想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
SmileCheung 發表於 19-11-20 15:56
我系免疫太強,攻擊胚胎,流產咗2次,我要一直吃藥到生產。
先生精子弱,沒處理
...

你好!請問你免疫問題主要係邊方面?我都係免疫問題,係台灣愛群兩次植入都失敗,已經唔想再去台灣度,請問你免疫問題搵中山泌尿邊位醫生?治療佐幾耐時間?多謝你!

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
CometoMum 發表於 19-12-1 11:06
你好!請問你免疫問題主要係邊方面?我都係免疫問題,係台灣愛群兩次植入都失敗,已經唔想再去台灣度,請 ...

初診驗免疫揾連若純,報告話可能系統性紅斑狼瘡,介紹我去福田風濕專科醫院,最後定為「未分類結蹄組織病」。
風濕免疫科、IVF分開2間醫院跟進,風濕科話吃藥沒影響,所以同步進行,現在每日200mg必賴,吃到生產為止。

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
SmileCheung 發表於 19-12-1 11:24
初診驗免疫揾連若純,報告話可能系統性紅斑狼瘡,介紹我去福田風濕專科醫院,最後定為「未分類結蹄組織病 ...

多謝你的回覆!可能我同你嘅情況一樣,之前係愛群醫生都話有可能紅斑狼瘡。其實我之前一直都有食必賴,無論如何,重新開始,我已經約佐下個月經週期去中山泌尿做全面免疫檢查。多謝你!

別墅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
CometoMum 發表於 19-12-2 23:15
多謝你的回覆!可能我同你嘅情況一樣,之前係愛群醫生都話有可能紅斑狼瘡。其實我之前一直都有食必賴,無 ...

祝你早日成功

民房

回覆 cookingmama114 的帖子

其實我覺得成功率係最重要,其他一些少細節可以先忽略。

複式洋房

SmileCheung 發表於 19-12-3 08:41
祝你早日成功

承你吉言!也希望你一切安好。

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

shangshuibb 發表於 19-12-3 14:22
回覆 cookingmama114 的帖子

其實我覺得成功率係最重要,其他一些少細節可以先忽略。 ...

我當然都係咁諗,所以都係停一停諗清楚~~~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊