搞咩街頭藝術,集會。我地香港人好實際,一句到尾,殺人犯你收唔收?暴徒你收唔收?唔收不如就收爹啦!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 tyyho1 的帖子

FB真系洗脑机器,好恐怖!!

珍珠宮

cbeyond 發表於 19-11-18 08:40
我都試過, 我回就係post幾條燒人, 破壞片
要踢, 我唔介意。

我有呀,佢地話假圖假片特技人wor 話自己有睇立場新聞!叫唔唔好呃佢地。

我發覺文宣真係好勁,原來真相就係第一時新聞,絕大部分人包括香港人都唔會睇定d睇多左先。所以文宣真係極度可恥,為左令人站你地果邊就抹黑做假新聞扮同情,試問你地出世時個良心係咪仲留左係子宮到

伯爵府

回覆樓主:

JM好有吉士呀,我都睇到、我都想叫佢唔好騎刧個group, 跟本同減糖冇關,我已在FB unfollow 咗D極黃嘅FD.已經唔敢出聲,連減糖group 佢地都唔放過.我都嘗試搵番條link原來已deleted.

水晶宮

2024勳章

所以你地話傳媒有幾重要?掌握輿論風向。政府宣傳部門自己都唔做嘢

大宅

回覆樓主:

台灣一定想香港亂,因香港亂佢哋先可轉移視線。我朋友上月去台灣,d台灣人認得香港人口音,個個追住同佢講香港人加油,台灣人支持你。
事實上,台灣連個罪犯都唔敢接收,香港人醒醒吧,台灣玩政治比香港更嚴重。

水晶宮

mcs74 發表於 19-11-18 02:20
係個台灣減肥page無啦啦有個人post 香港政治野,全部台灣人都狂鬧警察,仲講埋d假新聞,我手震,激到手震

...

比曱甴呃

大宅

zaza0427 發表於 19-11-18 10:12
回覆 tyyho1 的帖子

FB真系洗脑机器,好恐怖!!

我頭先真係好嬲...
連有學識既人都壞左個腦..
香港仲有咩前途... 真係灰左..
而家 FB 個個都懶慈悲為懷咁..
話要救救學生 wor..

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

魚兒小寶貝 發表於 19-11-18 08:44
台灣好多假新聞

系呀!上次占中臺灣新聞播香港死左幾個人添, 唔系報紙系電視新聞。

臺灣一直都唔抵得香港好,幸災樂禍心態好明白,所以我一世都唔會去臺灣,亦儘量唔買臺灣野,我都等臺灣幾時有顏色革命。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

99901 發表於 19-11-18 10:30
台灣一定想香港亂,因香港亂佢哋先可轉移視線。我朋友上月去台灣,d台灣人認得香港人口音,個個追住同佢講 ...

有一種自相殘殺叫做~香港人加油!

禁止訪問

珍珠宮

JFL 發表於 19-11-18 10:29
JM好有吉士呀,我都睇到、我都想叫佢唔好騎刧個group, 跟本同減糖冇關,我已在FB unfollow 咗D極黃嘅FD.已 ...

就係呢個group ~我無unfollow深黃朋友,我想比佢地知道唔係得佢地一把聲音。已經比人起底啦,我又無殺人放火,我唔驚你地

男爵府

係個台灣減肥page無啦啦有個人post 香港政治野,全部台灣人都狂鬧警察,仲講埋d假新聞,我手震,激到手震

...

台灣媒體都係"綠",1月要選總統啦,你哋知嘅⋯1月後香港變condom

珍珠宮

czl115 發表於 19-11-18 10:29
所以你地話傳媒有幾重要?掌握輿論風向。政府宣傳部門自己都唔做嘢

仲係到話中共控制左香港媒體希望中共快d換左班香港電台人,佢地係政府ge壞血!你地要自由要民主,唔代表可以任意莽為,當你藐視法紀時,就唔好怪政府壞警察對你地採取行動

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

珍珠宮

kay 發表於 19-11-18 11:23
台灣媒體都係"綠",1月要選總統啦,你哋知嘅⋯1月後香港變condom

好難挨!

大宅

...

一半一半

別墅

99901 發表於 19-11-18 10:30
台灣一定想香港亂,因香港亂佢哋先可轉移視線。我朋友上月去台灣,d台灣人認得香港人口音,個個追住同佢講 ...

如果佢地支持香港,佢地d大學留學生就唔會撤返去台灣啦,點解唔留返喺香港呀

首頁

尾頁

跳至