時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

emilylam 發表於 19-11-19 01:12
初時我覺得自己可以,但現在心裡覺得自己接受唔到,本人我中立偏藍,但見到身邊黃絲所說的話,我接受不了了 ...

佢地睇得毒媒多,謠言當真相,以訛傳訛,人云亦云,仇恨滿腦,心腸惡毒

珍珠宮

回覆樓主:

明知大家政見不同,會開口爭拗嘅根本都無見,已不是朋友。留底嘅佢要黃就心裏黃,唔會歪理迫人支持佢,我會繼續做朋友嘅,世界好難只得一種顏色,只係睇係咁互相尊重。

珍珠宮

回覆樓主:

我唔會覺得冇朋友係有幾唔開心,因為如果真係朋友係會珍惜,而唔係因為政見唔同就咁樣~

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

初時我覺得自己可以,但現在心裡覺得自己接受唔到,本人我中立偏藍,但見到身邊黃絲所說的話,我接受不了了 ...

No!

初初同你一樣!但知道無辜市民被打至流血,黄朋友興奮到中咗六合彩咁!真係接受唔到,震怒非常!所以,早巳割蓆、清埋通訊錄!

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實個d人本來都只系普通朋友,所以交唔交都唔可惜既。慶幸我身邊既close既朋友就全部同一陣線

水晶宮

無話唔得,但關係肯定不如前

伯爵府

回覆樓主:

好難,特別有份暴動比警察拘捕左果D。重有燒人事件後,話受害者係自燃特技果D直頭絕交,呢D絕對做唔到朋友。

其他冇做咩既就客氣相處算了。
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

大宅

好想但好難,好唔捨得,但此情不再.......

公爵府

之前反反地面 3個月無再講野,最近突然搵返我 但大家無再講政治,但我心底里仍然覺得撐暴徒係是非不分。。

最近忍唔住爆完另外一個黃絲朋友,無再聯絡了,其實呢個雖然係深黃,但係我面前好少講政治(因為之前已表明好憎暴徒),但我都忍唔住o趙佢

珍珠宮

好媽媽勳章

我唔會同無人性嘅object做朋友

珍珠宮

好媽媽勳章

leng1999 發表於 19-11-19 06:10
其實個d人本來都只系普通朋友,所以交唔交都唔可惜既。慶幸我身邊既close既朋友就全部同一陣線 ...

水晶宮

賤黃果d,ok的。深黃果d,你睇到佢咁黑心、咁偏激、咁毒,滿口歪理,好難對佢同以前一樣,

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

我認我不能。

同事間,知佢黃會少講時事和日常生活,怕講到。

朋友,已經冇同黃有聯繫了,等時間過淡了才算,因朋友一定會講生活情況,在咁影響生活,仲有咩好傾。

珍珠宮

2023年兔年勳章

是非不分到咁嘅地步,我就唔會再理佢哋

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

我d朋友即使係黃都唔係激烈嗰種, 大家亦講好唔講政治, 但到左今時今日無數傷人, 妄顧人命既縱火, 其至已有無辜既人死亡, 見到呢d 人仲支持喪心病狂既人, 我會刷新左我對佢地既認知, 原來我廿幾年來以為係善良既人非如我所想, 縱然冇鬧交冇反面, 對一個人格有問題v既人, 已無乜心機與之交往

FJmom    發表於 19-11-19 10:28

侯爵府

回覆樓主:

純粹政見唔同會繼續做朋友,但連人性都冇嘅就應該會疏遠…

子爵府

虎到金來勳章

toffeechoco 發表於 19-11-19 08:30
我d朋友即使係黃都唔係激烈嗰種, 大家亦講好唔講政治, 但到左今時今日無數傷人, 妄顧人命既縱火, 其至已有 ...

我朋友已經出咗聲明!

"請停止宣揚自己政治理念,十分滋擾,謝謝"

我已經有朋友頂唔順!自己退出

大宅

我其實一直以來都沈默..
到最近我終於忍唔住...
我覺得初初都可以話唔同人有唔同政見..
但事情發展到而家仲撐暴徒既話..
我會覺得係價值觀同人格有問題了..

早幾日我一次過 unfrd 左 d 明顯深黃既人..
再出左幾個撐警 post...
點知就比 d 原本無表過態既人係 comment 度鬧我..
再 unfrd 我..
諗落覺得自己表態就蠢左...
其實事情完結之後..
唔表態既可能可以繼續同無表過態既人當無事發生..
但一督穿左.. 就點都有條刺...

侯爵府

leng1999 發表於 19-11-19 06:10
其實個d人本來都只系普通朋友,所以交唔交都唔可惜既。慶幸我身邊既close既朋友就全部同一陣線 ...

me too
慶幸

子爵府

回覆樓主:

同黃絲朋友的話題少了,亦沒大興趣參與佢地的飯局&活動,雖然佢地唔係深黃,但總覺得就係佢地的盲撐,造成今日的局面,心痛

首頁

尾頁

跳至