時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 睛靈勳章

係,今日唔拘捕,但應該要照起訴,要班"小朋友"知道做咩都要承受後果,有校長接就可以走?呢班小朋友有幾個會真心知錯?

管理員

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 7周年華麗國民 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 BK Milk勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

kiki771 發表於 19-11-19 06:39
18歲以下應該判入兒童院
拉佢地父母唔識教仔女之罪

我都覺得應該拉佢父母

男爵府

囍 發表於 19-11-19 02:10
警方好仁慈,但可惜就算網開一面,18歲以下暴徒都唔會停止收手,下次會再出嚟掟氣油彈唔知下次到 ...

警方已登記晒佢地身份,今次網開一面,如佢地再出嚟搞事,唔好再同我講網開一面

水晶宮

tester5 發表於 19-11-19 06:59
感謝曾鈓成、張達明從中斡旋;佢地好有智慧,令情況現轉機。

感謝多名中學校長、父母趕到協助,沒有放棄 ...

睇now新聞理大的記者訪問個15歲細路,佢好氣餒仲寫埋遺書叫家長好好照顧自己及忘記佢(emoji)(emoji),得15歲人去佢又去,最離譜有家長在理大附近等仔女出黎,話打電話叫仔女出黎,仔女話唔係唔想出係出唔到(emoji)(emoji),自己仔女打爛哂人地學校啲野又放火燒爛哂大學後,想好似幼稚園接放學就咁歸家??啲家長個腦有冇問題???宜家係犯法喎(emoji)(emoji),最正其中一個家長話佢點都會支持個仔(emoji)(emoji),真是痴上腦,有咁黃的家長咪有咁激的仔女囉(emoji)。細路好睇父母取態,佢心中有你一定唔會去得咁盡,係啲黃上腦的家長自己推仔女去死就賴政府,政府衰唔代表你可以殺人放火,所以班曱甴咁激都同冇家教有啲關連

男爵府

mln 發表於 19-11-19 01:12
警方算係網開一面了,對待左一日一夜都無強攻, 仲在不同時段發訊息給機會佢地自首走出。

如果日後再相遇, ...

機會係人地比既,學生再為左d無謂面子玩死守既,只証明佢地冥頑不靈真係要受過苦先長大!

男爵府

2019新春慶豚圓

lovedgs 發表於 19-11-19 01:50
吾知有無DB校長?
今朝有一個F5拉咗
1小時前DB仲有學生係入面,吾知走左未?

哩間名校真係好恐怖

複式洋房

放虎歸山,後患無窮!

大宅

polliebb 發表於 19-11-19 10:14
哩間名校真係好恐怖

幾間男名校都勢均力敵

水晶宮

2019勳章

堅離譜

水晶宮

2019勳章

海之風 發表於 19-11-19 10:14
放虎歸山,後患無窮!

同意

大宅

怪獸黃絲家長縱出惡魔……將來自己受返。小孩一不滿打父母,燒屋企……

伯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 BK Milk勳章

22652265 發表於 19-11-19 09:02
狼唔過林鄭班警狗

返去做你既二手生意啦

伯爵府

22652265 發表於 19-11-19 09:09
係呀,成班正暴徒,死XX!

前言不對口語、講乜呀

伯爵府

師奶甲 發表於 19-11-19 07:54
對,一班又無知,害死D細路
不過出又死,唔出都係死

乖乖係屋企咪冇事咯……

伯爵府

我知有英華中學 ,有領袖帶佢哋去

補充內容 (19-11-19 11:37):
唔會唔拘捕嘅慢慢做,攞曬佢哋啲data,影曬相。 同18歲以下攞口供要父母在場好煩 講真警察都要抖抖氣, 送曬佢哋啲料上國安先
行到水窮處 坐看雲起時

男爵府

2019新春慶豚圓

最好可以登記埋啲校長
等大家睇下咩學校咁出色

子爵府

clarawuwu 發表於 19-11-19 00:50
理大校內混亂情況至深夜仍然持續,昨晚(17日)11時許,理大校園D座呂志和樓外一堆雜物被焚燒,並傳出多下 ...

我好想知道,有邊間學校校長,入去救左人走

別墅

堅唔明點解要放, 犯法就係犯法, 掟汽油彈時又玩得咁high? 而家掟完就放, 即係放虎歸山, 佢地唔會迷途知返架

侯爵府

靚寶 發表於 19-11-19 10:08
睇now新聞理大的記者訪問個15歲細路,佢好氣餒仲寫埋遺書叫家長好好照顧自己及忘記佢(emoji)(emoji),得15歲 ...

有個同事好支持在理大示威學生,但竟然理性化佢地暴力行為,話佢地十幾歲係最容易易衝動,被政府激到爆做暴力行為有乜奇,一路話班細路受傷幾慘,警方用暴力執法有幾衰,我真的O哂咀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊