時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

tester5 發表於 19-11-20 06:36
請大家理性少少,如果CCTV不被公開。我都只可以指控警隊831「無差別打人」,我地都要睇「証據」。

所以, ...

咁早, 又開始肺(廢)噏啦
香港人現在最想係, 捉晒暴徒去坐監, 接受應有懲罰。
畜生不如的暴徒
賤格的曱甴
早日消失於世上

SUKI20062014    發表於 19-11-20 10:58

男爵府

牛年勳章

KCWO 發表於 19-11-19 14:51
果個張達明,本來上星期來我女學校講法治,後我地家長打電話去學校鬧校長,不知是否因家長的投訴,後來他冇 ...

男爵府

禁上發言 發表於 19-11-19 00:52
理大有百幾人走佐了,仲傻下傻下,沒完沒了,失望

不會啦!我覺得理大呢一役好成功!
沒傷亡但卻大豐收;
一網打盡成千隻;
縱然有一些網也無可避免!

不過要犧牲整座poly校舍....

hungng    發表於 19-11-20 08:05

珊瑚宮

Jameskey 發表於 19-11-19 23:53
以後任你串!

多謝
希望JM以後唔後悔

大宅

tester5 發表於 19-11-19 19:34
831有冇人死就唔知,警方無差別打人就好肯定。

科大周同學過身,領展都可以24小時內網上公開CCTV。

就算港鐵公開cctv,你地睇咗唔啱心意都話造假,之前教育學院公開個女仔cctv內容唔啱你地心意,又話係假,人地阿媽出嚟講又話假,總之真相唔附合你地心意就全部都假, 嘥氣!

SUKI20062014    發表於 19-11-20 10:58

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

21112012 發表於 19-11-20 09:57
就算港鐵公開cctv,你地睇咗唔啱心意都話造假,之前教育學院公開個女仔cctv內容唔啱你地心意,又話係假, ...

仲有葵涌個單
影住個男仔自己爬出去
咪一樣唔肯接受事實
多鬼餘

天朗氣清

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

認真講
如果係外國
中大, 理大呢兩單咁大範模既暴亂
起碼死百幾人啦

香港可以捉到咁多人
又無人死
我覺得香港警察堅勁

拿, 自己傻到捐水渠唔見左個D
我就無計勒
之後萬一有咩浮上黎
唔好話被自殺就得勒

天朗氣清

男爵府

回覆樓主:

我覺得警察話係入面嘅出嚟就被告暴動呢樣好有問題,因為入面有好多其他人走唔到又驚出去比警察拉,所以成千幾人困咗係裡面

大宅

請大家理性少少,如果CCTV不被公開。我都只可以指控警隊831「無差別打人」,我地都要睇「証據」。

所以, ...

你咁埋性,未知真定假又會咁快設壇拜祭,話有人死?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

21112012 發表於 19-11-20 09:57
就算港鐵公開cctv,你地睇咗唔啱心意都話造假,之前教育學院公開個女仔cctv內容唔啱你地心意,又話係假, ...

請問領展24小時內網上公開CCTV既後果係咩?又有沒有你估算種種後果呢?

人地就是能夠估到「光明磊落」,「迅速網上公開真相」。港鐵更相形見絀。

而且公開,對警方、對藍人,也是一種支持呀,正式因為可以為警方討回公道。

但港鐵卻遲遲不肯公開,內裡有什麼「秘密」?只有港鐵、警隊,自己才知。香港人應該永遠都唔會知道真相。

侯爵府

mmk 發表於 19-11-20 10:18
我覺得警察話係入面嘅出嚟就被告暴動呢樣好有問題,因為入面有好多其他人走唔到又驚出去比警察拉,所以成千 ...

成件事唔係一發生警方即時封理大,已經俾咗起碼1日幾時間叫理大裡面啲人走。而且當時已經掟咗好多汽油彈,又縱火又堵路,仲留喺理大裡面嘅唔好話我聽係路人囉

既然留得喺度,好難話冇參予暴動喎

子爵府

tester5 發表於 19-11-19 08:12
感謝曾鈺成、張達明、葉建源、各中學校長,各位家長協力,勸學生離開,減低學生和警方的傷亡。
...

你認真,多得這班無能兼深黃的人教導下,點會有咁多中學生出來犯法

雖然有暴徒走左,但至少警方今次比已往強硬好多,令到班暴徒開始自己批鬥自己人

侯爵府

tester5 發表於 19-11-20 10:38
請問領展24小時內網上公開CCTV既後果係咩?又有沒有你估算種種後果呢?

人地就是能夠估到「光明磊落」, ...

周同學個case會上死因庭,主要查死因,但暫時冇証據顯示係他殺

但831係會上法庭係刑事起訴,公開哂所有資料有機會影響檢控

將來上庭自然會公開架啦。你係咁要港鐵公開影片,想妨礙司法公正?

咩港鐵,警隊秘密?退一步講,你係咩人?段片係你嘅?你憑乜要人地俾片你睇?

領展唔係光明磊落,係費事俾人[裝修]咋。BTW,我係用你地明嘅terms費事你唔明,嗰啲其實係刑事毀壞,成日話裝修簡直侮辱咗裝修師傅

SUKI20062014    發表於 19-11-20 10:59

男爵府

tester5 發表於 19-11-19 09:00
無論點,好感謝佢地每一個,昨晚有份協力勸退學生既人。
學生/警方都倦了,大家早點回家休息。

今次理大事件我對黃屍了解深入多咗,我絕對贊成和平,理性,不暴力,係自己範疇崗位發光發熱努力向上,但好肯定嘅係泛民從來都唔係為香港好嘅黨派,我一票肯定唔會投比泛民

翡翠宮

coolman008 發表於 19-11-20 10:53
你認真,多得這班無能兼深黃的人教導下,點會有咁多中學生出來犯法

雖然有暴徒走左,但至少警方今次比已 ...

請問你有冇確實証據深黃的人教導學生犯法?
呢條係好大既煽動罪,可以讓佢坐監。
唔好等,立即去告發佢地。
但如果你冇証冇據而係網上散播不實言論,是誹謗。

男爵府

所以, ...
唔好係到扮晒嘢....
講過好多次,一段完全被公開既CCTV,將來有機會不被法庭接納為證據
831有拉人,有部份人將會被起訴,班人上庭時就可以公開CCTV
你咁心急,咪快D去嘈吓~加快手腳正式告嗰班人,快D判刑囉
絶不可以跟周同學事件同一手法公開CCTV

男爵府

tsewong 發表於 19-11-20 10:46
成件事唔係一發生警方即時封理大,已經俾咗起碼1日幾時間叫理大裡面啲人走。而且當時已經掟咗好多汽油彈, ...

了解過嗰日幾比人走嘅時間(所謂Y core 出口),其實都有登記身份證之類,所以傳嚟傳去話唔係放你走咗就冇事,都有機會告你暴動(傳),所以真係好多人唔敢出嚟,因為基於唔信警察,其實當日點解係入面,食花生,睇熱鬧,聲援種種,但我覺得唔會係千幾人都係暴徒曱甴

男爵府

回覆樓主:

我一票一定唔會投比泛民,始作俑者,禍亂香港,千古罪人

翡翠宮

mmk 發表於 19-11-20 11:09
今次理大事件我對黃屍了解深入多咗,我絕對贊成和平,理性,不暴力,係自己範疇崗位發光發熱努力向上,但 ...

我都絕對支持和平、理性、非暴力繼續爭取。

絕對支持你唔投比泛民,佢地的確係令人好失望。
不過我亦絕不投比保皇。

暫時好大機會投白票,因為我果區兩個都㨂唔落手,不過我會再研究下政網,現在有d係「扮黃」既藍人,要細心研究才投票。

首頁

尾頁

跳至