0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Bb 近排手同腳都生左好多粒粒,沖完涼會紅,隔一陣退左紅d粒粒都仲係到...
睇過醫生,話係皮膚敏感,但唔係濕疹。查完藥膏都未好返。
請問有冇bb試過咁呀?

大宅

bujulo 發表於 19-11-21 19:24
Bb 近排手同腳都生左好多粒粒,沖完涼會紅,隔一陣退左紅d粒粒都仲係到...
睇過醫生,話係皮膚敏感,但唔係 ...

我隻都係,係面
醫生話唔好用太熱水沖涼
同埋查完藥膏都keep住查cream保濕

大宅

bujulo 發表於 19-11-21 19:24
睇過醫生,話係皮膚敏感,但唔係 ...

我個仔前幾日都係咁,不過就係生左係個肚度,我同佢搽左幾日BB潤膚霜,每日搽2次,宜家好返左。我個姨㽒仔前排生到成身都係,開頭都以為係濕疹,睇左醫生都話唔係濕疹,係皮膚敏感,搽完藥膏又係咁,最後都係搽潤膚霜好返。

大宅

回覆 Macmmia 的帖子

請問大家搽咩CREAM? 呢啲粒粒痕唔痕?而家五個半月 都係有粒粒喺心口同背部

複式洋房

Macmmia 發表於 19-11-22 08:57
我個仔前幾日都係咁,不過就係生左係個肚度,我同佢搽左幾日BB潤膚霜,每日搽2次,宜家好返左。我個姨姪仔 ...

請問搽邊隻lotion呀?我試緊Aveeno 同Cetaphil 都唔得....

大宅

lfnewgirl 發表於 19-11-22 11:30
回覆 Macmmia 的帖子

請問大家搽咩CREAM? 呢啲粒粒痕唔痕?而家五個半月 都係有粒粒喺心口同背部

我用QV 嬰兒保濕潤膚膏,係屋企人俾我,話前排做緊買一送一好低。
皮膚乾果陣會痕架,仲會越坳越紅。

大宅

bujulo 發表於 19-11-22 15:18
請問搽邊隻lotion呀?我試緊Aveeno 同Cetaphil 都唔得....

我轉左用QV 嬰兒保濕潤膚膏,你可以試下。

大宅

早一兩個星期成身都係,嗰時係三個幾月,冇睇醫生,搽lotion 好返,搽過兩隻
Aveeno eczema
California baby intensive moisturising cream

大宅

bujulo 發表於 19-11-22 15:18

試下能不能好,醫生介紹

民房

係咪濕疹黎架

首頁

尾頁

跳至