時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

tester5 發表於 19-11-19 16:55
醫護只係講事實。
不過呢d譴責,都冇用既,又唔會郁到警方一條毛。
開真槍佢地都未驚過啦,警察洗驚你?唔 ...

你成日都睇埋 d 假新聞, update 吓喇 ,你地自己友立場都有報 ~~理大外圍捕 警:12 名自稱救護員被捕 未能證醫護資格 另 3 名自稱記者涉暴動被捕

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
總有離別的時候

公爵府

tintinlam 發表於 19-11-19 16:23
多個醫學界組織發聯合聲明,譴責警隊在日前理工大學驅散行動中,無理拘捕義務醫療救援隊伍,阻礙人道救援。 ...

偽醫護人員只看到放催淚彈污染空氣,點知佢哋唔可以公道啲,話埋啲黑暴掉汽油彈、燃燒彈、自制炸彈、燒水馬、燒垃圾、燒雜物、燒膠、燒發泡膠、燒車軚、燒列車、燒汽車、燒警車、燒小巴、燒電箱、燒商舖、燒阿伯、燒自己人等等⋯⋯佢哋仲會掉助燃劑去一齊燒,有天拿水、松節水、白電油、汽油、酒精、生油、仲有好多化學品等等⋯⋯佢哋燒嘅嘢,同時對我哋嘅空氣都係非常有害架!班偽醫護、YC都睇唔到嗎?

男爵府

回覆樓主:

果d醫護呢。。。。。。
醫生可能係獸醫;
護士可能係屋邨診所幫病人登記果d護士!

大宅

cbeyond 發表於 19-11-19 16:53
佢有無出真姓名公開撐暴徒先?
黑護有, 大把得把口, 行動零的。

佢係 FB 一直都無表態... (私下就唔知啦... )
係我出撐警 post 佢突然咁回我仲 unfrd 我 tim..

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢D咪黑醫護囉警察等緊暴徒投降, 幾有耐性

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

seiko123 發表於 19-11-19 16:36
黑醫護唔駛理佢哋, 由之前未審先判還眼事件之後已經知佢哋一部份人係配合暴徒. ...
無錯,如果無暴徒攪事警察都係你門口放催淚彈先出黎譴責啦,黑醫護

珊瑚宮

回覆樓主:

黃c又出場
今早等到現在先有post可講
大家最好無視佢, 睇佢唔到
等佢悶到發臭

大宅

多個醫學界組織發聯合聲明,譴責警隊在日前理工大學驅散行動中,無理拘捕義務醫療救援隊伍,阻礙人道救援。 ...

警方記者會己講咗好多曱甴扮假醫護、記者,有D連急救證明都冇 。同時係暴徒响加士居道搞事警方至要放催淚彈。

D黑護唔好嘜叉都賴警察啦

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Chowying 發表於 19-11-19 17:02
你成日都睇埋 d 假新聞, update 吓喇 ,你地自己友立場都有報 ~~理大外圍捕 警:12 名自稱救護員被捕 ...
樓主就係怕你只睇到自己想睇既野,專登為你highlight左紅色,你碌返上去睇下醫護講咩啦。

大宅

seiko123 發表於 19-11-19 16:59
你唔走出去接汽油彈~~~~

唔好話接呀,掟佢都唔敢啦!針姐最叻咩呀?出把臭口囉

侯爵府

shopaholics 發表於 19-11-19 17:18
唔好話接呀,掟佢都唔敢啦!針姐最叻咩呀?出把臭口囉

煩到嘔~~~~
旺角又開始來料啦, 針姐好出去啦.

男爵府

黑醫,黑護,黑記 ,要講什麽都大把香港人信

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

水晶宮

Chowying 發表於 19-11-19 17:02
你成日都睇埋 d 假新聞, update 吓喇 ,你地自己友立場都有報 ~~理大外圍捕 警:12 名自稱救護員被捕 ...

尋日聽左警方記者會,發現好多假醫護假記者!

子爵府

特派員 發表於 19-11-19 17:26
政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

Sorry, 唔該!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有一部份係暴徒换衫扮的, 行出來冇記者證或醫療界員工卡, 要拉要查證都好合理.

見警察清理完TG才恢復醫療服務, 講得出都唔慌係真醫護:
1)叫佢地先叫暴徒别行近醫院附近, 警隊就唔會放TG.
否則, 清完又射過另一批新來的暴徒

2)醫院有空氣循環系統, 關了在外面的入氣口, 空氣就只會內部循環

是否有少少TG漏入,醫療界就罷工不救人了?信者失救!

大宅

tester5 發表於 19-11-19 16:55
醫護只係講事實。
不過呢d譴責,都冇用既,又唔會郁到警方一條毛。
開真槍佢地都未驚過啦,警察洗驚你?唔 ...
你咪以偏概全啦測試員
黃綠醫護話唔落麻醉藥
咪同我扮見唔到啦

珍珠宮

甘正義班醫護又吾入去義務救援?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

GN0000[T] 發表於 19-11-19 17:29
你咪以偏概全啦測試員
黃綠醫護話唔落麻醉藥
咪同我扮見唔到啦
唔係扮,係我真係好唔想見到你地。

我回我既朋友,關你咩事呢?None of your business.

請唔好再回我,我走先。謝謝。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

tester5 發表於 19-11-19 17:16
樓主就係怕你只睇到自己想睇既野,專登為你highlight左紅色,你碌返上去睇下醫護講咩啦。
...

我既目標明顯係你啦
總有離別的時候

首頁

尾頁

跳至