懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

老公叫我唔好出去做產驗,但尖沙咀經常tg放題,咁我咪以後唔駛做? 淨係去公立只係聽bb心跳,其實好唔放心,個心1516,有冇人同我一樣咁唔知點算好

別墅

你尖沙嘴邊頭?我睇開係海港城附近都諗緊去唔去。。。 搭的士好似會放心d

民房

166176 發表於 19-11-18 10:20
你尖沙嘴邊頭?我睇開係海港城附近都諗緊去唔去。。。 搭的士好似會放心d ...

彌敦道近喜來登嗰邊

複式洋房

一磚豆腐 發表於 19-11-18 10:02
老公叫我唔好出去做產驗,但尖沙咀經常tg放題,咁我咪以後唔駛做? 淨係去公立只係聽bb心跳,其實好唔放心, ...

Me2 我都係尖沙咀果邊 還好下次產檢12月中先做 不過都擔心到果時唔知咩情況 都係1516中 就算戴重型口罩我覺得衣物都避免唔到

大宅

睇上大家周數係幾多, 中期唔駛睇太密, 前期同後期要跟足D. 如果可以的士/uber直達就最好, 口罩紙巾係必需品. 否則要換第二個醫生, 唔係長時間停留高危區唔需要太過擔心, 一齊為BB努力以赴.

rainbowchuuu3    發表於 19-11-18 13:38

大宅

回覆樓主:

我要去美麗華添呀…而家33週仲要一星期一次 都唔知可以點

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Archung106 發表於 19-11-18 12:02
我要去美麗華添呀…而家33週仲要一星期一次 都唔知可以點

的士點對點啦,而且腹大便便,你都唔想有咩事要在公共交通工具上滯留

複式洋房

我個人好怕
之前係尖沙嘴睇
宜家轉左第二個醫生 係第二區睇

複式洋房

老公叫我唔好出去做產驗,但尖沙咀經常tg放題,咁我咪以後唔駛做? 淨係去公立只係聽bb心跳,其實好唔放心, ...

我32wk 都係佐敦睇 都打算轉區睇 穩陣d

民房

shersherma 發表於 19-11-18 15:18
我32wk 都係佐敦睇 都打算轉區睇 穩陣d

我得17周,之前搵過羅麗華醫生照t21,覺得佢幾好人,所以想搵返佢做產驗。如果唔去油尖旺睇,都唔知睇邊個好,想搵都係女醫生

大宅

holemone 發表於 19-11-18 14:50
的士點對點啦,而且腹大便便,你都唔想有咩事要在公共交通工具上滯留

驚call唔到咋,我由屯門出去呀

複式洋房

一磚豆腐 發表於 19-11-18 15:30
我得17周,之前搵過羅麗華醫生照t21,覺得佢幾好人,所以想搵返佢做產驗。如果唔去油尖旺睇,都唔知睇邊個 ...

我都搵緊近自己個區既先 盡量搵 都無法子 做到幾多得幾多 大家都係為bb好 希望你搵到個近既女醫生呀

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Archung106 發表於 19-11-18 15:31
驚call唔到咋,我由屯門出去呀

預早一小時call或者用app啦

大宅

holemone 發表於 19-11-18 15:43
預早一小時call或者用app啦

我上星期用app call,加咗錢都冇人接 因為屯門呢邊一封路,就出唔到去

大宅

回覆 Archung106 的帖子

uber / gogo van / lala move點都搵到方法去, 為母則強, 一個人諗唔掂, 大家一齊諗掂佢. 同埋屯門人有冇FB page/group到時問下有冇順風車坐.

洋房

我都要去尖沙咀產檢,個醫生係會幫我接生想轉都轉唔到,已經到左後期
好在老公車我,諗住唔走出街。

複式洋房

回覆 一磚豆腐 的帖子

半島酒店嗰邊乜事都冇, 放心。

別墅

回覆樓主:

大部份醫生都係油尖旺,真係避唔到,無理由因為咁唔去產檢架......真係太差的話,就唯有的士點對點

複式洋房

一磚豆腐 發表於 19-11-18 15:30
我得17周,之前搵過羅麗華醫生照t21,覺得佢幾好人,所以想搵返佢做產驗。如果唔去油尖旺睇,都唔知睇邊個 ...

上午booking ,一般都唔受影響。

複式洋房

喺屋企附近搵過個吧 =)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊