自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

請關注香港普通市民的精神健康,被困年青成年人(唔係小朋友)有抑鬱,係他們放不下,不能面對自己過錯行出來,而選擇逃避。
但普通市民避不了,亦被奪去應有的權利,惶恐之中,街也不敢出,由其住九龍新界一帶的市民,有個住港島綫的朋友是支持者,只覺少少唔方便姐!但我這些駕車人士真的好驚,各道路三缐的十字路口居然冇晒紅綠燈,人車爭路!點過好?真係好驚!朋友是職業司機也承受好大壓力,因為路面情況不能預計,時有雜物在路上,駕車好用神避免危險唔小心爆呔或炒車,老一背的更感壓力,成日話日本仔打仗都冇咁危險,時常焦慮不安!
請關注身邊每一位朋友的精神健康!

hungng    發表於 19-11-22 12:54

男爵府

回覆樓主:

謝謝提醒! 真的很多人也在惶恐之中生活, 亦承受著跟家人和朋友之間的壓力

水晶宮

我都好似有D痴痴地!

用戶要求終止服務

牛年勳章

剛才過馬路,喺無燈情況下,架 van 衝到斑馬綫都唔收車,比佢嚇死!

未經許可,請勿轉載

公爵府

幸福花 發表於 19-11-22 12:33
我都好似有D痴痴地!

me too, 好大壓力,因爲我老公又話自己中立,依兩三個星期,冇la la指住鬧我係賣國賊間諜,早幾日係個仔面前話警察唔岩,前幾日叫我去跳樓死,我有問佢你黄就認左佢,又同我講唔似得我一般見識,真係有諗過係咪我有問題,但支持唔落暴力行為,有諗過死左佢算做咩對住個咁ge人,但死左兩個仔點算,分分鐘教到變左阻人ge學生,唉。。。好彩仲有bk, 唔係我痴左好耐

男爵府

坦白講 係依度講實有jm會話我 我最驚係有毒空氣 有毒水 外面亂我可以吾出去 但 自己大人就算 小朋友點算好 每日都吾開心 吾敢出去公園玩 屈係屋企 飯都冇心機煮 成日同老公吵 唉 其實可唔可以唔好再放催淚彈 用其他方法拉 方法吾係得一個 我每日都吾開心 精神好崩緊 如果夾錢測下個情況都好拉

水晶宮

S_family 發表於 19-11-22 12:54
me too, 好大壓力,因爲我老公又話自己中立,依兩三個星期,冇la la指住鬧我係賣國賊間諜,早幾日係個仔面 ...

不如好好地同你老公傾下,大家唔好再傾關於政治時事野,為左立場傷感情係唔值得,你為左老公失理智既氣憤說話而有尋死念頭更唔值得。
過一段時間事件會轉淡,大家都唔會咁執著架啦。今時今日仲支持既黃人同佢地講咩都無用,仇恨已令佢地失智,你而家只能避談,懶理佢地就啱啦

琥珀宮

回覆樓主:

男爵府

coolnestea 發表於 19-11-22 12:27
謝謝提醒! 真的很多人也在惶恐之中生活, 亦承受著跟家人和朋友之間的壓力
...

係呀!唯有大家睇開D啦,共勉之⋯⋯

象牙宮

2024年龍年勳章

cpmummy 發表於 19-11-22 12:23
請關注香港普通市民的精神健康,被困年青成年人(唔係小朋友)有抑鬱,係他們放不下,不能面對自己過錯行出來 ...

男爵府

大笨鐘 發表於 19-11-22 12:37
剛才過馬路,喺無燈情況下,架 van 衝到斑馬綫都唔收車,比佢嚇死!

係好危險呀!好彩你冇事咋!
大家過路都要小心,因為有時人情爭路情況下,大家視線可能受阻而引起意外架。

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

男爵府

S_family 發表於 19-11-22 12:54
me too, 好大壓力,因爲我老公又話自己中立,依兩三個星期,冇la la指住鬧我係賣國賊間諜,早幾日係個仔面 ...

放鬆D,多D上來傾下計啦!
如果你真係好唔開心,試找專業人士傾下,有些慈善機構有做到這些支援

伯爵府

我都有,e個星期發夢都係果d野

象牙宮

回覆樓主:

就黎到我發癲,嚴重唔夠訓

男爵府

manman1118 發表於 19-11-22 13:03
坦白講 係依度講實有jm會話我 我最驚係有毒空氣 有毒水 外面亂我可以吾出去 但 自己大人就算 小朋友點算好 ...

冇其他放法啦!催淚彈已經好好啦,起碼唔會死先啦!唔通用實彈咩?是環保又唔會傷到其他市民,但中彈者分分鐘會死喎,不可能夠殘忍吧!
你都係乖乖留係居企唔好也咁多街啦!上BK好啦!正面信息多D!其他X登就唔好睇咁多啦

男爵府

KK20010609 發表於 19-11-22 13:29
全街都見到, 有精神病的曱甴, 四處破壞 ( 佢哋話咁樣叫民主 )

果D我地冇得理啦,有病又唔睇醫生,仲要死守費墟,放棄吧!

男爵府

幸福花 發表於 19-11-22 12:33
我都好似有D痴痴地!

多d上BK,可以医病---》讲出来可以好d!

男爵府

cpmummy 發表於 19-11-22 13:39
冇其他放法啦!催淚彈已經好好啦,起碼唔會死先啦!唔通用實彈咩?是環保又唔會傷到其他市民,但中彈者分 ...

仲叫我屈係度。就係係屋企屈到病 仲要係屋企 唉 我想見下朋友親人出去食餐好既 原來都咁奢侈 講起就心情差

公爵府

sandylaw 發表於 19-11-22 13:10
不如好好地同你老公傾下,大家唔好再傾關於政治時事野,為左立場傷感情係唔值得,你為左老公失理智既氣憤 ...

thx jm, 其實冇傾政治,只係開電視睇下新聞,我話“wa, 有冇搞錯” 佢就唔知做咩突然傻左,依家都係唔好轉去睇新聞。。。

首頁

尾頁

跳至