親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

causewain 發表於 19-11-19 15:19
家庭背境、成長過程有創傷, 講野係比較偏激, 明白的. 如有得罪, 多多包涵, 向前看, 善哉 善哉 ~ ...

係呀!唔洗包涵, 我只係想睇你除左日本之外嘅show off!

無料到答唔出呀龜縮唔敢呀!只係識日本嘅日本通! 你睇下公海啦! 比人開過post笑你都唔回應, 比個機會你show off呀!龜縮唔敢show off日本以外嘅? 你平時講旅行嘢好牙擦!

回我, 只睇我舊post, 旅行料呢?少少日本通!!

珍珠宮

家庭背境、成長過程有創傷, 講野係比較偏激, 明白的. 如有得罪, 多多包涵, 向前看, 善哉 善哉 ~ ...

今次你龜縮就唔好再對住d遊日新手網絡欺凌!

舉我呀!老實講我有份舉你㗎! 唔順就開過新post拋書包再舉我! 我估大把人食住花生睇你有幾多料!少少嘅日本通係旅遊版橫行覇道!

btw, 我家庭背境成長過程有創傷, 都至少係現實世界, 好過你終日留係c9網旅遊版寸遊日新手嚟揾存在意義!

珍珠宮

KTKTKT5 發表於 19-11-19 15:28
係呀!唔洗包涵, 我只係想睇你除左日本之外嘅show off!

無料到答唔出呀龜縮唔敢呀!只係識日本嘅日本通! ...
講得好...其實日本仲有好多係旅行團同埋自由行極少去的,佢都未知道...
我以為佢成個地球係好熟...

珍珠宮

KTKTKT5 發表於 19-11-19 15:38

今次你龜縮就唔好再對住d遊日新手網絡欺凌!
你唔講,我都唔覺喎,佢周圍串人,更本唔係幫人解答的...

珍珠宮

Macusmama 發表於 19-11-19 16:21

首先, 對唔住呀樓主, 一時忍唔住係你個post狂鬧佢. 因為我睇唔過眼佢同兩三個人經常單單打打唱雙簧咁寸遊日新手, 唔只我, 係公海search"旅遊版"都有唔少人都覺得唔啱睇咪skip左佢出返去囉! 佢就懶勁咁玩人/寸人.

人地開post想睇吓有乜食買玩推介, 就寸人必食早午晚, 必買機票保險, 必去機場酒店廁所車站

人地問機票咁嘅價錢算唔算平/咩airline平?
佢留言: 幾十蚊送叉燒飯先叫平

人地問東京/大阪酒店有邊間推介?
留言叫人屈就吓住半島/Marriott

佢自己以為好叻可以寸人地好好笑, 但佢呢d幼稚園思想諗唔到會影響人地, skip當冇睇佢d留言都冇用, 因為之後其他網友就係留笑嘅emoji, 成版都係無可讀性內容.

珍珠宮

Macusmama 發表於 19-11-19 16:21

佢係對日本熟, 因為有人問佢深度嘅交通, 佢係有露兩手解答, 之但係佢寸爆遊日新手比佢解答深度問題嘅次數係幾何級嘅次數.

佢除左對新手毫不留情之外, 連人地解答新手嘅都要話人地

我試過見有人問中部北陸行程, 我去之前search左好耐, 咁我覺得可以答嗰位樓主, 我打左行程回覆樓主, 佢加把咀話我會嚇親樓主, 意思係佢暗示樓主唔努力自己search (因為中部北陸好大要經常移動晚晚換酒店), 寸樓主收到行程見到會嚇親. 痴線, 佢自己唔幫人連人地幫樓主都睇唔順眼! 幼稚同好黑心!

珍珠宮

寸咀怪, 諗住抽完我舊post水又縮返入龜殼呀!幾個鐘喇喎! 一d料都冇? 只係識日本咪佢低低"關"一舖囉!

寸左我, 又無料到就走頭. 平時好牙擦好寸. 寸完我背景就玩唔起嗱!

咁又係嘅坐井觀天! 得日本識少少就寸爆人, 講吓其他地方就找我舊post抽水東up西up一輪, 如有得罪多多包涵善哉, 平日寸人嘅覇氣呢?

坐井觀天就以為自己好勁! 永遠越有堅料嘅越謙虛, 越係半桶水嘅就越招搖過市扮大哥!

估唔到平時寸過碼頭咕喱招搖過市嘅, 只不過係個地頭蟲. 平時用盡招數寸爆人嘅 (特別係大阪 - 板坂版d幼稚園嘢), 原來講其它地方, 左拉右扯寸完我無關痛癢嘅嘢之外就一句都答唔到咀.

原來無料扮四條.

禁止訪問

珍珠宮

causewain 發表於 19-11-19 23:45
施主, 我只去過日本城, 連護照、回郷証都冇, 所有回覆, 都係憑空想像的, 施主真有慧眼, 佩服佩服. ...

唔洗佛口蛇心咁扮嘢, 你平時寸咀人所皆知.

我堅服左你, 避重就輕回避我所問以退為進 (因為跟本只識日本)只係希望你能夠見到新手問唔啱心水嘅問題可以skip左, 而唔係不停變身寸爆人地. 因為你嘅幼稚嘅答案, 只會有一堆同你一齊單單打打唱雙簧嘅回覆, 令真心想回覆嘅人見到單單打打都係出返去算了.

另外你有冇發覺公海有好多問關於日本旅行嘅嘢? 因為免得被你寸爆, 所以唔想係旅遊版開日本post, 我也是其中之一.

希望你能夠控制一下你自己, 見到你想寸爆嘅遊日新手, 就沉默咁出返去, 只係答你覺得高深嘅問題, 讓旅遊版變得美好, 咁簡單嘅小事唔係做唔到呀.

禁止訪問

珍珠宮

causewain 發表於 19-11-20 00:52
施主, 我冇䕶照, 但夢𥚃面搭過 LH LX AF VS QF CX KA BA UA NW AC AK BR CI UO SU HX JAL ANA MW TR ...

嘩! 好勁呀~ 咁唔知我之前講嘅少少内容可唔可以辦到呢?唔好再變身寸爆遊日新手呢? 希望得到你嘅正面回覆

禁止訪問

珍珠宮

causewain 發表於 19-11-20 01:02
施主, 我要發夢去搭飛機了, 祝你有一個酣睡的晚上 ... Good Night ~

我對你夢裏嘅祝福就正如我在對你在寸爆遊日新手嘅post一樣, 一去不返.

我明白寸爆新手揾在存意義嘅你, 無左呢份"樂趣"係生存唔到嘅, 因為佢巳經係你日常生活之一. 不過, 你嘅幼稚同無聊會讓人不便. (開帖得唔到幫助還受氣. 又唔想去旅遊日本版發問)

既然夢中遊歷世界, 何必只"幫助"遊日嘅網友, 不如過歐洲版"指點"吓?

既然遊歷世界而只欺負新手, 可見眼光闊而心胸窄, 實屬世間少有, 由於越希罕嘅越容易讓人嚮往, 因此希望你唔會介意我往後對你嘅"追隨", 畢竟世間罕有, 希望你唔好嫌棄. 期待與你在網上再相見, 後會有期.

既然你的夢境美好, 那麼我祝你夢如人生, 人生如夢, 餘生在好夢中渡過

珍珠宮

KTKTKT5 發表於 19-11-20 00:57
嘩! 好勁呀~ 咁唔知我之前講嘅少少内容可唔可以辦到呢?唔好再變身寸爆遊日新手呢? 希望得到你 ...
算啦,佢係好多TOPIC,人地問野又串人,仲好喜歡起人底,傻傻地,可能食太多TG了...哈哈..
佢喜歡哈新手咪由佢囉...叫D人唔好信佢提供的INFORMATION...

佢只叻講日本...無講其他地方...基本:泰國,馬拉,KOREA,歐洲,巴黎,澳洲,加拿大同埋食人族...

珍珠宮

causewain 發表於 19-11-20 01:02
施主, 我要發夢去搭飛機了, 祝你有一個酣睡的晚上 ... Good Night ~
施姑,你應同主耶穌傾下計啦...

珍珠宮

KTKTKT5 發表於 19-11-20 02:02
我對你夢裏嘅祝福就正如我在對你在寸爆遊日新手嘅post一樣, 一去不返.

我明白寸爆新手揾在存意義嘅你, 無 ...
讚同,,追隨佢,反正我都有得閒...

珍珠宮

KTKTKT5 發表於 19-11-19 17:13
首先, 對唔住呀樓主, 一時忍唔住係你個post狂鬧佢. 因為我睇唔過眼佢同兩三個人經常單單打打唱雙簧咁寸遊 ...
==

==其實佢呢D回應係垃圾,更本己作挑釁啦.鬼唔知呀媽係女人,難道佢呀媽係男人生的?甘要捉佢呀媽去做實驗...

就寸人必食早午晚, 必買機票保險, 必去機場酒店廁所車站==>佢呢D更本係回垃圾,叫D人唔洗聽佢D垃圾人講,佢誤導人...我都知要食早午晚, 必買機票保險啦,連我仔三年班己識呢D啦...佢一向係癈話連編...

日後你見到佢回,叫D人咪信佢D垃圾說話...

珍珠宮

Macusmama 發表於 19-11-20 09:21
==

我"追隨"過好多次㗎啦, 佢不停變身㗎(比人舉到ban左a/c, 又開個新a/c改過個名又翻生, 樂"始"不疲) , 我引用佢鬧佢, 佢扮睇唔到! 寸人講d嘢超級mean, 仲有唱雙簧嗰兩三個, 不停你夾埋單單打打. 講無可讀成份嘅垃圾, 三個人都不知所謂! 寸完人仲要話人地玻璃心! 囗賤到極點, 睇唔順眼又唔夠薑鬧人地開新手問題post, 咪三個人單單打打, 夠薑就好似我哋咁直接鬧, 又唔夠薑, 只係夠薑講幼稚園式笑話, 小小日本通係日本版就招搖過市, 叫佢比其它料就即便"暗春", 打一堆airline, 正垃圾! 我狂鬧只係識施主善哉, 平時寸爆人嘅霸氣消失曬

人地大阪打左大板, 又話無呢個地方, 不停咁版板昄. 不停蝦人好睇唔過眼!

珍珠宮

Macusmama 發表於 19-11-20 08:51
讚同,,追隨佢,反正我都有得閒...

我都好得閒, 只要見到佢寸爆新手(雖然佢成日比人ban到開新a/c改名), 只要我見到我一定會追隨!

珍珠宮

KTKTKT5 發表於 19-11-20 12:19
我都好得閒, 只要見到佢寸爆新手(雖然佢成日比人ban到開新a/c改名), 只要我見到我一定會追隨!
...
可以PM我,點舉報佢?其實大家係度問下唔識或唔知道的事情,想了解下,知道多D姐...唔使下下串人的.佢甘喜歡串,佢應出去做專欄,好似湖慧沖甘樣...介紹出黎囉...

真係識少少咪扮代表囉...ONLY識日本,世界甘大...再讀多30-40年書都未識哂啦...

首頁

尾頁

跳至