自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

曱甴不代表香港人!
暴徒不代表香港人!

子爵府

tansyneko 發表於 19-11-18 19:13
人哋無國界醫生就真醫護啦,有良心,救d正常需要求的人

子爵府

咁要捐無國界醫生啦

珍珠宮

tansyneko 發表於 19-11-18 19:13
人哋無國界醫生就真醫護啦,有良心,救d正常需要求的人

x2

子爵府

無國界醫生抓緊服務宗旨

珍珠宮

2019新春慶豚圓 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

除咗無國界,仲有好多團體都俾人鬧緊,考慮緊再捐多一個

男爵府

好媽媽勳章

醫療資源係留比有需要人士,並唔係幫啲攞嚟衰嘅曱甴

大宅

fitfit貓 發表於 19-11-18 21:21
應該去揾……保護昆虫協會(有無哩個協會架呢?)

我諗住搵spca

珍珠宮

2019新春慶豚圓

AX21 發表於 19-11-18 19:46
係囉,平時成日淨係喺醫院靜坐聲援學生嗰班已經有足夠人手去理大幫佢哋啦

喂....醫生護士,你地去咗邊啊

坐係醫院靜坐係有翻工又唔駛做又有糧出。

去理大,又要做餐死,又未必有糧出,仲分分鐘無咗份工兼有案底。

咁就當然口講支持,個人唔到啦!

大宅

tester5 發表於 19-11-18 22:48
無國界醫生係為戰亂而沒醫療的地區提供服務,縱然佢有心幫示威者,都不乎合佢服務忠旨。所以,唔可因此話 ...

被打扙影響既難民就要幫啫,而家係發動戰爭既暴徒,點幫得落手。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

包包面 發表於 19-11-19 03:19
被打扙影響既難民就要幫啫,而家係發動戰爭既暴徒,點幫得落手。

你上一上無國界醫生既網頁,就知道佢既服務對象係咩。
唔關乎佢理念和香港人一唔一致,「香港」本身就唔係佢需要派註的地方。

所以,香港情況真係唔係咁差,大家稍安勿躁。

我希望大家可以多多支持無國界醫生。

大宅

回覆樓主:

錢真係留返救有需要嘅人, 唔會留比昆蟲。 支持無國界醫生

子爵府

回覆樓主:

繼續大力支持msf!

大宅

黑醫護學下人地啦

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

香港又唔係第三世界

男爵府

好媽媽勳章

Nbs 發表於 19-11-18 19:21
香港有完善嘅救護醫療制度, 叫佢哋有需要就報警叫救護車唔係搵無國界...
無國界醫生係去啲真係戰亂打仗乜 ...

咪係,班友堅係讀屎片,連人哋機構負責乜都唔知就杯葛人,勁低質。佢哋不如叫unicef救佢哋啦!橫掂成班都係“小朋友”!

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

痴線,暴徒唔係大把黑醫護撐架咩?

D黑醫護做樣架咋?

大宅

這就是真·醫護和 黑醫護的分別, 大家一目瞭然!

水晶宮

Lulu0820 發表於 19-11-18 23:29
佩服佢哋忠於自己成立嘅宗旨,亦無懼黑勢力威脅與欺凌

呢d組織就應該堅持自己宗旨

子爵府

2019勳章

回覆樓主:

佢哋真係將自己睇得好高

首頁

尾頁

跳至