夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

woodychuma 發表於 19-11-20 18:42
情況好似尋日先同佢炒左一次,為雞毛小事,唔知佢大男人自卑作崇定更年期,成日小小事發大皮氣話我針對佢, ...

明白你,你當佢更年期就下忍下佢啦,間中自己做下開心野relax下,我老公都係咁,恃住大我好多年成日訓話我,又話我父母唔識教,真係好hurt,唯有左耳入右耳出

大宅

回覆 creambb 的帖子

真係好討厭佢燒埋我父母嗰叠!

大宅

woodychuma 發表於 19-11-23 12:33

珍珠宮

woodychuma 發表於 19-11-23 12:33

絕對係好黑人憎

珍珠宮

王國教室勳章

egono 發表於 19-11-20 17:40
真心有時自己都就快屈到病。。就快痴線

諗左好多負面嘅嘢

上嚟呢度呻,我朋友個老公成日出去飲酒,飲大咗就講政見,兩個都係相反政見,朋友唔會出聲應佢,但佢老公飲大咗就講話好難聽,佢都係呻,唔想離婚因為兩個小朋友。
佢老公有時對佢哋好好,但話工作壓力唔同同事飲酒又唔得

男爵府

Ashleycorina 發表於 19-11-25 01:10
上嚟呢度呻,我朋友個老公成日出去飲酒,飲大咗就講政見,兩個都係相反政見,朋友唔會出聲應佢,但佢老公 ...

唉。。 一樣呀

我老公平時都係冇問題,飲大咗乜都講得出。。當知道佢去飲酒,徹夜不眠等佢。。回家,佢發酒瘋真係好恐怖

珍珠宮

王國教室勳章

egono 發表於 19-11-25 02:02
唉。。 一樣呀

我老公平時都係冇問題,飲大咗乜都講得出。。當知道佢去飲酒,徹夜不眠等佢。。:sig ...

我朋友上個星期至同我講到喊,佢話明明前一日好開心好錫佢,第二晚飲大咗就唉。响度呻啦,我老公平常都好好㗎,唔飲酒嘅,但都有令人好討厭嘅嘢

大宅

回覆樓主:

我都好想分開,都係有一個小朋友。 平日佢已經係負能量爆登, 做錯有咩唔啱就賴人。 飲左酒後就更加嚴重。 所以好怕佢飲酒 但佢勁愛飲酒。

大宅

為政見而離婚好唔值, 但又好明個價值有咁大分歧係好難相處落去

珍珠宮

2012929 發表於 19-11-25 02:48
我都好想分開,都係有一個小朋友。 平日佢已經係負能量爆登, 做錯有咩唔啱就賴人。 飲左酒後就更加嚴重。 ...

原來大家都係咁 ,我長期對著佢都攪到個人已經唔識笑

大宅

creambb 發表於 19-11-25 13:33
原來大家都係咁 ,我長期對著佢都攪到個人已經唔識笑

完全一樣, 我開心時佢無反應,我傷心時佢都係無反應。舊時我好愛笑,宜家好耐都未試過開懷大笑 留下只係為左小朋友。

男爵府

canali68 發表於 19-11-25 09:08
為政見而離婚好唔值, 但又好明個價值有咁大分歧係好難相處落去

政見唔係主因。。而係日積月累好多問題,磨擦多咗。。加上近年政治氣氛,更加覺得佢係幾低能

男爵府

2012929 發表於 19-11-25 16:00
完全一樣, 我開心時佢無反應,我傷心時佢都係無反應。舊時我好愛笑,宜家好耐都未試過開懷大笑 留下只係 ...

係。。有時忍唔住喺個仔面前喊,都唔知可以點同佢解釋。。唯有淨係同佢講媽咪唔開心所以要發洩下。。不過我都會仔講返,佢係我嘅一切,佢快樂所以我快樂

davywm    發表於 19-12-17 09:13

大宅

egono 發表於 19-11-25 16:18
政見唔係主因。。而係日積月累好多問題,磨擦多咗。。加上近年政治氣氛,更加覺得佢係幾低能
...

好明白樓主,我同先生最近都有呢d問題,樓主有無試過問另一半仲愛唔愛你?其實如果仲愛,點解要出口傷感情

男爵府

silhouettess 發表於 19-11-26 15:15
好明白樓主,我同先生最近都有呢d問題,樓主有無試過問另一半仲愛唔愛你?其實如果仲愛,點解要出口傷感情 ...

佢口講話愛。。

唉。。

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至