自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

麟媽媽 發表於 19-11-19 22:20
80年代仍比較保守架嘛,張國榮比較狂野令人感覺係壞孩子(包括佢拍嘅電影同埋電視劇)倫伯就比人印象痴情男 ...
講得好!我都很認同。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

校長後生時超靚仔,在街上見過佢,發光一樣,真明星

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

校長後生時超靚仔,在街上見過佢,發光一樣,真明星

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

chanhayee 發表於 19-11-19 22:28
只怪哥哥走得太前
聲色藝,哥哥都贏倫伯幾條街

同意同意同意

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

雖然我係哥哥fans , 但講唱歌緊係校長勝好多啦

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

回覆樓主:

論唱功就真係倫伯勝一籌嘅。
而哥哥就有佢個人嘅獨特魅力,無人能及。

goldpiglet    發表於 19-11-20 01:17

王國長老

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 王國長老

回覆樓主:

不過公道d講,倫伯年輕時都係超靚仔,只係哥哥走得早,美人自古如名將,不許人間見白頭.....
如果哥哥仍在,已經六十有三了

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bobo88hk 發表於 19-11-19 22:21
講唱功一定uncle alan

佢d歌容易唱,哥哥就唔系個個都可以翻唱。所以哥哥勁d

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

校長早紅哥哥好多喎

男爵府

2019新春慶豚圓

我自己就超鍾意哥哥

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

阿倫既經典金曲超多, 愛在深秋, 霧之戀, 誰可改變, 朋友...首首都紅到發紫, 實力係有目共睹, 唔係單憑你一個話邊個好D就係事實

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

我有睇哥哥 告別演唱會
但1995 復出演唱會就

伯爵府

2019新春慶豚圓

bettylovingbb 發表於 19-11-19 23:52
佢地好似唔同期, 校長紅先紅左一段時間先到哥哥, 所以好少一齊比較

我都覺得係,Alan 由反斗星就紅

最深刻係幻影,當年套陰陽錯水晶音樂盒一街都係

之後什麼霧之戀,愛的根源,愛情陷阱唔洗多講啦

哥哥正式大紅應該係 monica .... 真係紅爆

大宅

亞倫咁多年做人的公關技巧都好好

哥哥大紅之後.大時會吋嘴了少少

子爵府

nainaitze 發表於 19-11-20 00:40
論唱功就真係倫伯勝一籌嘅。
而哥哥就有佢個人嘅獨特魅力,無人能及。

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

當年都係鍾意張國榮, 但譚校長d歌真係好好聽

子爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

tester5 發表於 19-11-19 22:43
哥哥有輸過咩?

我細時都鍾意阿倫多d,因為佢陽光d,討好d,太細唔太識欣賞哥哥的憂鬱。

同感!哥哥天生屬於舞台、另一個係亞梅!

亞倫係啲歌好聽,不是聲色藝俱全嗰種。

想當年,本地樂壇真係光輝歲月,現在不無感慨!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我諗呢 D 叫時勢造英雄,果時啱啱開始廣東歌,佢把聲夾 D,如果繼續興英文歌,我覺得Leslie 同阿B成就會大 D,仲有當年張行得太快,以當時 D 接受能力未跟到,我覺得張似 David Bowie,可惜佢在香港

伯爵府

whywhite22 發表於 19-11-19 22:28
校長當年都好多好歌同好多歌迷,同哥哥不相伯仲。

我就係那個年代嘅妹妹仔,雖然張都好hit, 我都好like 張,但當年校長係紅過哥哥好多好多, 係校長唔再攞獎,哥哥先有機會攞最受歡迎男歌手

伯爵府

toffeechoco 發表於 19-11-20 01:18
阿倫既經典金曲超多, 愛在深秋, 霧之戀, 誰可改變, 朋友...首首都紅到發紫, 實力係有目共睹, 唔係單憑你一 ...

我基本上有晒佢每一隻碟

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊