時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

199707100304 發表於 19-11-19 05:43
我也是,被同事話我中立咪即係藍。中立都唔俾,真係痴線。
又話見到佢地好慘,自己只在家睇住好心痛。真係 ...

我公司同事都有咁同我講

水晶宮

199707100304 發表於 19-11-19 05:43
我也是,被同事話我中立咪即係藍。中立都唔俾,真係痴線。
又話見到佢地好慘,自己只在家睇住好心痛。真係 ...

曱甴真係無思想架,尋日四圍都講理大學生「被困」!
其實星期日,警方已從中午約12時至夜晚21:30勸牠們離開,係佢哋唔走要繼續破壞威脅想政府妥協,這樣子便應該後果自負,一個都不能放!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珍珠宮

回覆樓主:

被滅聲,好符合佢地特性

男爵府

而家真係好傷心,建立左咁耐經歷過咁多嘅朋友,會因為一句半句質疑你唔同立場,就冇朋友做,連親戚都一樣

睇電視入面嘅“小朋友”同屋企人割蓆,好心痛…

我老豆後生都行路上北京,面對住自己老豆以前係國民黨,同自己唔同都唔會當面同自己老豆爭論…

而家…真係唔知點教仔

話我港豬好乜都好,我真係唔想理,我心目中最緊要係家人,我最珍惜同家人朋友相處,唔通咁都有錯?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

MrsSingSing 發表於 19-11-19 00:11
好幸運,
我d谷友故意send黃絲洗腦資訊喺群,佢哋想洗唔出聲既人腦,我不知幾想佢地另起爐灶
又唔想 ...

X 2

樓主朋友另起爐灶其實夠mature, 起碼唔打算洗樓主嘅腦

公爵府

回覆樓主:

咁咪好囉,我都想被退group。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

queenie3y 發表於 19-11-19 00:20
黃絲太敏感了!洗腦洗得好嚴重

黃屍特質,口裡說爭取自由民主,但只準你認同佢哋

珍珠宮

queenie3y 發表於 19-11-19 00:06
朋友話好擔心,我問佢咩事,佢話個仔同老公今晚去和理非支持理大,我話:小心d,適當時候就要保護自己!
甘 ...

無出聲都唔得?咁算啦,都唔係朋友

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔緊要啦, 我地都有開gp只有啱傾既講政治

男爵府

朋友話好擔心,我問佢咩事,佢話個仔同老公今晚去和理非支持理大,我話:小心d,適當時候就要保護自己!
甘 ...

痴上腦。好慘?有因必有果
做人,5好難为自己

子爵府

呢期黃人都係不可理喻,算啦!樂得清靜....

珍珠宮

回覆樓主:

重好啦,聽少d歪理,有時聽到火都黎,而家可以耳根清靜

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

tarot_elle 發表於 19-11-19 07:34
而家真係好傷心,建立左咁耐經歷過咁多嘅朋友,會因為一句半句質疑你唔同立場,就冇朋友做,連親戚都一樣

...

你並不孤單,我努力返工,搵車搭,最後識了廿幾年既朋友暗串話,有乜可能令班港豬唔返工吖?!我真係好失望,冇諗過佢會咁樣話我,佢罷工,咪就係請sl囉,咁勇,點解唔quit佐份工,賣埋樓捐俾佢地星火?唔帶埋仔女去理大支援?我冇串過佢,但點解話我港豬?我唔返工,冇飯開,搵邊個幫我?星火捐贈返俾我嗎?定去搵犯民班人救濟?佢地要爭取既自由,就算俾佢地爭取到,我開飯都成問題時,都唔知有冇命等到個日?啲黃人成日話唔信開少幾日工,啲人真係冇飯開,一兩日就話啫,但佢地搞了幾耐?
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

大宅

MrsSingSing 發表於 19-11-19 00:11
好幸運,
我d谷友故意send黃絲洗腦資訊喺群,佢哋想洗唔出聲既人腦,我不知幾想佢地另起爐灶
又唔想 ...

-樣,個群200人得佢地十個八個日日講, -有反對聲音就群攻,完全冇理人感受

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

甘 ...

立場唔鮮明驚你會篤灰吧
唔好太介懷,你並不孤單

大宅

甘 ...

我個friend都係,我知佢係深黃我費事同佢鬧交,所以無表態,佢係咁迫人表態,最後大家都退左group.

珍珠宮

city888888 發表於 19-11-19 00:54
唔緊要,人地唔要你,有bk,無論黑警殺人強姦,bk都實撐
你地係咁作警察咩殺人強姦,全部都得把口講,又無証人,又無証據,但係你地班暴徒當眾破壞,當眾殺人就幾百段片都睇到,吾好咁無恥啦

水晶宮

甘 ...

樂得清靜

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

甘 ...

是但啦
這幾個月咩都睇化
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

小星星1 發表於 19-11-19 00:37
佢哋全部有妄想迫害症架!返興趣班個三十歲女人話紅隧特登封架喎!不過佢個樣都係低低地架喇:happy ...

係架, 我喺fb講咗一句撑警啫,有個識左好耐朋友,就私下wtapp我, 話我睇埋啲假新聞冇良心,話我有警察係親戚,但我冇,叫佢唔好再send過嚟,我話要睇大把 ,我完全冇理佢冇出聲,跟住再send過嚟又鬧,之後頂唔順封鎖佢,個個黃人都鐘意發癲鬧人冇容人氣量

首頁

尾頁

跳至