婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

因為上個月黎M痛得好勁,琴日去左睇婦科,照到有朱古力瘤 醫生開左隻叫Visanne嘅藥俾我食話可以醫個瘤等佢縮細,我想問有冇人都係咁情況?隻藥有冇用?同埋有冇副作用?

複式洋房

我都有朱古力瘤,都係食呢隻藥,而家無咗M痛,開頭食日日都有少少M,好煩,但係唔再M痛同埋照到個瘤細咗,所以我覺得值得食落去

洋房

rabbitwinnie 發表於 19-11-19 19:11
我都有朱古力瘤,都係食呢隻藥,而家無咗M痛,開頭食日日都有少少M,好煩,但係唔再M痛同埋照到個瘤細咗, ...

你而家仲食緊? 食咗幾耐? 可唔可以share下仲有咩副作用

複式洋房

ladypuppy 發表於 19-11-20 15:32
你而家仲食緊? 食咗幾耐? 可唔可以share下仲有咩副作用

係開頭食日日要用護墊,但而家停左M,唔再痛,
都真係work,唔駛再擔心邊日會痛到痴根...同埋精神好左好多,以前會痛到暈,
上個禮拜再去婦科度照多次,個瘤已經比之前細左好多,我肥咗少少都係應該係因為我無M痛好胃口咗

洋房

回覆 rabbitwinnie 的帖子

你個醫生有無問要食幾耐? 會唔會影唔影響之後生仔?

複式洋房

ladypuppy 發表於 19-11-20 19:06

你個醫生有無問要食幾耐? 會唔會影唔影響之後生仔? ...
我個醫生話唔想做手術嘅話就要一直食落去,如果唔係個瘤會越變越大,做手術嘅話唔多唔少會影響將來受孕能力,我有朋友無食西藥去睇中醫食中藥,之後返去婦科照個瘤大咗好多,要做手術,所以我都唔敢唔聽話,醫生話唔食藥更加會影響日後生仔,要生仔陣就停藥.. 停藥之後即刻試

洋房

聽你咁講我希望呢隻藥都幫到我啦,我今日開始食

複式洋房

ladypuppy 發表於 19-11-22 14:46

聽你咁講我希望呢隻藥都幫到我啦,我今日開始食

請問你睇邊個醫生?有無幫助宜家食藥食成點?

複式洋房

Cherrie0131 發表於 20-3-20 13:20

早陣返去覆診再照個瘤細左少少,而家無乜m痛喇,so far有幫助情況唔錯,我再PM我個醫生比你

洋房

Cherrie0131 發表於 20-3-20 13:20

我食咗幾個月喇,覺得幾好,覆咗一次診,個瘤細咗幾mm 咋,不過最重要係而家唔再痛到死,我睇林兆強醫生

複式洋房

ladypuppy 發表於 20-3-21 13:44
我食咗幾個月喇,覺得幾好,覆咗一次診,個瘤細咗幾mm 咋,不過最重要係而家唔再痛到死,我睇林兆強醫生

...

好!唔該晒你先!有縮小到無再大同M痛都叫有個希望,我黎M前後都有痛好似扯住扯住咁唔舒服,食左止痛藥就好d,你個朱古力原先有幾大呀?

洋房

Cherrie0131 發表於 20-3-22 00:12
好!唔該晒你先!有縮小到無再大同M痛都叫有個希望,我黎M前後都有痛好似扯住扯住咁唔舒服,食左止痛藥就 ...

我第一次照個時個瘤係3.5cm,食左藥覆診再照就細左少少變咗 3cm左右

首頁

尾頁

跳至