時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

話說有人呢幾日不停係差館負責處理理大外拉返黎果班恐怖份子,主要負責派飯,搜男犯身,封財物,再送去court。

呢批大多數廿歲左右,當然亦有少量未成年。 男嘅送到黎乖啲,sir前sir後。 女嘅就把口就衰啲,初時會細細聲講黑警,但過兩日就阿sir, madam咁叫。

送上court前要封好哂佢地啲財物,過程係逐個搜身,再係佢地面前封好佢地啲財物,再由佢確認再簽名。 咁大家都知佢地成個背囊都係野,逐樣分類包及入返資料去電腦都要好長時間,而呢段時間個犯就坐係面前。 大家年紀相若,但思想完全唔同,所以邊做邊溝通下。

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-11-22 07:43

珍珠宮

紫翹 發表於 19-11-22 06:37
話說有人呢幾日不停係差館負責處理理大外拉返黎果班恐怖份子,主要負責派飯,搜男犯身,封財物,再送去cour ...

警: 做乜去理大?
犯: 路過咋

警: 路過都著住反光衣,背囊有幾枝汽油彈同埋電子產品又包哂防水袋?
犯: (苦笑,但無答)

警: 呢到一日三餐食得好唔好呀?
犯: 好

警: 天氣轉涼,有無俾氈你冚?
犯: 有

警: 有無警察打你?
犯: 無

警: 有無俾人強姦或鷄姦?

警: 各行各業都有壞人,但警察係咪你地圍內傳嘅咁?
犯: 完全唔同

警: 煽動你地衝嘅偽人,犯民已完有無出去?

警: 知唔知點解佢地同埋佢地啲仔女從來無出黎衝?
犯: er...

珍珠宮

紫翹 發表於 19-11-22 06:40
警: 做乜去理大?
犯: 路過咋

警: 拉左你返黎,你要求睇醫生,見律師嘅要求除左你同警方知,就無第三方知。 點解我地仲要哂兩個人手帶你去專留難警察嘅醫院睇醫生? 點解又安排你打電話俾律師? 你地唔係話警察可以為所欲為嘅咩? 直接話你乜都無要求咪得囉。
犯: er...

警: 首先,我地係正常人。 另外我地有機制要跟,我地都要受監察,唔係你地所講嘅警權無限大。
犯: 對唔住

警: 有無諗過點解咁多聲稱被強姦嘅女士都唔敢報警?
犯: 唔知

珍珠宮

紫翹 發表於 19-11-22 06:40
警: 拉左你返黎,你要求睇醫生,見律師嘅要求除左你同警方知,就無第三方知。 點解我地仲要哂兩個人手帶你 ...

警: 你望下四周圍
犯: CCTV?
警: 無錯,差館周圍都係CCTV, 我地知咩事,而佢地都知咩事,所以佢地知報假案只會被捕,到時CCTV上court播,真相大白,所以一直唔敢報。

警: 其實你地都係呢次暴動嘅受害者,但你地錯在無正常用腦分析,被有心人誤導。
犯: (眼有淚光)

原來拉左佢地,真係救左佢地,至少反省過,識得分返對錯。

如果者包好哂,一個個排好哂隊等上路。 見到佢地咁後生就斷送前途,實在有啲心嗡。 但諗深一層,每個人都要為自己嘅行為負責,犯法嘅成本始終要找數。 當想到佢地仲被迷惑時,意氣風發,對香港瘋狂破壞,對不同意見嘅人襲擊等,佢地曾幾何時同情被佢地傷害嘅人?

櫻桃小苑子    發表於 19-11-22 16:19
ilovechit    發表於 19-11-22 14:11
SiuBBee    發表於 19-11-22 10:35

侯爵府

回覆樓主:

支持香港警察! (emoji)
香港太多無腦嘅曱甴。

公爵府

回覆樓主:

子爵府

支持警察,嚴正執法!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

calvin1230hk 發表於 19-11-22 06:44
香港太多無腦嘅曱甴。

佢哋係傻,最衰係推佢哋出去班賤人

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

calvin1230hk 發表於 19-11-22 06:44
香港太多無腦嘅曱甴。

諗真d,好似真系冇腦喔

男爵府

紫翹 發表於 19-11-22 06:41
警: 無錯,差館周圍都係CCTV, 我地知咩事,而佢地都知咩事,所以佢地知報假案 ...

見年青人送上警車嗰一刻,我真係心痛.乜前途都無哂.所以,成件事,最衰就係班垃圾犯民.不停洗年青人腦 但佢地真係做錯事,要面對後果.希望年青人經歷呢件事之後,改過自身.

p.s:我用犯(泛)民,係因為佢地係犯法嘅人

男爵府

回覆樓主:

叙利亞娃娃兵。。。

珍珠宮

自己責任自己負!

無腦都係罪
萬物皆空,因果不空

侯爵府

MM2H 發表於 19-11-22 06:49
佢哋係傻,最衰係推佢哋出去班賤人

呢樹都有班啦! 不停老作老屈加抹黑。
咩虛偽喎! 呢班人發揮都淋漓盡致啦,心腸惡毒。

子爵府

回覆樓主:

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

恕我黑心講一句,蠢唔係罪,但有腦又唔用抵佢地死!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

紫翹 發表於 19-11-22 06:41
警: 無錯,差館周圍都係CCTV, 我地知咩事,而佢地都知咩事,所以佢地知報假案 ...

請問警察講既以下呢句說話有冇証據?我從來冇見過泛民議員叫人衝,我想知係邊一個?那位議員點講?
另,請問可以先拉左呢位泛民議員?煽動別人犯法係好大罪,擒賊先擒王,冇理由放過呢位議員!

警: 煽動你地衝嘅偽人,犯民已完有無出去?

作野唔該「有返個譜」,冇譜既叫「離譜」。

糖果園    發表於 19-11-22 10:29
hoforum    發表於 19-11-22 08:09

大宅

回覆樓主:

樓主,我都痛恨嗰班推後生仔出黎嘅pk 同埋支持警察,不過請問以上對話係真實發生的嗎?

侯爵府

leng1999 發表於 19-11-22 06:51
諗真d,好似真系冇腦喔

好似嚮理大搞事班白痴仔,比人賣豬仔,仲要笑住幫人數錢。
人地嚮背後笑吓,攞晒政治籌碼,之後仲邊有人理佢地,呢D咪死蠢囉。

禁止訪問

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至