自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

【红】係要講運
幸福可以好簡單

水晶宮

回覆樓主:

我中意譚的歌多d

大宅

回覆樓主:

我都鐘意哥哥, 型到不得了 歌又好聽做戲又好

別墅

baby123322 發表於 19-11-19 22:30
我覺得哥哥先至係最強既舞台王者!!!!!

系啊!!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

baby123322 發表於 19-11-19 22:01
如題
我中意哥哥多過校長,
不過其實兩個不論顏值同唱功都好掂!!!

哥哥有輸過咩?

我細時都鍾意阿倫多d,因為佢陽光d,討好d,太細唔太識欣賞哥哥的憂鬱。

到佢唱「大熱」時,真係覺得哥哥好很「正」。好過阿倫百倍,哥哥天生有「駕馭舞台」的魅力,呢個係阿倫一世都做唔到、學唔到。哥哥天生就是屬於舞台。

別墅

baby123322 發表於 19-11-19 22:30
我覺得哥哥先至係最強既舞台王者!!!!!

根本就是
「銀河巨星單人匹馬,勝過漫天煙花」

洋房

回覆樓主:

係因為校長出道早,溫拿已經有一班歌迷 ,再後佢一個出嘅時候 ,啲歌又好聽所以佢先紅過哥哥,但我都係鍾意哥哥多d

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

校長果D歌紅偏全球華人地區呀,一首愛在深秋就無人匹敵,直情係神級人馬。

珍珠宮

如題
我中意哥哥多過校長,

點解會覺得哥哥有實力過校長?我唔覺

侯爵府

細時鍾意Alan多d,大個覺得Leslie 正d,不過仲好欣賞Alan性格同正義

伯爵府

baby123322 發表於 19-11-19 22:28
可惜哥哥選擇去死!

如果佢係到就好了

大宅

各有不同,Alan 歌正及人缘好,哥哥後期啲歌,成熟有深度,2人風格不同。

侯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

譚的唱功深厚和選歌入屋,張在呢2方面輸個馬鼻,但張一上到舞台,勁歌熱舞,好精彩。聲色藝綜合起來張優勝譚。張和梅都係屬於舞台的王者,咁多年來無出其右。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

兩個一樣咁紅,不過校長早出道。。。
個人喜歡哥哥,而家仲聽緊佢D歌

男爵府

2019勳章

如題
我中意哥哥多過校長,

我雖然係哥哥fans,但當年譚伯d情歌事實又好正,而且譚伯份人世界仔,所以比較吃得開。

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

其實真係各有長處,所以當年粉絲互罵好勁,當年冇互聯網,如果有就片得仲勁。Alan粉絲比較全面,男女老幼都有,做人圓滑,又識揀歌,當然唱情歌一流,我是他忠心粉絲。
哥哥亦有他的吸引力,但我當年細過所以唔喜歡他,到他後期復出開始欣賞他,但真的英年早逝。

不過無論點比,可以講 Alan和哥哥之後,無人能及,包括四大天王, Eason, 克勤,張敬軒,壓台感差太遠啦

aeneas2011    發表於 19-11-20 19:45

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

我一向當佢地係兩個年代.

珍珠宮

回覆樓主:

演唱會時
哥哥有歌有舞
校長是講嘢多過唱
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

大宅

如題
我中意哥哥多過校長,

佢地好似唔同期, 校長紅先紅左一段時間先到哥哥, 所以好少一齊比較

男爵府

點解幾十年仲要拗?

客觀事實係,Alan 攞男歌星獎同金曲獎係多過Leslie。。。。

至於其他比較,就好主觀,各人睇法會唔同。好似樓上有jm認為,Leslie喺台上勁歌熱舞好好睇,係舞台王者。但我就鍾意Alan 在台上跟歌迷的互動,另外即使佢企喺度唱歌,歌聲好能夠感動觀眾,好有感染力,我一樣覺得呢種都係另一種舞台皇者。。。

Leslie 走左,大家都會懷念佢,會記住他的好。
相反,對Alan ,大家都只會覺得佢老喇,把聲同以前爭好遠,好少人會珍惜,會欣賞佢仍然堅持站在台上,仍然堅持推動香港樂壇,幫好多好多新人。。。

my005    發表於 19-11-20 07:21

首頁
12345...7

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊