論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

iamyumi 發表於 19-11-20 15:10
就算set其他密碼,隻cam本身hack左既話,改幾多次密碼都會俾人睇到,我而家換過個cam,同埋有D上網plan係連 ...

我之前都係每個月密d set過複雜d既password,一返屋企就熄

複式洋房

gallandry 發表於 19-11-26 15:19
我之前都係每個月密d set過複雜d既password,一返屋企就熄

而家先知如果有人返屋企就熄電源,上網見到建議唔好長期著住個cam

侯爵府

2020勳章

用更小米,
都幾好,

複式洋房

everylittleyam 發表於 19-11-26 15:05
回覆 iamyumi 的帖子

其實每個router本身都有security control,視乎你識唔識set,唔需要話買咩特定牌子型 ...

原來小米係物聯ga?我見呢度好多人話用緊

複式洋房

arkei2 發表於 19-11-20 15:03
我都遇過呢個經歷呀!成日見到有兩個人上線,嚇到我即刻去set新密碼......
...

所以我一返屋企會拔插蘇

大宅

iamyumi 發表於 19-11-20 15:10
就算set其他密碼,隻cam本身hack左既話,改幾多次密碼都會俾人睇到,我而家換過個cam,同埋有D上網plan係連 ...

長知識

別墅

回覆 gloria0429 的帖子

小米有自己個proprietary protocol,從來無係個spec寫明support咩protocol (e.g. H.264),一定要用佢個app先用到(其他大牌子會寫清楚support咩protocol),另外其他大牌子唔一定要用自己個app,可以用3rd party app。

伯爵府

李露眉 發表於 19-11-27 10:21
用更小米,
都幾好,

我係電腦盲, 請問香港買, 邊到可以幾百, 有人教埋set 機

最好唔好上網,費事比人hack

複式洋房

回覆 sjnl43 的帖子

我用緊一部,深水埗買,都幾好穩定,仲會幫你壓縮影片,唔駛佔太大save容量,有意pm

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊