親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請教大家跟東x遊訂自由行套票2大2小是否一定要訂兩間房?問佢哋連三人房都話無?小朋友只是6,8歲難道要佢哋自己人住一間房?請教大家有否這經驗?謝謝!

禁止訪問

水晶宮

神婆小茜 發表於 19-11-18 16:52
請教大家跟東x遊訂自由行套票2大2小是否一定要訂兩間房?問佢哋連三人房都話無?小朋友只是6,8歲難道要佢 ...
你2大2小,3人房都住唔到4個人.....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

琥珀宮

請教大家跟東x遊訂自由行套票2大2小是否一定要訂兩間房?問佢哋連三人房都話無?小朋友只是6,8歲難道要佢 ...

唔好買套票啦,分開訂機票酒店吧。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇返酒店咋喎, 有啲小朋友free, 有啲就算bb都計成人
你散買多酒店㨂會多選擇啲, 想平可以東橫inn, 兩床房可以free兩個

珍珠宮

乜唔可以一個細路跟一個大人一間房咩?點解要兩個細路一間?其實而家上網訂機票酒店咁方便,冇需要同旅行社訂套票啦

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

自己book hotel, 新宿格拉斯麗 twins room, 我近呢兩年都係住佢

reply from hotel:
we allow the children who are under 12 years old to stay for
free charge by sharing one bed for one child.

wcpcelia    發表於 19-11-19 10:57

水晶宮

你嘅自由行套票是那一間酒店呢?

大宅

causewain 發表於 19-11-18 17:19
你唔講邊間酒店, 無得講落去.

某些酒店 Below xx 歲, 可以不佔床, 共用一間房

東x遊旅行社CS的確係同我講要我訂兩間房先可以同我做到套票,我即時都O嘴!仲話間間酒店都係咁(emoji)我話我兩個小朋友6,8歲點可以分兩間房,所以我先上嚟問吓係唔係!我都覺得好奇怪,之後再同佢講要間三人房都可以,因為我6歲細囝好細粒(同4歲差不多)佢就話無關係,要訂兩間先可以!

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

唔駛訂三人房,hotel Gracery Shinjuku 幫到你!
我兩個12歲以下小朋友,一家4口,都係住twin room,無問題!

大宅

carolyktong 發表於 19-11-19 23:43
唔駛訂三人房,hotel Gracery Shinjuku 幫到你!
我兩個12歲以下小朋友,一家4口,都係住twin room,無問題 ...

謝謝你!

禁止訪問

珍珠宮

神婆小茜 發表於 19-11-19 23:26
東x遊旅行社CS的確係同我講要我訂兩間房先可以同我做到套票,我即時都O嘴!仲話間間酒店都係咁(emoji)我話 ...

所以咪叫你唔好買套票囉,旅行社唔想煩又唔想嘥時間幫你check邊間酒店可以share room, 梗係焗你book兩間房啦

禁止訪問

大宅

causewain 發表於 19-11-20 00:07
套票情況比較特殊, 通常係向航空公司包銷一批機票 / 向酒店包銷一批房.
例如 20張機票、配返 10間房.

又長知識了,學到嘢(emoji)些些

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

神婆小茜 發表於 19-11-19 23:26
東x遊旅行社CS的確係同我講要我訂兩間房先可以同我做到套票,我即時都O嘴!仲話間間酒店都係咁(emoji)我話 ...

多口提提你,
小朋友無論高矮都無關,
佢地真係計年齡的,
所以同你小朋友細唔細聲無關。

首頁

尾頁

跳至