自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

英文版,佢主打musical ,d 歌應該好聽d..

水晶宮

mamamoney 發表於 19-11-22 11:07
小朋友係幼稚園生定小學生? 佢地明唔明?

K2, 睇中文明,回家後係咁同佢爺爺講個故事講咩都講到7成

侯爵府

同小朋友睇會睇英文,大人自己睇睇中文。

禁止訪問

大宅

nicoooo 發表於 19-11-22 10:36
我尋晚睇英文版,d小朋友都睇到好開心

英文版佢地明?

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

spikenard 發表於 19-11-22 10:39
睇中文,中文對白幾搞笑的

我女尋晚都睇咗,佢都話好好笑

大宅

睇粵語版, 小朋友會易明D

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

回覆樓主:

伯爵府

mamamoney 發表於 19-11-22 11:06
我怕佢係咁問 "點解佢咁嘅?"、"點解得佢一個嘅?"... 點解.. 點解... 始終喺戲院唔係咁好..
...

我昨日刚睇完(2歲半)……我認為佢算細個,所以坐後排(要近梯位),有乜吾滿意可以方便出吾左人。。二來佢講野好似冇甘嘈,三來吾洗睇甘近…………。其實~睇尼D公仔片都會預有細路"嘈吓",問問問……我本人就接受,甘……當然大叫、驚驚咸……家長就要安排/控制,要不然就離埸休息吓先(所以坐近梯位)。如初小生,就要教他何為靜靜欣賞,完戲後可以慢慢討論,不要吵到別人。

禁止訪問

伯爵府

同小朋友睇一定睇粵語,佢聽得明就會少出聲,睇英語佢會成日問點解,呢D留返出左DVD係屋企睇

男爵府

睇多次

禁止訪問

男爵府

請問三歲小朋友適唔適合入院睇? 我女未睇過戲唔知坐唔坐到咁耐, 同埋唔知會唔會多野講

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 mamamoney 的帖子

想睇英文,唔想聽中文歌,但發現英文版嘅場次冇咁多,中文版多D時間揀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

小朋友睇左中文

侯爵府

回覆樓主:

.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

出碟再睇英文版, 戲院睇中文

珍珠宮

Pollyowen 發表於 19-11-22 10:35
我會睇中文版, 不過中文版唱中文歌係咪冇咁好聽?

一啲啲啦,90年代嗰啲中英都好聽架,但以家嗰啲…
我以家通常睇粵語版嘅電影,再上網聽英文版嘅歌

首頁

尾頁

跳至