時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

收到黃絲之友號召23號晚上通宵開燈,要照亮香港, 話“和理非”一定做到喎,原來班前線衝到俾人拉,班“和理非”係屋企開個燈就已經幫助很大……唔明佢地既邏輯……
但因為要環保,唔好浪費資源,決定食左晚餐後即刻熄燈……直到24號早上……

侯爵府

唔環保之餘, 自己俾多D電費. 有佢哋~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我果日都早要D熄燈,
要同暴徒說不,
其實開燈除咗浪費能源,
仲係光污染對地球係一種傷害!!!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 小安 的帖子

是旦啦!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我呢D夜鬼咪"被迫和理非"

禁止訪問

洋房

回覆樓主:

是旦啦!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

佢地真係好無聊
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆樓主:

呢啲唔影響我,我接受

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

等於熄燈支持行動,參加者係心靈上有一慰藉

不過,唔知點解佢地攪每一個行動都係無乜建樹...浪費電力。

還是佢地唸住晚上有D燈係唔會熄 (例如街燈)來令人誤解有好多人參與??

子爵府

小安 發表於 19-11-22 11:04
收到黃絲之友號召23號晚上通宵開燈,要照亮香港, 話“和理非”一定做到喎,原來班前線衝到俾人拉,班“和 ...

咁嗰晚咪全港市民支持支持佢地?

下次佢哋可以發起 "全民呼吸榮耀行動"啦

伯爵府

23號燭光晚餐

伯爵府

小安 發表於 19-11-22 11:04
收到黃絲之友號召23號晚上通宵開燈,要照亮香港, 話“和理非”一定做到喎,原來班前線衝到俾人拉,班“和 ...

和理非真係樣衰,要你地出去撐就話就到,結果幾日都未到,淨係打幾字copy & paste份聲明就當撐左!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

對和理非最慳水慳力嘅支持!

你叫佢燒一千蚊紙.....十張......儍啦!
你叫佢罷工/辭職⋯⋯嘩!冇左份工點生活?邊個養?冇得去旅行、食好野、買名牌!
你叫佢衝......犯法!要坐監嫁!以後點算!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

班傻人要燒下銀紙開下燈,唔影響到自己我無意見。

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

和理非唔係制造浪費紙張,嘈音污染,就係制造光污染,只破壞冇建設

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

影響唔到人就算啦, 電費都係佢地比
佢地係咪會開晒全屋燈, 否則唔夠照喎

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

my_bride 發表於 19-11-22 11:28
咁嗰晚咪全港市民支持支持佢地?

下次佢哋可以發起 "全民呼吸榮耀行動"啦

公爵府

回覆樓主:

佢地自己開燈開24小時理得佢啦!唔好走入人地屋企迫人開就得啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

超無聊,話之佢地!

首頁

尾頁

跳至