夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

賤男一名

我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

珍珠宮

聲稱自己住元朗, 係荔枝角番工, 做QC.
如想知係咪 "識", PM我, 我CAP底左佢張相!

我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Jolin_Yuen 發表於 19-11-18 14:55
賤男一名

子爵府

Jolin_Yuen 發表於 19-11-18 14:56
聲稱自己住元朗, 係荔枝角番工, 做QC.
如想知係咪 "識", PM我, 我CAP底左佢張相!

樓主, 係咪妳張相太惹火呀

大宅

回覆樓主:

依家好多男人都係咁,亦都好多女人鍾意痴埋去,無哂道德觀念,男女都賤

大宅

minna456 發表於 19-11-18 21:31
依家好多男人都係咁,亦都好多女人鍾意痴埋去,無哂道德觀念,男女都賤
...

絕對認同

別墅

賤男一名

男女都系甘啦現今社會

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

賤男一名
吹下水,你認真?

大宅

賤男一名

We chat 真的好容易識女仔
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

珍珠宮

回覆 20150618bb 的帖子

傻啦, 我單身, 吹水驚嘜姐?

唔係認唔認真問題, 係POST係度比D JM睇下, 亦証明WECHAT識人一D難度都冇。

而且, 認唔認真, 就睇下如果係閣下C6咁做, 你係咪都係心存 "佢吹下水姐, 我咁認真" 心態囉。

我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

別墅

賤男一名

賤男

大宅

crystal媽咪 發表於 19-11-18 18:33
而家的招式:認結左婚,(痴)埋去的唔好話要名份,一早講左。

賤招

子爵府

回覆 PTMCYS 的帖子

關張相事咩。。。渣男有女就食家。

Seki1983    發表於 19-11-22 16:03

珍珠宮

回覆 mimi199188 的帖子

所以我都廢事答

清醒睇得明我個POST既就代表有緣啦..

係要搵其他廢話址到離晒題既, 我都免答。

我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

珍珠宮

20150618bb 發表於 19-11-19 16:33
吹下水,你認真?

我知你唔係樓主。
讓我借你post來回應樓主的主題。
我睇過樓主post的 對話內容,那無辜男士一定唔係我先生。
因為我先生審人很準。佢唔會搵D會認為他是賤男或渣男 的人來傾計交友,甚至post出來被公開批鬥。
而且凡有女人對佢有性趣,佢必定畀我知,100% 透明度。
凡有吸引到他的女人埋身,佢必定提早畀我知,好讓我與他一同並肩「作戰」,作戰的對象不是人,而是人性的軟弱。
100% honesty with me 是他對我的承諾和對我成功實行的。
現在我交友都請我先生來幫我interview 同 審人,他交友也請我過目審人。
多謝樓主post,我會與我先生分享此事,並且告訴他若此不幸之事發生在他身上,我個人認為不妥的也非他的對話。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

回覆樓主:

本來傾下偈無咩問題。。
點知一問佢唔搵男人傾,敢唔敢俾老婆知,陣心虛味就傳晒出尼

珍珠宮

回覆 858D 的帖子

真係恭喜你有個咁好既C6,

唔洗多謝, 其實如果D JM對自己C6有信心, 睇完跳過, 當知多樣野咪算,
我都多謝你咁苦口婆心打一大篇野話我(可能)人格有問題。

你個個字係中文, 但我就真係睇得唔係好明。

你話你先生唔會搵D認為自己係渣男既人交友, 咁即係你接受到你先生搵其他女性交友傾計, 只要佢覺得你C6唔係渣就得? 渣唔渣你點知? 叻到可以未見過面, 睇相就知對方會唔會覺得自己渣?
其實簡單d講, 悶就搵朋友, 搵自己老婆, 就算真係搵都唔該搵同性傾! 上公交網睇人地D POST留言。
佢目的係咩, 心照啦!
我完全唔明白咩叫做可以搵一D唔會認為自己係渣既異性去傾計 --> 仲要講到係因為自己睇人好叻 --> 但明明見都未見過?
打出黎我都覺得好笑啦...

BTW, 請問我如何post出黎比人批鬥?

你睇到清楚佢張相?
我有POST佢張相?

有時D野呢, 現實係要接受既,
女人何必難為女人呢!

我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

珍珠宮

Jolin_Yuen 發表於 19-11-21 12:13
回覆 858D 的帖子

真係恭喜你有個咁好既C6,

我中文唔夠好,引致讀者誤會我意思。
我先生與我係有好多男女老少的朋友,乜野背景都有,沒有歧視。內心從來冇敵人,冇仇人。亦從沒有貶低人之意存在。若我用字上使讀者有閱讀理解為我有貶低任何人之意,敬請見諒我語句不當,不達意,或有語病。

你冇post張相,亦冇話邊個。批鬥不需要執著某個人來批鬥。只憑無名氏,憑人的簡短對答來批鬥,論斷某類人都是有的自然社群現象。我心內對你或你post的並無任何貶義。只是閱讀理解人方面,不同觀點與角度出發而已。或會是邏輯思維不一樣。(我沒有褒貶意)
你和我閨蜜相似,解讀人,從性本惡出發。此乃人之常情。並無褒貶之意。
我和我先生,我前夫相似,解讀人,從性本善出發。此亦是人之常情。也無褒貶之意。

可能我遇上的老公(我前夫或我現在的先生)都是不會背著我同任何人(男女老幼)傾D唔畀得我知的內容。所以,我對任何人都容易存一個 「give him a benefit of doubt」假設他無罪的 心 對人。
正因我如此,我閨蜜常擔心我會被男人騙。因為我凡與人互動,傾談,都從正意方面去閱讀理解人背後的心機。我也從沒有防人之心,也不懂如何防。

妳在此標題post出來的心機在我理解 都是出自善意的。
正如你在上面post講的此出發點好善意吖:「係post係度畀D JM睇下,亦證明wechat 識人一D難度都冇」

我常同我父母解明,他們出心點善良,是為了他人好,但若使用的方法不恰當,或對象不適合,也會有不好或不如己意的果效出來。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

PTMCYS 發表於 19-11-18 21:07
樓主, 係咪妳張相太惹火呀

唔一定關張相事,有D網民係用漁翁撒網式,總有想得到的收獲。
至於目的,各有不同。我唸會係搵錢居多。
所以人地老婆已經知道,畀曬通行證人地,唔奇吖。
我的回應會好似在香港行出街遇到路上有人派廣告紙,我只是平心搖頭說:「不要」亦不伸手過去接街招便是了。
我表姐比較好心,她說接了等人好快點收得工翻屋企,情願自己丟去垃圾桶。
我唔會激動,費事自己白白受氣。EQ 對於我來講好寶貴。我係靠EQ來管理我的情緒健康,人與人之間的良好關係。

首頁

尾頁

跳至