想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

Sze530 發表於 19-11-20 08:15
回覆 KKasKK 的帖子

係啦,卵子多少都唔緊要,最緊要受孕,成功著床

我聽咗報告喇,抽4粒全部都成功,醫生話有4粒可以選擇培養囊胚,所以全部養囊胚,你報告點樣呀

別墅

KKasKK 發表於 19-11-19 22:49
我都係瑪麗,抽 3 粒,得一粒 Day 2,
我的唯一 鮮胎植入,雪都慳返
...

你有冇成功喇

複式洋房

回覆 spe97145 的帖子

恭喜晒你。所以話多少唔重要,最緊要成功, 你點解會揀做day 5 既?全部靚grade?
我好傷心呀,十幾粒最後得番五粒ja.. 仲要係中間grade. 我都選擇左做day5, 但我決定左好耐,驚最後全部冇晒

別墅

Sze530 發表於 19-11-20 10:52

恭喜晒你。所以話多少唔重要,最緊要成功, 你點解會揀做day 5 既?全部靚grade?

我入到去佢就話成績好好,我都唔記得問係咪靚grade喇,我淨係見張紙仔寫咗幾個4字,唔知係乜意思呢,你有五粒都多過我喇

複式洋房

我d grade 普通嘛,驚發展唔到去day 5, 我咁多粒得番咁少發育,證明質素麻麻,所以我聽到都哭。
你好叻呀

別墅

Sze530 發表於 19-11-20 12:10

我d grade 普通嘛,驚發展唔到去day 5, 我咁多粒得番咁少發育,證明質素麻麻,所以 ...

我都擔心架,一齊努力(emoji)

複式洋房

嗯,醫院話過幾日會打電話通知我地wo...你係咪都係一月先可以放胎?

別墅

Sze530 發表於 19-11-20 12:26

嗯,醫院話過幾日會打電話通知我地wo...你係咪都係一月先可以放胎? ...

我唔係呀,我23號放呀,點解你要咁耐嘅,係咪你提議架

複式洋房

你就好啦,希望你成功懷孕
我因為抽得多卵,過度刺激,中左蕉,個肚真係有腹水,唔放得住呀,卵巢要休養。

我唯有再調理下身體

別墅

spe97145 發表於 19-11-18 19:14
大家好,我今日抽完卵之後個肚好脹痛,又痾唔出尿好辛苦,這是正常的嗎.thanks

...

我脹痛左4-5/日, 肚脹左個幾星期咩褲都著唔落。 我當時醫生要我日飲 2-3/L 水or寶礦力, 同埋郁動下,去多d廁所,同埋訓覺要我斜斜地訓覺。

別墅

Sze530 發表於 19-11-20 13:23

你就好啦,希望你成功懷孕

唔緊要喇,休養好再放,到時容易d著床,加油(emoji)

別墅

wawa_connie 發表於 19-11-20 13:41
我脹痛左4-5/日, 肚脹左個幾星期咩褲都著唔落。 我當時醫生要我日飲 2-3/L 水or寶礦力, 同埋 ...

我係第一日就好脹痛,第二日就好好多了,咁你以家有冇好d喇,醫生有冇話痛咁耐正常架

別墅

spe97145 發表於 19-11-20 14:40
我係第一日就好脹痛,第二日就好好多了,咁你以家有冇好d喇,醫生有冇話痛咁耐正常架
...

我抽得多, 我係中左ohss 好彩冇腹水jor 。 我依家好好多了 等下個月植入

別墅

wawa_connie 發表於 19-11-20 14:44
我抽得多, 我係中左ohss 好彩冇腹水jor 。 我依家好好多了 等下個月植入
...

咁就好喇,大家加油(emoji)

別墅

spe97145 發表於 19-11-20 14:47
咁就好喇,大家加油(emoji)

加油 (emoji)(emoji)

複式洋房

回覆 wawa_connie 的帖子

咁好好。醫生都冇藥比我食,話慢慢會冇事
祝好孕

別墅

Sze530 發表於 19-11-20 15:47

咁好好。醫生都冇藥比我食,話慢慢會冇事

你係邊抽吖?
我係台灣做, 我第二朝早直頭又暈又嘔

複式洋房

下個月?即是第二次經期後?

複式洋房

我剛發現收左試管嬰兒手術室費用,咁第日放胎仲要收多次?定只係收雪卵同解凍費用呢?我忘記問

複式洋房

台灣做唔係會麻醉咩?都咁大反應?不過我估都係因人而定

首頁
12345...6

尾頁

跳至