自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2020勳章

回覆樓主:

每朝幫亞爸開舖,跟住返學之後去戲院打工,有時仲要返舖頭收舖。
間唔日時去亞媽做野個度打下雜。

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

會考

子爵府

2019新春慶豚圓

做泳班助理 $40個鐘 當時我啲朋友做老麥$18蚊咋

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆樓主:

大多數時間係度發夢

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

做m記,起薪15蚊,走個時到係得15.9

珍珠宮

回覆樓主:

16。7歲我中學畢業,我係大女,出嚟做嘢啦。。

男爵府

2019新春慶豚圓 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

好似一舊飯咁

男爵府

我阿媽最憎做家務,所以有記憶開始所有家務都是我做的。
我小學就開始做小販,放學就擺檔。
中學時更慘,小販之外,阿媽帶我去工廠揾兼職不過未夠稱無人敢請我,又去過茶樓想我假日揹點心不過部長嫌我細粒驚我唔夠力!
後來啦,我被迫去一間小學做兼職校工,晚上等下午班6點放學後就入去做清潔,每個月有幾晚甚至要一個女仔獨自留宿做埋看更!
咁暑假又做暑假工。會考後,未足17歲,我還幫人補習、長假又做過兼職售貨員賣衫嘅。
那些年,連班主任都知我要揾錢無時間,幾乎晚晚通頂溫書

男爵府

星期六、日去電台捕下星,那些年剛剛四大天王掘起!同哂四大天王合照(除左城城)....

公爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章

CHUIPING 發表於 19-11-22 15:30
我沙士前喎

我嗰年搵左三間老麥都唔請
個個人心惶惶,我仲係有朋友介紹下先請。$15已好滿足

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

会考去自修室温書,暑期工去賣唱片

侯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章

讀書,溫書,假期和同學行下街。。。

男爵府

spikenard 發表於 19-11-22 11:24
我當年m記得11蚊

我地同年代

子爵府

做過暑假工咋,返學放學考試測試,放假玩電腦...無咩精彩事件

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

未畢業前,放學跟同學去食下雪糕飲下野,講下是非…跟著返屋企聽住收音機做功課
畢業後,係工廠做暑期工(包裝部)好開心真係個個都當你bb咁湊,好多c9問我辛唔辛,叫我抖下,貨倉果班都係應屆會考生同我玩到好開心

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

回覆樓主:

part time 琴行教琴
[img align=right][/img]

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 BK Milk勳章 畀面勳章

溫書溫書同溫書⋯ 一定要入到大學

男爵府

beauty 發表於 19-11-22 20:46
我小學就開始做小販,中學時更慘,小販之外,晚上還被迫去一間小學兼職校工做清潔!暑假又做暑假工。
那些 ...
好勁好招捱得!

珍珠宮

回覆樓主:

暗恋男同學囉
攪到無心向學

男爵府

gobaa49 發表於 19-11-22 20:59
我嗰年搵左三間老麥都唔請
個個人心惶惶,我仲係有朋友介紹下先請。$15已好滿足 :sweat ...

明白

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊