夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2020勳章 精叻鼠年勳章

我都覺, 樓主娶著個不負責任, 冷血既女人
岩岩生完可以掉低個女
真係咩人都有
我幾唔滿意另一半都好, 個仔女一定要帶走, 尤其是初生BB

大宅

2020勳章

回覆樓主:

請問你老婆生女時有無比錢揾人幫佢坐月或買野比佢補身,生仔揾命博,見你寫嘅都係錢唔係就係個女無人理,係咪下下都要公平AA呢,如果經濟真係咁緊張,咁好懷疑樓主嘅揾錢能力,同埋儲錢唔會生左仔先開始儲囉

大宅

IPodnano 發表於 19-12-1 01:25
我唔認同樓下鬧你既人!
相反,我想講你老婆好賤格
我都係早你老婆少少生,作為母親,絕對無可能掉低仔女 ...

無錯!好奇怪,我真係唔捨得唔理d仔女!
有冇買嘢比個女係其次!
影相係代替唔到母愛!

不過我都聽過有bb 6,7個月大,
個呀媽又係唔理見得幾次
好似係有抑鬱,一見bb喊就手忙腳亂

你老婆係咪有情緒問題

侯爵府

我覺得佢有心上人...只係因為有左SO,迫住生左佢...
唔係佢唔洗MOVE啦...
可能你們也有問題

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

2020勳章

其實兩個都有問題,如果我係個媽媽應該會抱埋bb走😝 因為會好唔捨得bb。樓主亦係成日講錢,好似好驚要養起成頭家。
或者可以同太太傾吓家用唔駛一半一半,你比六佢比四,會唔會好d,女人都要留個錢扮靚嘅

洋房

回覆 Moti 的帖子

我也是睇到一個非常計較, 出多出少都要計住計住既男人. 就算老婆去札肚, 樓主focus 左喺 "這類野唔係平既野", 又計住老婆無買野俾個女, 如果係樓主老婆, 拍拖巳發現係咁"度" , 為什麼會結婚, 仲要生埋BB

男爵府

大多數女人做了媽咪會將仔女放第一位
樓主老婆呢個case都幾罕見
直覺佢可能根本唔想生,
例如本身好後生?好靚女?覺得個女是包袱?
簡單講都算未定性
不太睇好呢段婚姻,莫講話叫番佢幫手養個女

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

乜供返?冇人工点供?你叫佢走,生完鬧交叫人走?

複式洋房

覺得樓主同佢老婆年紀都好細,兩個人都好唔成熟,根本未ready做人父母,就生咗個小朋友出嚟。樓主太太唔理個女固然係不負責任,但樓主都唔好得幾多,竟然為咗錢嗌個老婆走。
自己都未長大就學人生仔,最無辜係個小朋友。

大宅

2020勳章

LittleMeiMei16 發表於 19-11-20 14:28
太太係事業女性,今年5月生咗BB女,放完產假返工之後有一次同佢嗌咗交,佢搬返去佢娘家,小朋友由我呢邊照 ...

唔愛孩子,又唔愛老公,你倆父女佢都不愛,只識自己賺錢扮靚。你預咗佢遲些可以同你離婚了。
你們都不是好父母,只是上了床,唔覺意懷孕而已。太多這種父母!

子爵府

2020勳章

你老婆應該身體唔好, 才產後要放多一月假, 樓主有無關心個妻子?
產後, 你老婆在家都有照顧BB的, 對嗎?
產前BB的日用品, 又係是誰買的?
好似係你趕走個老婆的? 現在經濟有問題, 就想老婆回來幫你分擔些.
你同老婆結婚都是想有人分擔生活費?
老婆唔返你屋企, 一定有些原因的.
是同你家人合唔來嗎?

別墅

係咪冷戰...佢可能等你先低頭?!
點可以唔理小朋友架
可能佢做野都辛苦...
大家互相體諒
坐低傾下先啦

男爵府

畀面勳章

之前因咩事嘈,有冇傾話過d問題,冇理由會有媽媽咁狠心

洋房

LittleMeiMei16 發表於 19-11-20 14:28
太太係事業女性,今年5月生咗BB女,放完產假返工之後有一次同佢嗌咗交,佢搬返去佢娘家,小朋友由我呢邊照 ...

感情同性生活狀況是否都冇埋?

伯爵府

2020勳章

回覆 LittleMeiMei16 的帖子

覺得你老婆,似有第二個

大宅

回覆樓主:

睇完你講,我不禁落淚,如果我係你老婆,我晚晚喊。你要明白一點,你係一家之主,出錢養家係應該,太太願意夾錢係你嘅bonus. 最大可能佢呷囡囡醋。首先太太自願放多一個月無薪假照顧囡囡,可見太太是愛bb,想和bb相處多一個月得一個月。但一開口就係囡囡,仲為咗個囡趕太太走,似係要囡唔要老婆。有冇關心過太太身體如何?心理如何?關係如何?我諗你太太現在想通了,你唔多靠得住。你快d同太太認錯,帶她回家,否則她不會回家了。講完。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

uumeme 發表於 20-2-9 00:41
睇完你講,我不禁落淚,如果我係你老婆,我晚晚喊。你要明白一點,你係一家之主,出錢養家係應該,太太願意 ...

認同!

複式洋房

咁佢又肯幫你生仔wor

男爵府

2020勳章

生B係兩個人既事,當然女人承受嘅辛苦同壓力大D

但唔代表你太太可以掉低個B唔理!因為佢係BB媽咪,就算個老公幾衰,都唔可以唔理BB

可能你真係要認真同你老婆傾下,做男人又唔可以下下計住D錢,你要學習大方D對老婆

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊