時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

立夏 發表於 19-11-19 16:05
集體自殺就唔會,但如果係因為有情緒病,受影響而自殺嘅,偶然會有少數。但除咗佢地自己本人,其他人無辦 ...

我反而驚放左出嚟既未成年會內疚自責,或是被指摘、騷擾

男爵府

傻太 發表於 19-11-19 17:27
我反而驚放左出嚟既未成年會內疚自責,或是被指摘、騷擾

細膽同會自責嗰啲根本唔會參加暴動

一直以嚟啲人就係拎佢地係“細路“嚟掩護佢地,其實好多所謂細路好邪惡兇悍,唔好對佢地太多幻想。佢地通常做壞事時好開心,到俾人捉到就扮下死狗,永遠人地受害佢覺得好得意,影響到自己時就喊下想人放過

子爵府

立夏 發表於 19-11-19 17:34
細膽同會自責嗰啲根本唔會參加暴動

一直以嚟啲人就係拎佢地係“細路“嚟掩護佢地,其實好多所謂細路好邪 ...

自責掉低手足呀

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 傻太 的帖子

出得黎行,預左要還

男爵府

傻太 發表於 19-11-19 17:35
自責掉低手足呀

咁咪由佢自責下

難道你以為佢地有人會為咁而放棄自己生命?
如果佢地有咁偉大,就直情寧死都唔會離開。

侯爵府

tester5 發表於 19-11-19 16:28
啱,最感謝是警方肯放行,理大校長前日去到前線都不被容許進入理大。如果昨晚只有警方去處理,真係不敢想 ...

有邊d中學校長到場?來來去去d政客

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

會有報應的

大宅

tester5 發表於 19-11-19 08:12
感謝曾鈺成、張達明、葉建源、各中學校長,各位家長協力,勸學生離開,減低學生和警方的傷亡。
...

咁其實我唔明?各家長搵到仔女校長會搵到佢d同學生?但831又話死左好多學生?從來冇家長校長話要搵人報失既?即831冇人死過,真係老作架

別墅

禁上發言 發表於 19-11-19 00:52
理大有百幾人走佐了,仲傻下傻下,沒完沒了,失望

算成功啦,驅捕400 登記200
成千曱甴,硬攻會做成傷亡亦唔會捉得多,最好放下武器自守

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

榮盛 發表於 19-11-19 18:35
有邊d中學校長到場?來來去去d政客
有40間中學校長。人地的的確確做了實事。香港仲有好多有心人

翡翠宮

嘉德莉澳 發表於 19-11-19 19:02
咁其實我唔明?各家長搵到仔女校長會搵到佢d同學生?但831又話死左好多學生?從來冇家長校長話要搵人報失既? ...

831有冇人死就唔知,警方無差別打人就好肯定。

科大周同學過身,領展都可以24小時內網上公開CCTV。

而港鐵到今時今日仲拒絕供開CCTV,請問你又知唔知點解呢?

水晶宮

tester5 發表於 19-11-19 19:31
有40間中學校長。人地的的確確做了實事。香港仲有好多有心人

警察做了實事,拉咗好多曱甴

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

tester5 發表於 19-11-19 19:34
831有冇人死就唔知,警方無差別打人就好肯定。

科大周同學過身,領展都可以24小時內網上公開CCTV。

周同學?領展咪俾哂出黎睇囉,你覺有警方有古怪不如你講下佢地一齊上落兄弟好過啦~講得搗亂令到要警察放催淚彈,你唔係信得一個周同學做到呀?其他一齊上落兄弟呢?周同學出事真係冇人知冇人睇到?
警察無差別打人?真心唔覺,暴徒私了就好覺,成人問攞cctv?一唔俾或唔合你地可以屈警察,又嘈,係要 雞蛋挑骨頭都冇辦法

翡翠宮

嘉德莉澳 發表於 19-11-19 20:25
周同學?領展咪俾哂出黎睇囉,你覺有警方有古怪不如你講下佢地一齊上落兄弟好過啦~講得搗亂令到要警察放催 ...
所以你說領展有效率過港鐵多少倍呢?!
港鐵應該呢一世都唔敢公開831CCTV,臭屎才需要密冚呢

子爵府

cbeyond 發表於 19-11-19 14:35
唔只, 呢場所謂運動, 見到好多人及事, 包括BK
無諗過有些人會自私自利到咁
好老實, BK有些人, 以後都唔會 ...

對,JM,以前對你有啲偏見,今次見到你嘅正氣,好多次想同你講聲唔好意思。
今次真係見到晒啲舊會員嘅面目,以後唔會有計傾。

珊瑚宮

Jameskey 發表於 19-11-19 21:27
對,JM,以前對你有啲偏見,今次見到你嘅正氣,好多次想同你講聲唔好意思。
今次真係見到晒啲舊會員嘅面目 ...

唔好咁講, 我串, 我認嫁
大事大非下, 就要搞清楚真相。
真係愛你居住的城市, 唔會去破壞, 亦唔會鼓勵其他人去破壞。

大宅

tester5 發表於 19-11-19 20:51
...

831cctv,咪播左囉,又係你地唔 滿意啫,講明左啦,唔係你班暴徒想要點就點,一係你地証明唔見左邊個叫咩名係邊度住?係你地啞哂一個都唔知,就反而叫警方証明冇殺人,點解d野倒轉黎做黎講?

子爵府

cbeyond 發表於 19-11-19 21:44
唔好咁講, 我串, 我認嫁
大事大非下, 就要搞清楚真相。
真係愛你居住的城市, 唔會去破壞, 亦唔會 ...

以後任你串!

大宅

tester5 發表於 19-11-19 20:51
...

係啦,死佐好多人吖!

翡翠宮

TYIP 發表於 19-11-19 23:55
係啦,死佐好多人吖!

請大家理性少少,如果CCTV不被公開。我都只可以指控警隊831「無差別打人」,我地都要睇「証據」。

所以,希望港鐵可以效法領展,盡早公開所有831當晚的CCTV,不應為了掩飾警隊當晚打人既惡行,而拒絕公開。

盡早公開CCTV,便可盡快釋除公眾嘅疑慮,更可還警隊公道,証明佢地只係無差別打人而沒殺人呢。

首頁

尾頁

跳至