自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

薯圈 發表於 19-11-20 07:14
我就係那個年代嘅妹妹仔,雖然張都好hit, 我都好like 張,但當年校長係紅過哥哥好多好多, 係校長唔再攞獎 ...

我都係嗰個年代, Leslie 係好出色, 但阿倫最紅時真係冇人夠佢嚟, 而嗰時候Leslie 仲係後起既青春男歌手啫

男爵府

Whitechocolate 發表於 19-11-19 22:13
回覆 baby123322 的帖子

譚生形象較陽光,成日笑。同記者關係好好。但張國榮雖然超靚仔,但較抑鬱,太悲觀 ...

同意!
性格決定命運

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆 chanhayee 的帖子

認同,哥哥太前衛,未必人人接受到。

大宅

中年失業 發表於 19-11-20 01:29
亞倫咁多年做人的公關技巧都好好

哥哥大紅之後.大時會吋嘴了少少
各有千秋.

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

baby123322 發表於 19-11-19 22:01
如題
我中意哥哥多過校長,
不過其實兩個不論顏值同唱功都好掂!!!

其實.....由細到大我都覺得張國榮唱歌好難聽, 佢有少少唱大戲腔, 唔知有無人覺得? (fans, 唔好打頭)

但無可否認, 佢係靚仔的~~

而譚詠麟, 我就覺得佢又靚仔, 唱歌又好聽~~但我當年唔係佢fans~~

瑪瑙宮

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

我細個覺得譚校長好多歌都好好聽, 天邊一顆小星星,海邊一顆小星星。。。

哥哥我剩覺得風繼續吹,追好聽

男爵府

2020勳章

唔係兩人粉絲。講歌藝、唱功,校長點會輸比哥哥。

當年我鍾意聽阿LAM。

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

可能你有偏好。 當年陳百强 vs 張國榮,我鐘意 Danny。 譚詠麟 vs 張國榮,我鐘意 Alan。 直到現時,我無一段時間係欣賞張國榮,甚至乎他過世後,大家悼念他,地位更加蜚聲。

無辦法,口味不同,他不是我的那杯茶。

大宅

八十年代的哥哥給人印象是比較寸 (沒有冒犯的意思,可能是他和傳媒的關係不太 close),倫伯較親民入屋。
九十年代,退出樂壇後的哥哥反而越來越正,魅力沒法擋,反而倫伯已開始半退休狀況,遊戲人間...... 此起彼落

子爵府

當年校長形象比較正氣陽光的,而哥哥就比較前衞反叛,加上有新藝城加持,拍左好多愛情小品,形象入屋的,自然比哥哥優勢多少少啦

大宅

2019新春慶豚圓

張國榮超靚仔

別墅

無經歷過果個年代添

伯爵府

回覆樓主:

哥哥比較靜,可能不like social , 做什麼行業也是,周圍 social 可以事半功倍,同記者social可增加見報率,同電台DJ social 可以播多d你d歌,Mr.Tam 應該呢方面好過 Mr.Cheung

大宅

kakiloww 發表於 19-11-20 10:31
無經歷過果個年代添
Me2,只係我近年先識得欣賞佢地.

大宅

IloveCS 發表於 19-11-20 10:27
張國榮超靚仔
如果佢健在肯定係美魔男一名!!!

超級版主

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

elysemama 發表於 19-11-20 07:08
同感!哥哥天生屬於舞台、另一個係亞梅!

亞倫係啲歌好聽,不是聲色藝俱全嗰種。

我想起演唱會首芳華絕代,好可惜

大宅

2020勳章

回覆樓主:

我係早幾年先認識哥哥,哥哥係有一種好獨特的魅力,就算歌喉幾好都模仿唔到!
你聽最冷一天,哥哥同陳奕迅版本就知。
有心人,GEM真頭難聽

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

elysemama 發表於 19-11-20 07:08
同感!哥哥天生屬於舞台、另一個係亞梅!

亞倫係啲歌好聽,不是聲色藝俱全嗰種。

冇錯,阿梅、哥哥,仲有羅文,天生就是聲色藝俱全,加上佢地後天都好努力。佢地唱歌係有感染力、聽到出有感情。

阿倫,天生聲色藝唔係好好。不過佢好好運,溫拿夾著鍾鎮濤,之後遇到幾個好好既音樂人做歌比佢,咁佢都好努力既。但我唔覺哥哥輸比佢。

好簡單,阿倫唱得好既歌,哥哥一定唱到;但哥哥唱得好既歌,阿倫一定唱唔好,或唱唔到果種感情。

現在既樂壇,一定要留意KPop。韓國人真係好努力,聲色藝俱全既歌者,都唔少。

珊瑚宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆樓主:

人緣好,形象正面

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊