心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

他係我一生最愛的男人,但唔一定所有野很夾,但和他一起感覺很舒服,做回自己,我可以點做呀,我覺得好辛苦,我唔可以當呢兩年既野無發生過,因為我好好好愛他,呢兩年大家都有付出過去愛過,一齊努力去經營,我真係唔想放棄 有時想也想死了,我諗唔到有甚麼可以平衡自己,一想起就想離開呢個世界

大宅

vta137 發表於 19-11-20 19:09
他係我一生最愛的男人,但唔一定所有野很夾,但和他一起感覺很舒服,做回自己,我可以點做呀,我覺得好辛苦 ...

感情是雙向的, 即使你唔想放棄,但對方卻決意放手。 你都沒法子!
唯有寄望新一段戀情來臨!

男爵府

回覆樓主:

老土果句,時間可冲淡一切,放生人,放生自己,最近係網上睇到篇野,佢話唔好以為上天咁殘忍,自己咁努力去維繫都被分手,其實個天係憐惜你,唔想你再嘥時間去愛錯一個人,放生你,等你能尋找下一段愛,你亦要明白感情係雙方,過程努力過,就冇憾了,呢段時間縱然難捱,但總會過去,好好愛惜自己吧!

男爵府

回覆樓主:

如果有勇氣離開這世界(白費半生)
倒不如拿勇氣重新出發(善用一生)

兩年咁短就話灰到要生要死,
大把人幾年長過你,人哋咪積極再戰。

如果感情令人似世界末日既話,
豈不是世界早已末日喇 !

姻緣未必一世一次,
又係老土一句,隨緣喇 !

男爵府

回覆樓主:

明白愛情魔力沒法擋 !
忠告 :
每當遇上新戀情時, 切勿過份投入,
縱使一旦分手傷口不會太深。
(見仁見智)

大宅

千萬不要鑽牛角尖,時間可以令你淡忘,有些事不能勉強,尤其感情,樓主加油呀(emoji)

珍珠宮

sman 發表於 19-11-20 23:43
老土果句,時間可冲淡一切,放生人,放生自己,最近係網上睇到篇野,佢話唔好以為上天咁殘忍,自己咁努力去 ...
講得岩,我TRY過了,己3年時間一起,但係痛苦,SO我離開...初時好辛苦,寄託在工作,識新朋友,去食野,旅行,HEA下,跳舞,做其他EXERCISE...

時間好快過去,用了幾個月我回復了,回頭一望,對方都唔係好值得我去愛佢...覺得離開係好開心同埋好對的事情...
無耐,我又有對象了...不錯...

天無絕人之路...愛=不是生命的一切...

男爵府

Macusmama 發表於 19-11-22 16:14
講得岩,我TRY過了,己3年時間一起,但係痛苦,SO我離開...初時好辛苦,寄託在工作,識新朋友,去食野,旅行,HEA下, ...

恭喜你……我諗人既一生中,總會愛錯一D人,無論你幾咁努力,幾咁付出,但都不屑一顧,其實分開左,傷心過,沉溺過,若干時侯回望當日既自己,只會感覺自己傻,好彩你當日積極面對,先會有今日既幸福

大宅

sman 發表於 19-11-20 23:43
老土果句,時間可冲淡一切,放生人,放生自己,最近係網上睇到篇野,佢話唔好以為上天咁殘忍,自己咁努力去 ...

其實道理永遠都明,但真係好難做到

男爵府

高貴傻婆 發表於 19-11-23 07:46
其實道理永遠都明,但真係好難做到

明既……我都經歷過,我曾經有一段感情拍拖5年,男既話唔會掉低我,當年傻得信以為真,當佢有第三者,我被分手,果刻痛,像末日一樣,之後2年我晚晚去飲酒,直至胃出血,係医院時我明白我無論點佢都唔會返轉頭,現在應該夠了吧,今日回望已不痛不癢,只希望佢能過得安好,俾D時間啦,一定會捱過的

大宅

sman 發表於 19-11-23 12:45
明既……我都經歷過,我曾經有一段感情拍拖5年,男既話唔會掉低我,當年傻得信以為真,當佢有第三者,我被 ...

我亦都係有咁的經歷,個種痛沒有經歷過是唔會明。當年佢話會同我結婚,點知一上大陸做野沒半年己變晒

珍珠宮

sman 發表於 19-11-22 19:10
恭喜你……我諗人既一生中,總會愛錯一D人,無論你幾咁努力,幾咁付出,但都不屑一顧,其實分開左,傷心過 ...
你講得岩,而家回望,好後悔浪費了三年時間同佢周旋...好白痴...邢家佢有時仲聊我添,傻傻地,甘難先脫甩.咪玩啦...舊既唔去,新既點黎呢?

最緊要係咩?自信...愛自己多D...唔係因為我係SINGLE MOTHER 就無左呢個機會...
加油呀...

珍珠宮

sman 發表於 19-11-23 12:45
明既……我都經歷過,我曾經有一段感情拍拖5年,男既話唔會掉低我,當年傻得信以為真,當佢有第三者,我被 ...
我個時都係甘,不過我比較錫身D,唔會要令自己身體出毛病...我成日催眠自己唔可以為D垃圾去令自己痛苦..試想想,你痛苦佢知咩?佢開心緊呀...
唔值得囉...愛自己,令自己有返價值係度仲好啦...

男爵府

Macusmama 發表於 19-11-25 10:00
我個時都係甘,不過我比較錫身D,唔會要令自己身體出毛病...我成日催眠自己唔可以為D垃圾去令自己痛苦..試想 ...

果時仲細,有D任性同天真,後尾再拍拖都唔會再百分百的信任,愛你果時講乜都得,唔愛時咪反轉猪肚,冇野係一生一世,錫自己最實際,無論幾愛都要有個止蝕位,我覺得無論咩情,只要係過程中我盡晒力都不能改變,亦唔可以再做幾多,我會選擇放手,縱然傷心,好過長期被傷害……

珍珠宮

sman 發表於 19-11-22 19:10
恭喜你……我諗人既一生中,總會愛錯一D人,無論你幾咁努力,幾咁付出,但都不屑一顧,其實分開左,傷心過 ...
一定會愛錯的,可能唔止一次了...不過可以好快放下,也就是我樂觀的性格...
做人最緊要開心...

複式洋房

突然諗起一首歌
關心姸 放生

https://youtu.be/3bEOOFsEkSs

水晶宮

sman 發表於 19-11-25 14:37
果時仲細,有D任性同天真,後尾再拍拖都唔會再百分百的信任,愛你果時講乜都得,唔愛時咪反轉猪肚,冇野係 ...

好堅強!但人心肉做,非常難捱
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

mickeywinnie3 發表於 19-12-18 15:05
好堅強!但人心肉做,非常難捱

係好難捱,但始終會過,係好痛,好想佢會心痛,但sorry,係唔會既,當佢唔愛做乜都冇用,醒了,只有做好自己,活得比佢好

別墅

vta137 發表於 19-11-20 19:09
他係我一生最愛的男人,但唔一定所有野很夾,但和他一起感覺很舒服,做回自己,我可以點做呀,我覺得好辛苦 ...

樓上佢唔值得你想唔開,如果你一日離開人世,養大你得父母親人痛苦,而你男友唔會掛住你,自己要想開點,感情係唔需要勉強的,有錢可以去旅遊,行街辦靚,食自己想食的野,都一樣開心。感情順起自然,我當年同你一樣想法,現在回感覺自己傻的。夫妻冇新鮮感,什麼都唔係,我結婚十幾年經驗,現在講野都費事理 佢。

首頁

尾頁

跳至