自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我做左激光十幾年了,現在同年的朋友都有老花,我還未需要戴老花眼鏡。

C.yan110    發表於 19-11-20 15:17

男爵府

kitbebe 發表於 19-11-20 14:55
我做左激光十幾年了,現在同年的朋友都有老花,我還未需要戴老花眼鏡。
...
咁你應該保養得對眼好好~

大宅

C.yan110 發表於 19-11-20 10:19
諗左好多年, 到家下三十中先有多D鬆動錢同有勇氣做矯視~ 星期六去左聽講座, 醫生講到好簡單好安全咁... 但 ...

請問樓主幾多度近視所以做?

男爵府

lovengbaby 發表於 19-11-20 15:34
請問樓主幾多度近視所以做?
我深近視呀, 7XX度! 做Smile最盡1000度內...

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

C.yan110 發表於 19-11-20 15:19
咁你應該保養得對眼好好~

又唔係呀!我有一排得機多,搞到右眼有百幾度近視,左眼keep到零度。

子爵府

nms 發表於 19-11-20 11:34
用左麻醉其實唔會feel 到,早做真係真享受,我做左差唔多十年lu, 唔使帶眼鏡真係
...
有冇再有返近視?

大宅

C.yan110 發表於 19-11-20 15:43
我深近視呀, 7XX度! 做Smile最盡1000度內...

1000度以上唔做得?

男爵府

lovengbaby 發表於 19-11-20 16:43
1000度以上唔做得?
1000度以上, 要做LASIK個隻 or ICL 植入式隱形眼鏡...
JM, 你好深近視???

禁止訪問

大宅

C.yan110 發表於 19-11-20 17:30
1000度以上, 要做LASIK個隻 or ICL 植入式隱形眼鏡...
JM, 你好深近視???

都1000,但隱形眼鏡最深900,所以配唔足

伯爵府

satanail 發表於 19-11-20 15:57
有冇再有返近視?

我就唔覺有,不過無十年前咁清就一定

大宅

回覆樓主:

雖然我幾年前都做咗,但我都知做完激光都唔係一勞永逸,都要好好keep住隻眼。

祝jm手術順利!!

男爵府

yukiii111 發表於 19-11-20 18:46
雖然我幾年前都做咗,但我都知做完激光都唔係一勞永逸,都要好好keep住隻眼。

祝jm手術順利!!
多謝你!
我份工都要長期對電腦,所以做完都會配返副防藍光平光眼鏡係公司用!

男爵府

lovengbaby 發表於 19-11-20 18:12
都1000,但隱形眼鏡最深900,所以配唔足
如果你都想做去聽下講座做普通驗眼檢查睇佢點講先啦!又免費嘅!

男爵府

C.yan110 發表於 19-11-20 20:31
多謝你!
我份工都要長期對電腦,所以做完都會配返副防藍光平光眼鏡係公司用!
...

眼鏡有冇用 真係防到 我做左5年 唔想再帶 除左超

禁止訪問

回覆樓主:

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

nms 發表於 19-11-20 11:34
用左麻醉其實唔會feel 到,早做真係真享受,我做左差唔多十年lu, 唔使帶眼鏡真係
...

但散光係咪做左都冇用呢?

大宅

pomanlife 發表於 19-11-20 21:19
但散光係咪做左都冇用呢?

我個時600度近視,200度散光,做完後兩個問題解決哂

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yukiii111 發表於 19-11-20 21:27
我個時600度近視,200度散光,做完後兩個問題解決哂

我有成300度散光

男爵府

pomanlife 發表於 19-11-20 21:31
我有成300度散光
Smile散光最盡可做500度

首頁
12345...9

尾頁

跳至