想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

上星期在台灣抽13粒卵,醫生及姑娘估計應該可有5粒做pgs..
由最初的6粒受精到了今日第7天只有2粒可切片...冇乜希望

別墅

boorinboba 發表於 19-11-19 16:19
上星期在台灣抽13粒卵,醫生及姑娘估計應該可有5粒做pgs..
由最初的6粒受精到了今日第7天只有2粒可切片... ...

好的柸胎一粒就夠,不要灰心呀

大宅

我之前共有8個胚胎做PGS,當中有兩個合格,但放胎失敗左,唯有再接再厲!再抽過!加油!你啲day 7嗰兩粒乜嘢grade 㗎?

別墅

Manmanman12345 發表於 19-11-19 23:49

我之前共有8個胚胎做PGS,當中有兩個合格,但放胎失 ...

3AB 3BA
我這次已經是第三次抽卵(第一次做pgs) 之前放過五次胎幾靚嘅都有..一係唔成功一係到Week7沒長大

大宅

boorinboba 發表於 19-11-20 10:49
3AB 3BA
我這次已經是第三次抽卵(第一次做pgs) 之前放過五次胎幾靚嘅都有..一係唔成功一係到Week7沒長大
...

咁你之前流嗰啲胎有冇驗過?如果沒有基因問題的話,可能你有免疫問題
你啲胎質素好好,如果你有pass PGS的胚胎,一定會成功的!

別墅

Manmanman12345 發表於 19-11-20 11:51
咁你之前流嗰啲胎有冇驗過?如果沒有基因問題的話,可能你有免疫問題
你啲胎質素好好,如果你有pass PGS的 ...

之前流啲胎太細,拎唔到去驗
我都有懷疑係免疫問題,驗過血又冇事..我寧願係有起碼有藥食

大宅

你幾多歲呀?
pgs pass 唔paas 絕對和grade 無關。而pgs passing rate 是因人而異,這是和個人年齡及本身質素不同。所以別人是1/4 pass 不代表你都是。有可能你兩粒都pass。所以這些並沒有程式可估計。所以放鬆等待pgs 的報告吧。

別墅

yhyeung 發表於 19-11-20 18:13
你幾多歲呀?
pgs pass 唔paas 絕對和grade 無關。而pgs passing rate 是因人而異,這是和個人年齡及本身 ...

由31試到依家34. 第三次了,所以今次試台灣同pgs

複式洋房

好過浪費時間放晒咁多粒先話唔得呀,我用左一年先放得6粒,全部都失敗。我都考慮緊做PGS

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-11-19 23:49

我之前共有8個胚胎做PGS,當中有兩個合格,但放胎失 ...

咁係咪唔pass PGS或唔到Day 5那6粒係唔可以放架?

複式洋房

boorinboba 發表於 19-11-20 21:09

請問你在邊間做ivf架? 點解31到34只抽左兩次卵既?

複式洋房

唔好灰心

質唔好,幾多都冇用
靚卵,一粒就夠了

大宅

BB仔和B仔 發表於 19-11-21 15:51
咁係咪唔pass PGS或唔到Day 5那6粒係唔可以放架?

首先養不到day 5 ,做不到PGS呀,因為不夠細胞
如果100%不合格的不會放,因為有基因異常,放左都不著床/停心跳/有基因問題如唐氏BB 等

但有種叫mosaic 有50%機會,當中存在着正常與異常的細胞,可以一放

別墅

BB仔和B仔 發表於 19-11-21 15:53
請問你在邊間做ivf架? 點解31到34只抽左兩次卵既?

三次都在不同地方, 已經不停試放胎但當中有兩次流產及養好身體需時

大宅

boorinboba 發表於 19-11-20 10:49
3AB 3BA
...

我最後得一粒day 5咋,仲要等PGS 成績,真係有排等!希望大家都pass啦!

男爵府

回覆 boorinboba 的帖子

你有冇試過找一個免疫專科驗。
我的生殖中心說我沒有免疫問題,但我的免疫醫生說,我一定要吃免疫藥,否則機會是0

大宅

回覆 Yes_Mom 的帖子

請問你可唔可以pm我您睇邊位免疫醫生?

別墅

Yes_Mom 發表於 19-11-24 08:46
回覆 boorinboba 的帖子

你有冇試過找一個免疫專科驗。

沒有,因為我已經係生殖中心驗左血佢哋話我冇免疫問題. 你有免疫專科介紹?

大宅

最重要係有胚胎要正常,PGS正常先最重要

大宅

boorinboba 發表於 19-11-20 21:09

34 其實還很年輕,如果你之前沒有太多流產的歷史 一般34 呢個年紀,基因問題率唔會太高。希望你能pass 晒兩個!

首頁

尾頁

跳至