時政擂台

跳至

首頁
23456...11

尾頁

男爵府

警察行動成功。成功振奮支持嘅市民民心,成功帶比市民希望。雖然話最後可能都係法庭放人,但警察已做好本份。
支持香港警察!

珍珠宮

禁上發言 發表於 19-11-19 00:52
理大有百幾人走佐了,仲傻下傻下,沒完沒了,失望

最衰有班 犯民、校長搞亂擋。。。以後他們被班曱甴害死就係咎由自取!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

monkichi_mama 發表於 19-11-19 08:29
你話我嗎?
佢吾係話你,係話泛民,葉建源

侯爵府

cbeyond 發表於 19-11-19 08:48
大家無視針姐, 見幾件針姐一有位就攝入發言, 好明顯等左好耐, 悶到暈。
大家唔好理佢, 無人答佢, 等佢發臭 ...

前幾日暴徒狂掟汽油彈,燒橋…佢都唔出聲。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

辛苦了

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

捉咗35個車手呀

大宅

cbeyond 發表於 19-11-19 08:48
大家無視針姐, 見幾件針姐一有位就攝入發言, 好明顯等左好耐, 悶到暈。
大家唔好理佢, 無人答佢, 等佢發臭 ...

呢係友正賤種,煽風點火至極, 好有泛民口影.. 好想鬧佢但忍住, 唔想同呢啲人有接觸!!!!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

monkichi_mama 發表於 19-11-19 08:17
葉建源 無恥之徒!當初6月時佢第一個跑出來叫中學生罷課,你唔係唔記得呀?!
...
無論點,好感謝佢地每一個,昨晚有份協力勸退學生既人。
學生/警方都倦了,大家早點回家休息。

你地繼續慢慢鬧冇所謂,佢地各人可以回家休息才最重要。

經過今次,希望你地明白,暴力係解決唔到問題,請回歸和平、理性、非暴力,用自己力量在各個範疇發光發亮,為香港發聲,為香港的未來奮鬥。

最重要,一定要善用自己一票,今次影響議會機會好大,下次就到立會,可以扭轉保皇議會內的操控權,咁就唔需要再做街頭抗爭。加油!

珊瑚宮

seiko123 發表於 19-11-19 08:51
前幾日暴徒狂掟汽油彈,燒橋…佢都唔出聲。

唔好理佢, 等黃c發臭
悶到嘔啦, 想人同佢鬧交
先2日撩我鬧, 無理佢, 等班成黃c發臭, 圍唔到爐

珍珠宮

emilylam 發表於 19-11-19 01:37
唔夠強硬,下次輪到乜大?

根本成件事,就係因為唔夠強硬!
策略失敗,完全無講錯!

男爵府

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

其實我覺得好成功,至少佢哋有幾次突圍想走都走唔到,被警察趕返入POLY匿埋,佢哋尋日肯定驚到震。

子爵府

要贏唔難,對付暴徒用國際標準可以贏晒但佢地仁慈

珊瑚宮

一心一意 發表於 19-11-19 08:54
呢係友正賤種,煽風點火至極, 好有泛民口影.. 好想鬧佢但忍住, 唔想同呢啲人有接觸!!!!
...

所以無視黃c, 想搵位入, 唔好成全佢。
仲有隻大臭肉都係, 等位入, 一講湯水, 即死出來

侯爵府

我覺得算好成功,既顯示警方執法嘅決心(18歲以上拉,未成年仍保留權利拉你),又避免出現重大傷亡嘅情況

我又覺得情況咁危險,曾鈺成張達明同校長係啲學生比較信任嘅人士,去到緩衝一下可以化解危機係好事。希望班學生知驚識珍惜機會,唔係次次都有人去救你

大宅

tester5 發表於 19-11-19 09:00
無論點,好感謝佢地每一個,昨晚有份協力勸退學生既人。
學生/警方都倦了,大家早點回家休息。

很喜歡你這一句: "暴力是解決唔到問題", 希望你將這句轉發給學生聽,尤其是大學生,他們很須要你提點。最好加多一句: "回頭是岸"。

侯爵府

cbeyond 發表於 19-11-19 08:01
又唔完全覺得
唔係100%成功, 都算成功
起碼最癲個批捉了唔少

相比聰聰係好成功,第一日上任,有咁成綪,我收貨_

男爵府

充裕 發表於 19-11-19 08:36
放心,針姐咁教,佢女第2時一定出黎衝,不是不報,係時辰未到

第一時間將全屋嘢打爛,睇佢比唔比哂D錢佢

伯爵府

cbeyond 發表於 19-11-19 08:01
又唔完全覺得
唔係100%成功, 都算成功
起碼最癲個批捉了唔少

癲果d仲係理大捉緊係捉大野

大宅

其實呢件事既始作俑者/毒媒都幾毒...
不停抹黑警察/仇警...
等班白痴無腦黃人信到十足..
警察無辦法有效執法..
暴徒咪可以為所欲為lor..

珊瑚宮

monkichi_mama 發表於 19-11-19 09:05
很喜歡你這一句: "暴力是解決唔到問題", 希望你將這句轉發給學生聽,尤其是大學生,他們很須要你提點。最 ...

JM更正小小, 應該叫針姐去理大, 親身同班"小朋友" 講暴力是解決唔到問題
當然有咩死傷就唔好怨, 針姐應該好明白

首頁
23456...11

尾頁

跳至