時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Fukfukkamkam 發表於 19-11-18 17:38
怪自己冇教好自己個女 唔好怪人 問題永遠喺自己身上

講就容易,十幾廿歲點教,點管,我亦相信家長都有勸過子女,做父母點會想子女出來冒險吖,自首是否確保不會行私刑?示威者破壞香港秩序及影響民生是不對的,可拉佢接受法律責任及留案底,呢個懲罰夠大啦掛,將會影響佢一生前途,但被行私刑受傷一世都有後遺症架,做緊人父母應該明白,事件演變成呢一步政府也有部份責任

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

mmya 發表於 19-11-18 19:02
講真 如果我係父母都會好擔心

將心比己,如果自己子女係內面心情會點?
我就唔信個個係理大裏面都有份整或擲氣油弾,有些只是住係宿舍丶有啲係救護丶學生會因為校長失蹤覺得有責任留係度照顧有需要學生,有的人去佢又去諗住幫手壯大聲勢丶或者幫手處理物煮飯,但警方講明佢地一出去就會被捕,太驚唔敢出有乜出奇?後生仔腦筍未生埋,諗唔通情願死係裏面都唔奇,大家係咪無做過錯事?係咪見幾百人死傷會好開心?
其實應該俾個大人入去同佢哋傾下,昨晚半夜兩點副主教夏志誠想入去又唔俾,咁對峙落去都唔係辦法㗎?

伯爵府

2018復活節勳章

Jameskey 發表於 19-11-18 19:22
你呢啲咪黑心,想兩敗俱傷,為左打擊警察就推班學生出黎做人質。

我推? 你不如話林鄭推班警察去死

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

mmya 發表於 19-11-18 19:02
講真 如果我係父母都會好擔心

對呀,雖然唔關我事,我都係被呢場運動影響生活工作嘅市民,但作為父母好明白示威者父母嘅感受,呢度D家長仲落井下石,心地好壞,仲話人哋唔教好子女,十幾廿歲咁大點教?佢哋心地咁壞又教出啲乜嘢子女呢?雖然示威者係唔啱,嚴重影響香港社會秩序及經濟,但見咁多人受傷或有生命危險,人心肉做,點可以咁冷血呢?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

警察會否行私刑我唔知,但就日日見到黑衣人對市民行私刑

男爵府

做義士,英雄,

男爵府

之後自首

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

其實唔需要父母入去見,比個擴音器佢,叫佢叫自己子女出來自首,咁就可以見又可陪佢去警局,大家都有安全感啊!

珍珠宮

tommyxsarah 發表於 19-11-18 19:21
幾錯都好

生命無價

就是生命無價,所以自首就是最安全

珍珠宮

scso 發表於 19-11-18 19:41
講就容易,十幾廿歲點教,點管,我亦相信家長都有勸過子女,做父母點會想子女出來冒險吖,自首是否確保不 ...

行私刑?
呢樣暴徒最喜歡,我們作為父母,明白一定要拉哂暴徒,才可以平安

公爵府

回覆樓主:

一!隻!也!不!能!放!過!

珍珠宮

llmom 發表於 19-11-18 19:37
舉高雙手行出來便可以
自首之門一直都為死曱甴打開

想起呢代小朋友喺學校有咩問題, 家長都會為仔女撐到行, 力爭自己仔女無錯, 學校小錯巳經如此被縱容, 呢啲大錯又邊會識認?

珍珠宮

MICMATL 發表於 19-11-18 19:41
將心比己,如果自己子女係內面心情會點?
我就唔信個個係理大裏面都有份整或擲氣油弾,有些只是住係宿舍丶 ...

你講那些無辜的,有昨天早上至夜晚,都不離開,可以說是無辜嗎?

而且,見到所謂兄弟喪盡天良,放火掟汽油彈射箭,既不阻止又不離開,會是人嗎?

他們只要出來自首,就不會有死傷

水晶宮

RelaxHippo 發表於 19-11-18 20:24
自首之門一直都為死曱甴打開

想起呢代小朋友喺學校有咩問題, 家長都會為仔女撐到行, 力爭自己仔女無錯, 學 ...

永遠都係別人嘅錯!

子爵府

ngokwan 發表於 19-11-18 20:21
行私刑?
呢樣暴徒最喜歡,我們作為父母,明白一定要拉哂暴徒,才可以平安
...

我認同示威者係唔啱破壞社會秩序影響民生,我都係被受影響我都好嬲,但係做緊父母嘅人心肉做,點可以咁冷血呢?

首頁

尾頁

跳至