夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

回覆樓主:

樓主,事情都比較長,我又懶寫字.....
我都是已有廿年嘅感情,半年前我老公想離棄我,但並不涉及小三,而我們冇小朋友,主要係佢話已忍受夠我嘅脾氣和其他相處上嘅問題.......
問心我們仍在相處磨合中,我仍在糾纏於繼續走下去,還是忍痛分開......
真係好無奈....

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆 4字頭 的帖子

無仔女好簡單姐, 分開未得囉, 無仔女仲自由啦

複式洋房

4字頭 發表於 19-12-4 01:36
我都是已有廿年嘅感情,半年前我老公想離棄我,但並不涉及小三,而我 ...

如果係你另一半提出,其實佢都應該已經下定決心要放棄呢段感情,而你仍然考慮當中,代表你唔想失去,咁有冇可能大家傾下有咩地方改變,互相遷就,希望修補呢段感情。

別墅

回覆樓主:

我結咗婚24年,感情淡到冇得再淡,細路大咗就同C6拜拜,放自己一條生路

別墅

4字頭 發表於 19-12-4 01:36
我都是已有廿年嘅感情,半年前我老公想離棄我,但並不涉及小三,而我 ...

我處境同你不同既係我有細路
老公提出分開就會在太太心中留下一條刺

複式洋房

bbiq 發表於 19-12-6 22:45
我結咗婚24年,感情淡到冇得再淡,細路大咗就同C6拜拜,放自己一條生路

咁你啲細路幾大呀

別墅

AI67 發表於 19-12-8 23:05
咁你啲細路幾大呀

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

其實我同EX夫都可以做到朋友
我對佢而家....老婆同仔女都唔錯
講真.........唔需要理人地.......
假如係覺得唔可以用某身份行下去... 就let go

858D    發表於 19-12-13 06:11

複式洋房

Reema 發表於 19-12-9 11:21

和前夫有小朋友嗎?

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 AI67 的帖子

有呀....
如果不停介意都無此意思, 對自己小朋友唔好
反而.... 我地開開心心見面同食飯... 小朋友都好開心

858D    發表於 19-12-13 06:12

別墅

2020勳章

Reema 發表於 19-12-9 12:21
回覆 AI67 的帖子

有呀....

你好叻,我自問道行未夠, 再見未必做到朋友, 更莫講話對佢之後嘅配偶和子女。

別墅

2020勳章

Reema 發表於 19-12-9 11:21

其實我明 Let it go 嘅道理, 而家我嘅困局係 , 勉強無分開, 但已無左夫妻應有嘅嘢和身份咁, 可以話得個殼,係我自己比緊藉口自己唔正式面對, 未有勇氣同佢分開。

複式洋房

syc7 發表於 19-12-9 19:11
其實我明 Let it go 嘅道理, 而家我嘅困局係 , 勉強無分開, 但已無左夫妻應有嘅嘢和身份咁, 可以話得 ...

都係為咗唔想影響小朋友而唔分開?

複式洋房

Reema 發表於 19-12-9 12:21
回覆 AI67 的帖子

有呀....

能夠像你可以做到真正放低確實唔容易,你仲要帶住小朋友一齊生活?

伯爵府

回覆 syc7 的帖子

其實都無勇氣架~~
而家望住哩個男人..就會諗起...以前....
但係我寧願佢...唔憎我...對我有D愧疚...

大宅

2020勳章

syc7 發表於 19-12-9 19:11
其實我明 Let it go 嘅道理, 而家我嘅困局係 , 勉強無分開, 但已無左夫妻應有嘅嘢和身份咁, 可以話得 ...

很多夫婦都係咁,我有呢份勇氣面對分開,但現實環境令我不能變,有時感覺好無奈....

複式洋房

Winnieho1004 發表於 19-12-10 11:15
很多夫婦都係咁,我有呢份勇氣面對分開,但現實環境令我不能變,有時感覺好無奈....
...

原來世界上有好多人都走緊同樣嘅路, 面對沒有感情嘅感情, 缺乏勇氣離開, 只有無奈維持落去。

大宅

2020勳章

AI67 發表於 19-12-12 17:13
原來世界上有好多人都走緊同樣嘅路, 面對沒有感情嘅感情, 缺乏勇氣離開, 只有無奈維持落去。
...

係呀,其實你有好多同路人,所以不要覺得孤獨

禁止訪問

侯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

AI67 發表於 19-12-12 17:13
...

唔好幸苦到好似我跟住我前夫的日子就好。我的「不堪回首」!將來也沒有展望。
他不敗家 就已是驚喜。怪就只有怪我自己無能再繼續賺錢養他和女兒。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊